Król Lew PBF
Zaznajomienie - Wersja do druku

+- Król Lew PBF (//pbf.krollew.pl)
+-- Dział: Tereny wolne (//pbf.krollew.pl/forumdisplay.php?fid=65)
+--- Dział: Na marginesie (//pbf.krollew.pl/forumdisplay.php?fid=85)
+---- Dział: Wątki zakończone (//pbf.krollew.pl/forumdisplay.php?fid=89)
+---- Wątek: Zaznajomienie (/showthread.php?tid=1934)

Strony: 1 2 3 4

RE: Zaznajomienie - Ema - 01-10-2016

Wstała powoli, przyciągnęła się i ziewnęła. Trzeba było ruszyć zanim nadejdzie południe, bo wtedy upierdliwe ciepło będzie przeszkadzać w podróży.
- Wybacz, że tak nagle ale muszę się pożegnać. Ruszam bezzwłocznie w dalszą podróż, nie mogę już dłużej czekać. Mam nadzieję, iż jeszcze się spotkamy.
Ruszyła w kierunku wyjścia, ale tuż przed nim zatrzymała się na chwilę. Odwróciła łeb i skinęła czarnem na pożegnanie. Tak krótkie pożegnanie było najlepsze. Żadnych sentymentów, które utrudniałyby sprawę. Ostatecznie wyszła z jaskini i ruszyła pędem, kierując sie na południe.

//z.t

RE: Zaznajomienie - Madan - 01-10-2016

Obserwował ją uważnie, jakby zapamiętując każdy jej ruch, utrwalając je w pamięci, chcąc wyryć jej obraz pod powiekami. W reakcji na słowa lwicy, błyski w jego oczach przygasły, a uśmiech nabrał smutnego charakteru.
Nim zdołał cokolwiek powiedzieć, odeszła.
- Mam nadzieję... - wyszeptał, a jego głos zapadł się w ciszy.
Przystanął w wejściu jaskini i obserwował, jak odbiega, brązowa sylwetka pośród czerwonego piasku. Stał nieruchomo, dopóki Ema nie zniknęła mu z oczu. Dopiero wtedy sam opuścił jamę i ruszył w przeciwnym kierunku - na północ...

z.t.