Król Lew PBF
Grafika ciąg dalszy - Wersja do druku

+- Król Lew PBF (//pbf.krollew.pl)
+-- Dział: (//pbf.krollew.pl/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Archiwum (//pbf.krollew.pl/forumdisplay.php?fid=102)
+--- Wątek: Grafika ciąg dalszy (/showthread.php?tid=1990)

Strony: 1 2 3

RE: Grafika ciąg dalszy - Logan - 05-09-2016

Mhm wracam z tematem, ano głównie dlatego, że grafiki w belkach są ładne, ale nie wiem jak zmusić napisy w linii po nich i numery strony żeby sobie poszły pod nie, co sprawia że forum sie roooooozciąga.
Kolejną propozycją byłoby więc przeniesienie log znowu. Może tym razem do pierwszego tematu na skałę? Zamiast grafiki "skały" nieco zmienienie układu w tym bloku na obrazek i pod spodem info o władcach itp, niżej opis ziem w kilku słowach.

Co do belek, pozostawiłabym tam coś w stylu tego pomarańczowego jednak już nie jako grafiki w nagłówku tylko w samej belce?
Co wy na to?

RE: Grafika ciąg dalszy - Kiu - 05-09-2016

Może belki zrobic po prostu krótsze?

RE: Grafika ciąg dalszy - Shiya - 05-09-2016

Nowe forum i tak robimy szersze, bo ktoś tu nam narzekał, że na szerokim monitorze to słabo wygląda. ;P

No można poucinać belki, mnie to aż tak nie przeszkadza, chyba zdążyłam przywyknąć. Mnie się one bardzo podobają, nie wydłużają forum i są estetyczne - po co zmieniać?

RE: Grafika ciąg dalszy - Logan - 05-09-2016

Forum jest szersze o jakieś 150 pikseli? Mnie az tak to tez nie wadzi pzy pisaniu.
Aczkolwiek hm.. co z PW? Szarpnie sie ktoś i to naprawi? XD

RE: Grafika ciąg dalszy - Shiya - 05-09-2016

Um, a to chyba trzeba zawołać Fuko, bo ja nie wiem o co chodzi. To też przez loga stad? Ja nie ogarniam. D:

RE: Grafika ciąg dalszy - Kami - 05-09-2016

Nie wiem czy to przez nie czy przez jakiś wpis w kodzie :v
A sprawa wisi od jakiegoś czasu juz.

RE: Grafika ciąg dalszy - Shiya - 06-09-2016

Wiesz co, chłopaki od kodów teraz zajmują się przenosinami, więc wolę ich od tego nie odciągać, zwłaszcza że jak w końcu się przeniesiemy (a nawet się coś ruszyło w tym temacie), to problem sam zniknie. ;P

RE: Grafika ciąg dalszy - Talvedu'ul - 07-09-2016

popaczyłam w kod bo mnie te pw bardzo wkurzały i ustaliłam przyczyne :d w stylu css w .bodyline wpisana jest szerokość w dodatku dobita młotem !important, i to sprawia że tabelki w PW z wykorzystanymi załącznikami/miejscem na wiadomości próbują dostosować się do tej komendy i temu tak rozciągają forum.
Wywaliłam całą linijkę width i pomogło, a z resztą forum nic się nie stało. Szerokość na stronie głównej zostaje taka sama, w tematach rozszerza się automatycznie przez avatary (ta width chyba miała trzymać stronę główną w równej szerokości co w tematach ale jak widać chyba niezbyt działa)
To chyba jest przyczyna, o.
http://sta.sh/0yn8sq2g69c

edit: mam pewność że to to bo wstawiłam styl u siebie na forum i działało, tak samo w inspektorze

RE: Grafika ciąg dalszy - Venety - 08-09-2016

Biały inspektor. :o On mi wypala oczy, czarny wymiata.

Usunięte. Musimy się jeszcze trochę pomęczyć z logami, które rozszerzają forum.
A nowe forum ma 950px i muszę przyznać, że w sumie jest to wygodniejsze, jak i strona główna prezentuje się dużo lepiej (teksty for nie są tak ściubione i bardzo przerzucane do nowych linijek). Trzeba tylko przerzucić się z przyzwyczajenia do bardzo wąskiego forum (Kami ze swoimi banerami już nam to funduje xD). :3

RE: Grafika ciąg dalszy - Hatari - 18-09-2016

Pst.. pst wywalmy ten gif z loga :v ładuje sie piekielnie długo i nic poza tym

RE: Grafika ciąg dalszy - Tyrvelse - 18-09-2016

Na nowym forum ma być bez gifa. I chyba nawet mieliśmy zrobić konkurs na nowe logo, ale to nie ja się tym zajmuję :d

RE: Grafika ciąg dalszy - Talvedu'ul - 18-09-2016

o fidze że poruszyłaś temat Kamiś :Dc
to ja dorzucę że wczoraj gadałyśmy o tym gifie z Kami i wymyśliłam że może sam obrazek byłby w sumie nudny, może coś bardziej oryginalnego można zrobić? Interaktywne logo gdzie np. po najechaniu danego obszaru (przykładowo obrazka z Lwią Skałą) pojawia się wizerunek władcy/władców. Takie coś łatwo by było też edytować, bo wystarczyłoby tylko podmienić portrety w razie potrzeby. Logo byłoby zawsze aktualne w ten sposób.

RE: Grafika ciąg dalszy - Vasanti Vei - 18-09-2016

Brzmi fajnie, ale czy to też nie waży dość sporo?

RE: Grafika ciąg dalszy - Talvedu'ul - 18-09-2016

nie, bo to tylko kilka obrazków png nałożonych na siebie.

RE: Grafika ciąg dalszy - Vasanti Vei - 18-09-2016

Aaa to spoko, tylko ktoś ze zmysłem artystycznym musiałby to ogarnąć. :p