![]() |
Kiu szuka dzieci! - Wersja do druku +- Król Lew PBF (//pbf.krollew.pl) +-- Dział: ![]() +--- Dział: Archiwum (//pbf.krollew.pl/forumdisplay.php?fid=102) +---- Dział: +---- Wątek: Kiu szuka dzieci! (/showthread.php?tid=1972) |
RE: Kiu szuka dzieci! - Vasanti Vei - 10-07-2016 Dobra, to może jednak się przyznam. xD' W przeciągu najbliższych miesięcy mam zamiar pozbyć się jednej albo i dwóch postaci i jako że wieki nie pisałam młodym, a już od dawna myślałam o hienie, to zamiast tego będę grać waszą przyszła siostrzyczką, hienką-samiczką o imieniu Nurit (z hebrajskiego jaskier). Mau, wiem, że to imię jest podobne do Twojej Nurii (btw, kiedyś była już postać o takim imieniu, jeszcze na starym forum), ale znalazłam je jeszcze zanim powstała Twoja gazela i tak długo myślałam nad odpowiednim imieniem, że wolałabym przy nim pozostać. Mam nadzieję, że Ci to nie przeszkadza. ^^" A wygląd też już mam od dawna obmyślony: http://sta.sh/08630o3a3pz <-pseudoref na szybko Co do oczu: tak, są dwukolorowe, a na prawym oku ma jeszcze lekkiego zeza zbieżnego. Kolory są jakie są, dość randomowe, ale też nie aż tak tragicznie, odcienie brązu i szarości zachowane. ;P Z kolei układ kolorów jest wzięty trochę z Kiu, trochę z Isa. A i jeszcze jedna rzecz: 25. jadę na Światowe Dni Młodzieży, a więc znikam na tydzień. Nie wiem, czy zdążę odpisać przy porodzie, no najwyżej będę pisać z telefonu z pociągu, a jeśli i to by mi się nie udało, to niech po prostu Kiu napisze, że hienka się urodziła, a ja jak wrócę, to nadrobię. :) RE: Kiu szuka dzieci! - Jasiri - 10-07-2016 No to już jest nas piątka. Wyczytałam niedawno, że hieny mogą mieć tylko do trzech młodych, ale kto by się tam przejmował takim drobiazgiem :). A tak z innej beczki mam wielki problem życiowy. Uznałam, że Rizi brzmi jak zdrobnienie, więc rozszerzyłam imię. Jest tylko taki kłopot, że wymyśliłam 4 imiona i nie wiem który wybrać. Jedno to Rinuza, drugie to Rinuzi, trzecie Rizuna, a czwarte Rizuni. Wiem, że jest to niezwykle wielka różnica, ale nie mogę się zdecydować. Pomożecie? RE: Kiu szuka dzieci! - Vasanti Vei - 10-07-2016 Ja bym brała Rinuzi, Rin to ładny skrót, a Rinuza moim zdaniem brzmi gorzej, tak twardo. Z kolei początek Riz- kojarzy mi się z ryżem. ;P RE: Kiu szuka dzieci! - Myr - 10-07-2016 bedzie 4, 5 moze xD wiec w gruncie o jedno więcej było w planie RE: Kiu szuka dzieci! - Israel - 10-07-2016 Myr napisał(a):bedzie 4, 5 moze xD wiec w gruncie o jedno więcej było w planie Widzisz? Postarałem się XD. RE: Kiu szuka dzieci! - Myr - 10-07-2016 yhm chyba Kiu sie postarała |D RE: Kiu szuka dzieci! - Israel - 10-07-2016 No sorry, ale Isiu też miał w jakimś stopniu swój udział :V. RE: Kiu szuka dzieci! - Myr - 10-07-2016 "jakis" na pewno ;D RE: Kiu szuka dzieci! - Jasiri - 10-07-2016 Małe hieny mają od razu otwarte oczy i uszy? RE: Kiu szuka dzieci! - Myr - 10-07-2016 co do słuchu nie wiem ale oczy tak i młode sa całe czarne, wiec powiedzmy ze przez pierwszy tydzień wszyscy beda czarni x) RE: Kiu szuka dzieci! - Israel - 10-07-2016 Myr napisał(a):"jakis" na pewno ;D To nie moja wina, że nie miałem czasu :V. RE: Kiu szuka dzieci! - Myr - 10-07-2016 oj tam oj tam :* RE: Kiu szuka dzieci! - Mauara - 11-07-2016 Nie mam nic przeciwko zbliżonym imionom, różne się trafiają. W zasadzie mam takie stworki, u których jeden z podgatunków to nuirit, więc bardziej bliżej tego się wstrzeliłaś, ale przecież to tylko zbieżność literek xD Israel, przykro mi ale zapłodnienie u hien niestety nigdy nie odbywa się na szybko xD ... Em... to ja ten, mam już pomysł, w razie czego avek sobie szybko zrobię (jakby ktoś chciał to też mogę maznąć) postaram się design zrobić pod rodziców *--* Macie coś tatusiu i mamusiu przeciwko żeńskiemu imieniu dla samczyka :D? Persa konkretnie *-* RE: Kiu szuka dzieci! - Myr - 11-07-2016 Ja nie mam nic przeciwko x) RE: Kiu szuka dzieci! - Vasanti Vei - 11-07-2016 Mau, Nurit jest po prostu żydowskim imieniem, a takich właśnie szukałam, żeby nawiązać do Isa. Przejrzałam ich całe mnóstwo i akurat to mi się najbardziej spodobało, zwłaszcza że znaczenie też ma niczego sobie. ;d O, i jak masz czas i ochotę na rysowanie hienek, to możesz moją machnąć, bo o ile jakieś kotki jestem w stanie jako tako narysować, o tyle hien ani trochę. :'D |