![]() |
Cytat miesiąca - Wersja do druku +- Król Lew PBF (//pbf.krollew.pl) +-- Dział: ![]() +--- Dział: Archiwum (//pbf.krollew.pl/forumdisplay.php?fid=102) +--- Wątek: Cytat miesiąca (/showthread.php?tid=73) |
RE: Cytat miesiąca - Lucas - 01-01-2013 "Historia to nie fakty, to tylko wersja zwycięzców, W świecie manipulacji i nieświadomych, podatynych na to jeńców." ~ Zeus "Nie rozwijam się w tempie społeczeństwa, bo zaciąłby istotę mego człowieczeństwa - wolność" ~ Bisz "Nie będzie królem życia ten, kto wewnątrz jest karłem." ~ Miuosh RE: Cytat miesiąca - Felija - 03-01-2013 Ej, teraz to się postaraliście, nie ma co. Brawa dla was, Lucas (kochanie moje <3) jako jedyna coś dała, więc muszę wybierać z jej rapu. Wiecie, jak nie chcecie się bawić, to mogę sama wymyślać cytaty co miesiąc, ale to trochę bez sensu by było. ^^ To ja biorę drugi: Nie rozwijam się w tempie społeczeństwa, bo zaciąłby istotę mego człowieczeństwa - wolność. ~ Bisz Może jednak dacie coś na luty? [ Dodano: 2013-01-03, 22:08 ] I łap 5 opali. RE: Cytat miesiąca - Khayaal - 03-01-2013 odpisz mi z Vei, zamiast marudzić! RE: Cytat miesiąca - Kami - 03-01-2013 "Nie ma białych aniołów, ani czarnych demonów, istnieją tylko szarzy ludzie." - chyba ja, bo mi to w autobusie weszło do głowy, po tym jak zobaczyłam reklamę gripeksu na męską grypę :3 RE: Cytat miesiąca - Corragio - 04-01-2013 "Jest śmierć i podatki, ale podatki są gorsze, bo śmierć przynajmniej nie trafia się człowiekowi co roku. " Kiedy łamiesz zasady, łam je mocno i na dobre. Kłopot z życiem polega na tym, że nie ma okazji go przećwiczyć i od razu robi się to na poważnie. Cały czas Pratchett. Jestem jak Nuko, monotematyczna. xD RE: Cytat miesiąca - Machafuko - 04-01-2013 "- [...] Żeby wyprowadzić kraj z kryzysu trzeba zrobić ściepę narodową... - ...I kupić bombę atomową. - Z tą bombą trzeba polecieć nad Arktykę, nad biegun północny, nad te wieczne lody... I tam tę bombę... - SRU! - [...] Tak... Góra lodowa wzbije się w powietrze, nabierze prędkości i z całej siły uderzy w Szwecję... - SRU! - Szwecja się oderwie, ślizgaczem przez Bałtyk przeleci, i w nas... - SRU! - My wyskoczymy, a Szwedzi będą na naszym miejscu. I jak po 36 latach se dadzą radę, to my wtedy wszystkich przeprosimy i wrócimy na swoje miejsce. A jak nie... to... - SRU... - Przepraszam bardzo, co kolega marudzi pod nosem? - Nie marudzę, tylko mówię skrótem. - Jakim skrótem? - No SRU. - Co to jest? - Socjalistyczna Reforma Ustrojowa." ~ Fragment występu kabaretu TEY, "Jak wyjść z kryzysu" RE: Cytat miesiąca - Skanda - 28-01-2013 „Ludzie inteligentni są okrutni. Głupcy odznaczają się potwornym okrucieństwem” „Dobroczynność nie polega na dawaniu kości psu. Dobroczynność to kość dzielona z psem wówczas, gdy jesteś równie głodny jak on.” „Moralność to jedynie społeczny kapitał, gromadzony w ciągu całych wieków cierpienia. "Zew krwi" Jack'a London'a RE: Cytat miesiąca - Q - 28-01-2013 Cytat towarzyszący jednej z moich postaci na innym forum przez przeszło trzy lata, więc mam do niego osobisty sentyment. c': Cytat:Przyczyna klęski jakiejkolwiek wyższości wobec jakiejkolwiek niższości tkwi zawsze w grzechu zaniedbania ze strony pokonanej wyższości.
RE: Cytat miesiąca - Destiny - 28-01-2013 "Im dłużej czekasz na przyszłość, tym krótsza będzie." ~Loesje RE: Cytat miesiąca - Ashley - 30-01-2013 Natura dałam nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język, po to abyśmy więcej patrzyli i słuchał, niż mówili. Sokrates ( wypożyczone z strony -http://www.moje-cytaty.com/cytaty/smieszne) RE: Cytat miesiąca - Moran - 31-01-2013 "Bo nie ma ucieczki przed gębą, jak tylko w inną gębę. A przed człowiekiem schronić się można tylko w objęcia innego człowieka." "Drobne realia życiowe was gubią. Jesteście jak człowiek, który wyzwał smoka do walki, lecz którego mały pokojowy piesek zapędzi w kozi róg." Oba cytaty pochodzą z Ferdydurke Witolda Gombrowicza. RE: Cytat miesiąca - Felija - 01-02-2013 Tym razem miałam spory dylemat, ale ostatecznie zdecydowałam się na cytat Ragnara. Trochę to subiektywny wybór, bo uwielbiam Zew krwi, co nie zmienia faktu, że cytat jest ładny. :) Dobroczynność nie polega na dawaniu kości psu. Dobroczynność to kość dzielona z psem wówczas, gdy jesteś równie głodny jak on. Jack London - Zew krwi Gratuluję, dostajeeesz 5 opali. ^^ Można dawać na marzec. RE: Cytat miesiąca - Destiny - 01-02-2013 "Im dłużej czekasz na przyszłość, tym krótsza będzie." ~Loesje Tahk... jestem leniwa xD RE: Cytat miesiąca - Ashley - 01-02-2013 "Należy tak zorganizować życie, aby każda chwila była ważna." Iwan S. "Kropla miłości znaczy więcej niż ocean rozumu." [ Blaise Pascal ] Budząc się rano, pomyśl jaki to wspaniały skarb żyć, oddychać i móc się radować. Marek Aureliusz Bądź jak wiatr, który rzuca się w przestrzeń z jaskini skalnej. Wznoś się wyżej, coraz wyżej... Zaratustra RE: Cytat miesiąca - Skanda - 01-02-2013 Cytat:Mini regulamin zabawy |