Tygodniowy bonus +5 opali Otrzymuje Warsir!
|
|
Drzewo genealogiczne
Okres zbioru (1 porcja):
Cis pospolity
Wulkan Burgess Shale, Ognisty Las, Źródło Życia |
Pogoda
|
Postać miesiąca:
Sierpień Naiwny, strachliwy i delikatny. Lwie dziecko zagubione pośród sawanny, odnalazło ciepło rodziny w śnieżnym Cesarstwie choć niedawno spotkał nieświadomie prawdziwego ojca.
|
Cytat września
Nadesłany przez Vasanti Vei
Stężenie fanatyków księżyca na poziomie zerowym kazało mu się zastanowić, czy przypadkiem nie zabłądził.
~ Gunter, Wodospad w Ognistym Lesie
|
Jasiri Duch Gatunek:lwiątko Płeć:Samica Wiek:w momencie śmierci 8 miesięcy Liczba postów:227 Dołączył:Maj 2016 STATYSTYKI
Życie: 0
Siła: 30 Zręczność: 15 Spostrzegawczość: 15 Doświadczenie: 10 |
25-07-2016, 23:39
Prawa autorskie: Ssak
Uniosła brew i przechyliła głowę. Zastanawiała się, gdzie tu jest haczyk. Bo jakiś haczyk chyba być musiał skoro Myr o tym mówił. Inaczej pewnie by nie mówił. Jednak nie ważne ile razy powtarzała sobie wszystko w myślach, wciąż dochodziła do tego samego wniosku. Albo to jakiś żart i zaraz przejdą do konkretów, albo władca ma ją za taką, co zupełnie nic nie umie. Mimo wszystko wyprostowała dumnie pierś.
- Wiem. To oczywiste. - powiedziała dumnie, jednocześnie zadzierając głowę. Miała nadzieję, że teraz zaczną się tłuc. No bo jak można się nauczyć walki siedząc tylko w jaskini i słuchając jakiś tam zasad wojennych? I tak nie wszystko rozumiała. Ten dziwny styl wysławiania się szarego nie ułatwiał sprawy. Polecam pisanie postów dłuższych niż 3 zdania złożone. 10/10, zabawa mojego życia, bardzo rozwijające, wyleczyło mojego raka. Serio, trochę wysiłku nie zabija i nie boli, a pozwala rozwinąć swoją postać oraz swój warsztat literacki, jak i zawsze przyjemniej pisze się z osobą piszącą więcej niż parę słów. ...bo chyba po to tu jesteśmy, dla rozwoju oraz rozrywki na jakimś poziomie[/b]
Pamiętaj że
nigdy nie ulegnę wam, nie... |
|||
|
Myr Odnowiciel | Konto zawieszone Gatunek:lew przylądkowy- P. l. melanochaita Płeć:Samiec Wiek:5 lat Znamiona:4/4 Liczba postów:1,924 Dołączył:Maj 2015 STATYSTYKI
Życie: 90
Siła: 95 Zręczność: 76 Spostrzegawczość: 61 Doświadczenie: 23 |
30-07-2016, 11:08
Prawa autorskie: ja-Dirke
Spoglądałem się na młódkę. Ile z tego co mówiłem przyswoiła a ile nie to czas dopiero zrewiduje. Lekko poruszyłem ogonem i westchnąłem.
-Ważne jest także aby mierzyć siły na zamiary...- Często to gubi, głownie młodych. Nie potrafią dokładnie ocenić siły przeciwnika i swojej i próbują, co kończy się później dla nich dość nie przyjemnie. Jednak jeśli z takiej potyczki wyniosą wnioski, to jest prosta droga do samodoskonalenia się. -Czasem jednak jeśli wie się, że wsparcie idzie a wróg jest bliski zagrożenia młodym lub komuś, a wiemy, że nie damy radę, można próbować grać na zwłokę. Musimy mieć pewność jednak, że wsparcie przybędzie. Nie ma sensu rzucać się samemu, lepiej powiadomić innych.- Może wydawać się to oczywiste ale kiedy znajdujemy się w takiej sytuacji to już wszystko nie wygląda tak prosto. Rzucanie się an przeciwnika, nie dając znać innym to samobójstwo i głupie. Nie powstrzyma wroga, a jeśli stado o nim nie wie to i tak zostanie zaskoczone. Inaczej jest jeśli potrzeba kupić czas, wtedy takie zachowanie może pomóc. Nadal jest ryzykowne. |
|||
|
Jasiri Duch Gatunek:lwiątko Płeć:Samica Wiek:w momencie śmierci 8 miesięcy Liczba postów:227 Dołączył:Maj 2016 STATYSTYKI
Życie: 0
Siła: 30 Zręczność: 15 Spostrzegawczość: 15 Doświadczenie: 10 |
31-07-2016, 09:30
Prawa autorskie: Ssak
Bla, bla, bla. Ale nudy. I to ma być lekcja walki? Inaczej to sobie wyobrażała. Jak można uczyć się, słuchając czyjejś gadaniny? Uczymy się na własnych błędach, a nie a tym, co ktoś powiedział. A ten to pewnie tak gada, a potem sam robi inaczej. A poza tym... Chwila, chwila, przestał mówić (wreszcie). E... A co mówił. Szczerze mówiąc słuchała go jednym uchem. I co teraz?
- Mhm... - co on mógł mówić?! - To kiedy się bijemy?
Pamiętaj że
nigdy nie ulegnę wam, nie... |
|||
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości