Jaka to melodia? - Wersja do druku +- Król Lew PBF (//pbf.krollew.pl) +-- Dział: (//pbf.krollew.pl/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Archiwum (//pbf.krollew.pl/forumdisplay.php?fid=102) +---- Dział: Eventy (//pbf.krollew.pl/forumdisplay.php?fid=124) +----- Dział: XI ROCZNICA FORUM (//pbf.krollew.pl/forumdisplay.php?fid=163) +------ Dział: Konkursy (//pbf.krollew.pl/forumdisplay.php?fid=165) +------ Wątek: Jaka to melodia? (/showthread.php?tid=2503) |
Jaka to melodia? - Venety - 30-06-2017 Powracamy do Was z kolejną edycją forumowej gry. Waszym zadaniem jest odgadnięcie tytułu filmu z którego pochodzi piosenka oraz języka, w którym jest śpiewana. Odpowiedzi wysyłajcie na PW do mnie, czas do niedzieli 2 lipca do 21:00. Podpowiem, że jedna piosenka nie jest z typowego filmu animowanego Disneya, chociaż jest to film pełnometrażowy animowany z bardzo znanymi postaciami. :D 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 RE: Jaka to melodia? - Venety - 03-07-2017 Odpowiedzi: 1. Bambi Kapuśniaczek - niemiecki 2. 101 dalmatyńczyków Cruella De Mon - fiński 3. Prosiaczek i przyjaciele Kilku kumpli weź - czeski 4. Zwierzogród Nie bój się chcieć - perski 5. Mój brat niedźwiedź Już nikt, już nic - szwedzki 6. Zakochany kundel Byle kto - rosyjski 7. Herkules Droga mi nie straszna - hebrajski 8. Piotruś Pan Za wodzem (?) - francuski 9. Aladyn Daj skok - włoski 10. Dzwonnik z Notre Dame Być tam - tajski Wyniki: Zephyr - 20/20 Ava - 20/20 Israel - 20/20 Vasanti Vei - 17/20 Mrithi - 13/20 Soren - 11/20 Banjo - 8/20 Davien - 7/20 W wyniku losowania obrazek wygrywa... Zephyr! Jest także pierwsza osobą, która nadesłała prawidłowo wszystkie odpowiedzi, zatem dostaje ode mnie zwierzaczka za darmo LUB możliwość wydłużenia życia pustułki o kolejne 9 miesięcy. Pozostałe osoby dostają opale w ilości uzyskanych punktów razy dwa. Dziękuję wszystkim za udział. :D |