![]() |
Zgadywanki - Wersja do druku +- Król Lew PBF (//pbf.krollew.pl) +-- Dział: ![]() +--- Dział: Archiwum (//pbf.krollew.pl/forumdisplay.php?fid=102) +---- Dział: Eventy (//pbf.krollew.pl/forumdisplay.php?fid=124) +----- Dział: X ROCZNICA FORUM (//pbf.krollew.pl/forumdisplay.php?fid=138) +----- Wątek: Zgadywanki (/showthread.php?tid=1961) |
Zgadywanki - Venety - 30-06-2016 Przedstawiamy forumowe zgadywanki. Czy pamiętacie dobrze postaci na forum? Umiecie je zgadnąć? Możecie się o tym przekonać. ;) Odpowiedzi proszę wysyłać na PW do Venety (do mnie, nie wiadomo, jak mnie przechrzczą) do 2 lipca do północy. Nadmienię, iż gra zawiera postacie z różnych okresów działania forum i pełne rozwiązanie jej może być kłopotliwe dla nowych użytkowników. Niemniej, nie zniechęcajcie się tym, każdego, kto weźmie udział i zgadnie prawidłowo chociaż jedną postać nagrodzimy symbolicznie. ;) P. S. Drobna podpowiedź - szukajcie podpowiedzi w hali sław, spotkaniach forumowych oraz na forumowym drzewku. ;) Lwicy tej inaczej opisać się nie da Wszyscy zgodnie twierdzą, iż jest kudłata Skrzydła, wzrost i oczywiście rogi Oraz charakter iście złowrogi. Jest to panna jasnowłosa Warkocz zapleciony w kłosa Hołdy ciału niebieskiemu składa Wraz z resztą swego licznego stada Ruda siostra, ruda matka Rudy ogon... Ach, no tak, wpadka A ja jestem charakterna I na pewno niemiłosierna. Futro jej jest fioletowe Pod okiem cztery kropki gotowe Różowe jej oczy to uczyniły Że dwóch przyjaciół ze sobą skłóciły. Mówią o nim: hieni władca Skaza drugi dziś nam dany Fossa jego to doradca A lew to syn adoptowany Nie jest lwicą, a rządzi Ku Północy wzrok jej błądzi Ojciec jej ukochany W przepasce chodził odziany Ejże, kto to widział króla zwierząt Z grzywą niczym pchła? Futro miał czarne jak smoła I siał postrach dookoła. Szarofutra to osoba Czarna grzywka - jej ozdoba Na szarych ziemiach żyła Dopóki do wulkanu nie skoczyła Jest to panna niesłychana Cała w paski wprost ubrana Myślę, że zacięcie ma Aby w pysk strzelić lwa Jasnolica z niej królowa Ukochana przez lud cały Próżne są jej ideały Sprzedać się już jest gotowa RE: Zgadywanki - Vasanti Vei - 06-07-2016 Jako że nasza Cynka leni się... Ehem, zażywa zasłużonego wakacyjnego relaksu, to ja, wasza pracowita adminka, mam zaszczyt zastąpić ją w ogłoszeniu wyników tej jakże ciekawej gry. 1. Kami 2. Ines 3. Vasanti Vei 4. Roza 5. Arto 6. Oxena 7. Ghalib 8. Montana 9. Mauara 10. Miyuki Wyniki: Ayumi - 7 Sigrun - 6 Aksu - 4 Israel - 2 Każdy z was dostaje opale w liczbie uzyskanych punktów razy 2, a Ayu i Sig dodatkowo wzbogacą się o headshoty. Czemu dwie osoby? Nie wiem, Cynka kazała mi tak napisać. ;P A tak serio to doceniamy to, że Vult odgadła postacie, które przestały być znane, zanim ona się zarejestrowała. Naprawdę, brawo! Gratuluję i dziękuję za wzięcie udziału w konkursie! RE: Zgadywanki - Omara - 06-07-2016 Yay, super :) Nawet się nie spodziewałam. Już się nie mogę doczekać headshota. RE: Zgadywanki - Sigrun - 09-07-2016 Jestem mile zaskoczona (: |