Król Lew PBF
Religie stad - Wersja do druku

+- Król Lew PBF (//pbf.krollew.pl)
+-- Dział: (//pbf.krollew.pl/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Archiwum (//pbf.krollew.pl/forumdisplay.php?fid=102)
+--- Wątek: Religie stad (/showthread.php?tid=843)

Strony: 1 2

RE: Religie stad - Ariusz - 29-10-2013

Ari pewnie będzie w ten księżyc wierzył, Metoś wierzy w wielkiego białego ptaka i jego dopełnienie w postaci czarnego psowatego, co napełnione energią wszechświata odradza się pod różnymi postaciami. I takie tam xD Eleri chyba po prostu w bezwzględną miłość |D nyah, sami wierzący~ XD

RE: Religie stad - Derion - 29-10-2013

Muszę się z Mieciem umówić na herbatkę xD

A Nelly niech wierzy w to, co chce. Jeśli planujesz wprowadzić postać jako lwiątko, to pewnie będzie jej dane uwierzyć w to, co zostanie jej wpojone przez matkę. Albo się temu podporządkuje, albo nie... i wtedy będzie bunt na pokładzie ojoj.

RE: Religie stad - Nelly - 29-10-2013

Na razie nic nie wiadomo, bo Eleynie się zniknęło.

RE: Religie stad - Ariusz - 29-10-2013

Religię miecia to długo by można opisywać xD Choć może nie tak długo, tak wygląda oryginał:
Wierzy, że wszechświat powstał ze zderzenia się dwóch przeciwstawnych sobie energii, z których następnie powytrącały się bliźniacze wymiary, połączone ze sobą w pary. W każdej parze jest jeden wymiar taki jak nasz, w którym dusze istot są ściśle związane z ich ciałem. Natomiast w przeciwstawnym wymiarze dusze ukazują się w formie materialnych odzwierciedleń.
Według wierzeń nad losami par wymiarów we wszechświecie czuwają dwa duchy reprezentujące pierwotne energie stworzenia, a w każdym z owych światów posiadają oni swoich materialnych przedstawicieli. W wierzeniach w tym świecie jest to czarna czapla imieniem Laura, której atrybutem są kwiaty rumianku. W domniemaniach w bliźniaczym wszechświecie owym przedstawicielem jest łabędź z atrybutem kwiatu maku. Kwiaty przedstawiają cząstkę odwrotnego wszechświata w ich alternatywnej wersji.

Kocham zadania na historię "stwórz państwo" i użyć swego uniwersum wymyślonego przed laty xD

Nah, w oryginale to jeszcze Erin i Eris były, i w sumie inne, wiele innych jakże ciekawych rzeczy |D

RE: Religie stad - Nahuel - 29-10-2013

pastafarianinem! *sigh* bo ja jestem. irl.

a tak to wszystko zostało powiedziane.

RE: Religie stad - Malimau - 30-10-2013

W sumie, nie jestem chrześcijanistą, masz rację. Ta odmiana. ;_;

RE: Religie stad - Nahuel - 30-10-2013

prawie jak pozytywista. :D

RE: Religie stad - Mishka - 30-10-2013

ale jak być czyjąś curką bo nie wiem. Albo jak mieć curkę

RE: Religie stad - Kahawian - 30-10-2013

1. *córką
2. Nie ten dział.
Jak masz jakieś pytania, możesz pisać do mnie na PW.