Tygodniowy bonus +5 opali Otrzymuje Warsir!
|
|
Drzewo genealogiczne
Okres zbioru (1 porcja):
Cis pospolity
Wulkan Burgess Shale, Ognisty Las, Źródło Życia |
Pogoda
|
Postać miesiąca:
Sierpień Naiwny, strachliwy i delikatny. Lwie dziecko zagubione pośród sawanny, odnalazło ciepło rodziny w śnieżnym Cesarstwie choć niedawno spotkał nieświadomie prawdziwego ojca.
|
Cytat września
Nadesłany przez Vasanti Vei
Stężenie fanatyków księżyca na poziomie zerowym kazało mu się zastanowić, czy przypadkiem nie zabłądził.
~ Gunter, Wodospad w Ognistym Lesie
|
Ghalib Zmora | Płomień Gatunek:lew tsavo Płeć:Samiec Wiek:Wiek średni Tytuł fabularny:Wędrowiec Liczba postów:906 Dołączył:Kwi 2015 STATYSTYKI
Życie: 100
Siła: 90 Zręczność: 81 Spostrzegawczość: 66 Doświadczenie: 26 |
28-07-2015, 15:27
Prawa autorskie: moje~
Tytuł pozafabularny: Artysta roku Cieniowisko to nazwa, którą ciemno umaszczeni mieszkańcy Nory nadali swoim ziemiom. Określenie to nie jest dziełem przypadku, ziemie te zasłużyły sobie bowiem na nie, gdyż przez większość dnia jest tam po prostu ciemno i szaro. Nie mówiąc już o nocy, gdy wszystko jest tak czarne jak serca lwów, które tu mieszkają. Jak już wcześniej wspomniano, kotowate żyjące tutaj to stworzenia, dla których ich odmienny wygląd i upodobania to cecha tworząca więź. Żyją po to by dać świadectwo, że ich ciemne futra to coś, czego trzeba się obawiać. Żyją dla siebie, liczy się dla nich tylko ich własne dobro, dobro stada i jego siła. Ziemia ta przyjmuje wyrzutków, lecz nie wszystkich. Lwy z Cieniowiska chcą być do siebie podobne, chcą, patrząc na innych, wiedzieć, że tu jest ich miejsce, dlatego nie każdy ma tutaj wstęp. Można by zaryzykować stwierdzenie, że są zgrają rasistów wielbiących ciemne futra i tylko tak ubarwione stworzenia mogą stać się ich częścią. A charakter? To dość oczywiste, że nie przyjmują tu słabeuszy ani tchórzy, kandydaci muszą być silni psychicznie i pewni siebie. Ale przede wszystkim muszą kochać Cieniowisko ponad wszystko i wszelkimi sposobami dążyć do świetności stada. Bo w końcu... cel uświęca środki, prawda? ~*~
Minęło sporo czasu, żeby stado uzgodniło między sobą, że dość już ochrony stada przed innymi futrami jak te ciemne. Może to po prostu świadomość, że jeśli się nie otworzą... to po prostu zginą? Cieniowisko przechodzi obecnie dość trudny okres i żyje w nieświadomości niechęci innych stad.
|MUZYKA| | PIOSENKA | |CAŁE CIAŁO| |GŁOS| |KSZTAŁT DEMONA|
Nigdy nie chciałem żyć jak wy Jak wyjeżdżałem wyły psy Dusze oddałem za sławę i pieniądze blichtr No blichtr |
|||
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości