Król Lew PBF
Nieaktywne Stada - Wersja do druku

+- Król Lew PBF (//pbf.krollew.pl)
+-- Dział: (//pbf.krollew.pl/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Archiwum (//pbf.krollew.pl/forumdisplay.php?fid=102)
+--- Wątek: Nieaktywne Stada (/showthread.php?tid=402)

Strony: 1 2 3 4

RE: Nieaktywne Stada - Khayaal - 10-09-2012

Eenu napisał(a):Strażnicy są na pewno na lepszej pozycji, mnie i Rozę także zaintrygowali, gdyby tylko nie ta felerna aktywność. Więc to jest akurat ustalone, byleby zdecydować, kto oficjalnie wejdzie na stołek.

uchylę rąbka tajemnicy, może mnie Demi nie zabije ;)

patent jest taki:
1. on ma się skontaktować z Zeuśną i zapoznać ją z planem.
2. przeprowadzamy na wewnętrznym forum głosowanie nad wyrzuceniem ze stada dwóch członków za wielomiesięczną nieaktywność (łatwo sprawdzić, kogo...).
3. w stadzie zostają cztery aktywne osoby + Zeusowa (zależne od wyniku rozmowy).
4. po zakończeniu obecnego wątku fabularnego Echo i Khayaal przechodzą błyskawiczne szkolenie na wyższe rangi (wystarczające do rekrutowania i szkolenia nowych); Demi przejmuje funkcje Arcymistrza.
5. kiedy uprawnionych do tego lwów jest więcej niż jeden, można swobodnie (~bez czekania w kolejce) prowadzić dalszą rekrutację (Mach? Eenu? Roza? i inni chętni).
6. pozamiatane :3

RE: Nieaktywne Stada - Padme - 10-09-2012

Ja i tak jestem za NP, po prostu.
Nie mają tak odstających terenów, jak SN, ani pozmienianych nazw, które szczerze przyznam, mnie gryzą.

RE: Nieaktywne Stada - Eenu - 10-09-2012

I mam szczerą nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem. Cieszę się, że moja próba ukąszenia tego tematu nie poszła na marne <3.

Padme... jeżeli ty chcesz na siłę przetrzymywać dane stado tylko dlatego, że ma "fajne tereny, nie odstające od reszty o spoko nazwach", które w przypadku Strażników można przecież zmienić, to... o__o

RE: Nieaktywne Stada - Mogrim - 10-09-2012

Ja też się cieszę z takiego toku sprawy :) postaramy się to zrobić jak najszybciej ...na pewno w ciągu tego tygodnia Echo i Yaal dostaną fabularnie awans,a potem pójdzie już tylko z górki.

RE: Nieaktywne Stada - Felija - 10-09-2012

Nie sentyment. Nigdy nie miałam postaci w NP, to stado jest stosunkowo nowe. Sęk w tym, że zawsze mnie ciągnęło do stad neutralnych i z niebieskim kolorem grupy. :) Tak jak mówiłam, pogadamy z Oxeną, a jeśli ona wyrazi chęci, to we trzy weźmiemy się do roboty. Później już znajdzie się chętnych do stada - przecież tacy już byli, tylko nie miał ich kto przyjmować... Poza tym ożywimy stado fabularnie, a to już jakiś pierwszy krok. Może coś z tego wyjdzie.

RE: Nieaktywne Stada - Echo - 11-09-2012

Ja powiem tak, SN nie można zaliczyć do dna, brei i tym bardziej do padających stad. Tak jak mówiła Yaal w ciągu tygodnia stado rozwinęło się kilka razy bardziej niż w ciągu miesiąca. Nie rozumiem czego się czepiasz Eenu. NP jak dla mnie da radę. Wystarczą co najmniej 2 osoby, które ruszą fabułę. Nie ma co go przekreślać, najchętniej każdy by olał to wszystko pokasował i pozakładał następne stada, które byłyby niepotrzebne.

Ogólnie mówiąc żadnego ze stad nie należy skreślać, kto wie może się wyrobi. Miyuki zaproponowała wczoraj ciekawy pomysł z wątkiem, w który mogłoby się wplątać SN i NP. Wystarczą chęci i wszystko powoli się rozwinie.
Ja mam dość duże ambicje co do Strażników, Yaal i Demi najwyraźniej też.

RE: Nieaktywne Stada - Kami - 11-09-2012

Ruszcie leniwe tyłki wy bando żabich cycków arrr xD bosmanie polej rum!
{post dla jaj, ale na temat}

Shet: Jak do Kapitana, szczurze lądowy?!

RE: Nieaktywne Stada - Nigara - 11-09-2012

Nie tylko dla tego Eenu, jednak owszem, jest to jeden z powodów.
Mniejsza.
Po szkole się coś wymyśli i wy zajmiecie się ruszeniem SN a my NP

RE: Nieaktywne Stada - Khayaal - 11-09-2012

Nigara napisał(a):Po szkole się coś wymyśli i wy zajmiecie się ruszeniem SN a my NP

errata: myśmy się już tym zajęli, rzecz jest w toku. :P

RE: Nieaktywne Stada - Padme - 11-09-2012

Nie wiem, nie śledzę losu waszych postaci xD

RE: Nieaktywne Stada - Akilian - 11-09-2012

Jeśli chodzi o mnie… Ja się chętnie do Ox, Felki i Padmowej dołączę. Spodobało mi się NP. już na samym początku. Jest czymś nowym dla forum, ponieważ wszystkie dotychczasowe stada były położone na sawannie, to zaś leży jeśli się nie mylę w górach. Tak czy inaczej jest śnieg, lód, a temperatura znacznie niższa od pozostałych. Pamiętajmy również, iż na forum nie istnieją tylko persony lwów, likaonów, ale i tygrysy. Te zwierzęta maja bardzo grube futro, a w afrykańskim słońcu zwykły przedstawiciel fauny nie wytrzymuję. Tak więc NP to dla nich raj. I przepraszam, ze piszę chaotycznie, ale odrabiam lekcję ;3

RE: Nieaktywne Stada - Miyuki - 11-09-2012

Eenu - jeśli ludzie chcą (a chcą), nie ma co im tego zabraniać i przekreślać całe stado. Mi osobiście (i założę się, że nie mi jednej) NP bardzo się podoba z tego względu, że... Jest zupełnie inne niż wszystkie. I, właśnie. Ostatnio wpadłam na pomysł, by w odbudowę tego stada można będzie zaangażować jakąś niewielką grupkę lwów z dawnego Stada Brzasku (teoretycznie wszyscy nie żyją, praktycznie można to nagiąć) - i ten, kto chce, niech stworzy konto.
I proponuję, by znalazła się tam osoba, która przejęłaby stado. Czy jako nowy władca, czy tylko zastępca, niemniej musi posiadać możliwość przyjmowania nowych członków i szkolenia chętnych.

Zaś co do SN - cieszę się, że sprawa ruszyła. Może coś z tego wyjdzie. :)
Jednak drobna uwaga - Ci, co mają kolorek Niebios, niech zmienią sobie rangę z "Samotnika" na chociażby "Rekruta". Tak się można zgubić, czy postać jest w stadzie, czy jej nie ma, czy odbyła rozmowę na fabule, czy co, czy jak.

RE: Nieaktywne Stada - Khayaal - 11-09-2012

a to ja mogę sama zmienić rangę? wydawało mi się, że musi ją nadać moderator?

[ Dodano: 2012-09-11, 19:30 ]
sprawdziłam, nie mogę. to musi zrobić moderator. :P

RE: Nieaktywne Stada - Aslan - 11-09-2012

Nowa północ nie jest już taka nowa. Ma już te kilka miesięcy. A mimo to za dużo osób do niej nie lgnie. Sory, ale ja bym to stado usunęła. Co z tego, że ma pro tereny i fajny kolor, skoro nikt się nią nie interesuje, nie mają ochoty grać akurat w takim stadzie. Na serio. Usuńmy to stado. Może powstanie zamiast tego jakieś inne, bardzo rozbudowane, też z ładnym niebieskim kolorem i mroźnymi terenami.

Strażnicy ruszyli. To widać. Więc... Nie widzę sensu by usuwać.

RE: Nieaktywne Stada - Felija - 11-09-2012

SN było jeszcze bardziej martwe niż NP, jak ktoś już słusznie zauważył.
Po co zakładać nowe stado w zamian za NP, które byłoby bardzo do niego podobne, skoro to jest ok? Ludzie się do niego zapisują, z tym że nie ma ich kto przyjmować i rezygnują... Poza tym brakuje ruchu na fabule. Ale na to się zaradzi. :)