Jaka to melodia? (jaki to język) - Wersja do druku +- Król Lew PBF (//pbf.krollew.pl) +-- Dział: (//pbf.krollew.pl/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Archiwum (//pbf.krollew.pl/forumdisplay.php?fid=102) +---- Dział: Eventy (//pbf.krollew.pl/forumdisplay.php?fid=124) +----- Dział: EVENT SYLWESTROWY 2015 (//pbf.krollew.pl/forumdisplay.php?fid=134) +------ Dział: Konkursy (//pbf.krollew.pl/forumdisplay.php?fid=136) +------ Wątek: Jaka to melodia? (jaki to język) (/showthread.php?tid=1573) |
Jaka to melodia? (jaki to język) - Felija - 27-12-2015 Macie tutaj 10 wycinków utworów z TLK i TLK2: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Waszym zadaniem jest podanie tytułu utworu (po polsku lub angielsku, wszystko mi jedno) i języka, w którym dana piosenka jest śpiewana. Za podanie tytułu macie 0,5 punktu, a za odgarnięcie języka 1 punkt (czyli łącznie 1,5). UWAGA, PODPOWIEDŹ, BO INACZEJ NIKT TEGO NIE ZGADNIE: Polska nazwa języka z piosenki nr 5 rozpoczyna się na "k" i nie wiem jak wy, ale ja do wczoraj nie wiedziałam, że taki język istnieje, tak więc jeśli tego nie zgadniecie, to się nie przejmujcie. :'D Czekam na pw do jutra (28.12) do północy! RE: Jaka to melodia? (jaki to język) - Amani - 27-12-2015 Mam same errory 404 ;-; RE: Jaka to melodia? (jaki to język) - Felija - 27-12-2015 Ale wchodzisz w te linki? RE: Jaka to melodia? (jaki to język) - Felija - 30-12-2015 Odpowiedzi Israela, który miał wszystko dobrze i wygrał bezkonkurencyjnie: 1. Miłość drogę zna - japoński 2. Przyjdzie czas - czeski 3. Krąg życia - norweski 4. Jeden głos - rosyjski 5. Strasznie już być tym królem chcę - karbadyjski 6. Luli luli lai - włoski 7. Pieśń o miłości - zulu 8. On nie jest stąd - hebrajski 9. Duch żyje w nas - węgierski 10. Hakuna matata - turecki 30 opali dla Israela! :) + będzie coś jeszcze Maru - 9 opali, Zephyr - 9, Sadism - 8, Vult - 8, Amani - 7, Xenia - 7. Dzięki za udział! :D Gratuluję wszystkim! RE: Jaka to melodia? (jaki to język) - Maru - 30-12-2015 Karbadyjski? Nie znam nawet takiego języka. RE: Jaka to melodia? (jaki to język) - Felija - 30-12-2015 Maru, dlatego czyta się posty do końca. Po coś był ten dopisek: Cytat:UWAGA, PODPOWIEDŹ, BO INACZEJ NIKT TEGO NIE ZGADNIE: RE: Jaka to melodia? (jaki to język) - Maru - 30-12-2015 Podpowiedź widziałem droga Felciu, ale i tak w niczym mi nie pomogła :) RE: Jaka to melodia? (jaki to język) - Felija - 30-12-2015 Przecież można sobie poszukać listy języków, na które został przetłumaczony TLK1 i spojrzeć na te na k... Albo po prostu szukać po youtubie. Tak, odnalezienie tego języka wymagało więcej energii niż przy pozostałych, ale jeśli ktoś poszukał, to znalazł - Isowi jakoś się udało. RE: Jaka to melodia? (jaki to język) - Maru - 30-12-2015 A ja wolałem wpisywać tylko te które znałem, a nie te, które znalazłem na jutubie :P RE: Jaka to melodia? (jaki to język) - Felija - 30-12-2015 No cóż, szukanie na yt wymaga dużo więcej czasu. ;P RE: Jaka to melodia? (jaki to język) - Makari - 30-12-2015 w sumie nie wpadłam na to by sprawdzić na jakie jezyki kl został przetłumaczony |