![]() |
Cytat miesiąca - Wersja do druku +- Król Lew PBF (//pbf.krollew.pl) +-- Dział: ![]() +--- Dział: Archiwum (//pbf.krollew.pl/forumdisplay.php?fid=102) +--- Wątek: Cytat miesiąca (/showthread.php?tid=73) |
RE: Cytat miesiąca - Shaka - 20-05-2015 "Nie ma dobrej odpowiedzi na źle postawione pytanie." Stanisław Lem "Pokój na ziemi" RE: Cytat miesiąca - Sadism - 22-05-2015 "Świat stanął w ogniu a ja polałem się benzyną" [autor nie chce się przyznać ] :) Dorośli mówią mi dorośnij, wielcy kreatorzy szarej prozy codzienności Buka A może miało tak być, a ideały nie istnieją, jesteśmy za mali, żeby walczyć sami z beznadzieją Buka RE: Cytat miesiąca - Alayike - 30-05-2015 "Drogi wcale nie muszą dokądś prowadzić. Muszą tylko gdzieś się zaczynać." Terry Pratchett - Trzy wiedźmy RE: Cytat miesiąca - Vult - 30-05-2015 "Kiedy samobójstwo jest w modzie, przybywa samobójców – ten fakt ukazuje najwyraźniej całą głupotę mody i podejrzany jej urok. Człowiek pragnie być modny nawet za cenę swego życia. " - Hagiwara Sakutaro RE: Cytat miesiąca - Enkaw - 31-05-2015 Cytat:"Kiedy samobójstwo jest w modzie, przybywa samobójców – ten fakt ukazuje najwyraźniej całą głupotę mody i podejrzany jej urok. Człowiek pragnie być modny nawet za cenę swego życia. " - Hagiwara Sakutaro "Im więcej samobójców, tym mniej samobójców" - oryginalny autor nieznany. RE: Cytat miesiąca - Felija - 01-06-2015 O to mi się spodobało: Dorośli mówią mi dorośnij, wielcy kreatorzy szarej prozy codzienności. ~ Buka 20 opali dla Sadisma! Można wysyłać na lipiec. RE: Cytat miesiąca - Y'Nahel - 06-06-2015 "W walce z potworem, nie wolno się nim stać." - Karma. Tak, podoba mi się cytat postaci z gry T.T RE: Cytat miesiąca - Sadism - 06-06-2015 ( o seksie) "Baw się, póki możesz, Shepard. Ja będę tutaj badał rozmnażanie komórek. Dużo prostsze – nie potrzeba alkoholu i nastrojowej muzyki. " Mordin Solus Nie znoszę metafor. Upraszczanie dla niedokształconych mas. Mordin Solus Historia ludzkości to rzeka krwi przelanej z powodu różnic poglądów w sprawach władzy i życia pozagrobowego. Legion [wszystkie powyższe cytaty pochodza z Mass Effect 2] RE: Cytat miesiąca - Cherry - 22-06-2015 Przemyśl to, póki nie jest za późno, Bo może za mało walczysz, a może na próżno. ~Anonymous Zaufanie jest jak kartka papieru - raz zgniecione już nigdy nie będzie tak idealne. ~Anonymous I specjalnie dla Felki :'D: Ludzie dzielą się na dwa rodzaje - tych, którzy nie odpisują, i tych, którzy nie mają odpisów. ~by Me Anonymous podpisałam autorów, którzy ogólnie rzecz biorąc są nieznani. RE: Cytat miesiąca - Machafuko - 23-06-2015 "Wiele się musi zmienić, aby wszystko pozostało po staremu” - Giuseppe Tomasi di Lampedusa "Lampart". "Nie ma przypadków, są tylko znaki” - ks. Bronisław Bozowski. "Wszystko mi wolno, ale nie wszystko przynosi korzyść. Wszystko mi wolno, ale ja niczemu nie oddam się w niewolę" - św. Paweł z Tarsu, 1 List do Koryntian. RE: Cytat miesiąca - Soth - 27-06-2015 Czasem musi coś przeszkadzać. Gdybyś miał wszystko podane na tacy, jaką radość czerpałbyś z życia? - Jake, pora na przygodę. Sukces jest liczony we krwi; twojej, lub twego przeciwnika. - Warhammer 40.000: Dawn of War Nie ma czegoś takiego, jak niewinność; są tylko poziomy winy. - Warhammer 40.000: Dawn of War RE: Cytat miesiąca - Sadism - 01-07-2015 "Nikt nie powiedział że życie będzie łatwe, że łatwo jest kochać i być dobrym zawsze" Cyt. z "Prawie monolog" Autor: Pedger RE: Cytat miesiąca - Felija - 01-07-2015 Wygrywa Cherry (+20 opali), ale nie z cytatem forumowym (choć mnie się on bardzo podoba!), tylko z tym: Przemyśl to, póki nie jest za późno, Bo może za mało walczysz, a może na próżno. ~ Anonymous Brawo, czekam na sierpniowe. ;3 RE: Cytat miesiąca - Diara - 21-07-2015 Sztuką nie jest umieć zapomnieć i odejść. Sztuką jest przebaczyć, i żyć obok tego, który naprawdę potrafił cię zranić. ~True Love Waits (?) Czym więcej ufa się w trakcie, Tym bardziej boli, gdy już po fakcie. ~R.A.K Wielokrotnie powtarzane kłamstwo nigdy nie stanie się prawdą. ~Anonymous RE: Cytat miesiąca - Machafuko - 01-08-2015 "Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same." Phil Bosmans "Słowami też można dotykać. Nawet czulej niż dłońmi." Janusz Leon Wiśniewski – Samotność w Sieci "Jest śmierć i podatki, ale podatki są gorsze, bo śmierć przynajmniej nie trafia się człowiekowi co roku." Terry Pratchett – Kosiarz |