Tygodniowy bonus +5 opali Otrzymuje Warsir!
|
|
Drzewo genealogiczne
Okres zbioru (1 porcja):
Cis pospolity
Wulkan Burgess Shale, Ognisty Las, Źródło Życia |
Pogoda
|
Postać miesiąca:
Sierpień Naiwny, strachliwy i delikatny. Lwie dziecko zagubione pośród sawanny, odnalazło ciepło rodziny w śnieżnym Cesarstwie choć niedawno spotkał nieświadomie prawdziwego ojca.
|
Cytat września
Nadesłany przez Vasanti Vei
Stężenie fanatyków księżyca na poziomie zerowym kazało mu się zastanowić, czy przypadkiem nie zabłądził.
~ Gunter, Wodospad w Ognistym Lesie
|
Myr Odnowiciel | Konto zawieszone Gatunek:lew przylądkowy- P. l. melanochaita Płeć:Samiec Wiek:5 lat Znamiona:4/4 Liczba postów:1,924 Dołączył:Maj 2015 STATYSTYKI
Życie: 90
Siła: 95 Zręczność: 76 Spostrzegawczość: 61 Doświadczenie: 23 |
18-06-2016, 12:27
Prawa autorskie: ja-Dirke
-Na tych ziemiach istnieją ugrupowania lwów i nie tylko szanowni towarzysze. Cieniowisko, mała grupa, nie wiem dużo o nich ale raczej niegroźna, w sumie nie wiem czy istnieją- Mało mnie to osobiście interesowało.
-Jest jeszcze Lwia Ziemia, Srebrny Księżyc to fanatycy- Maja krótkie info an temat jakie grupy mogą istnieć. Pewnie jakieś grupki są jeszcze ale nie miałem czasu aby sprawdzić to. -Mglisty Brzask- Jego przejęzyczenie czy celowe czy nie wywołało u mnie reakcji. -Każdy wychwalać będzie swoje, nawet kolorować i zakłamywać aby zainteresować, ja nie mam na to ochotę, więc ogólnie powiem- Mógłbym opowiadać czym jesteśmy, jakie plany i inne takie ale po co. Fakt mogli by dołączyć. Omamieni wizjami. Nie chciałem rozpościerać tutaj płachty propagandy. -Jesteśmy stadem, które dużo przeszło, nasze ziemie to te na zachodzie, gdzie dawno temu była Zła Ziemia. Stanowimy rodzinę, nie spokrewnioną ze sobą więzami krwi. Mamy swoje cele i dążymy do nich, nie patyczkując się zbytnio po drodze. Ambitni, dbający o stado, które jest najważniejsze. Jeśli trzeba.. usuniemy przeszkodzi stojące na drodze- Spojrzałem się po obecnych- Coś jeszcze chcesz wiedzieć, panie Madan?- Zapytałem się lwa. Dałem opis ogólny bez szczegółów. Skoro nie ma konkretnych pytań to jak dawać konkretne odpowiedzi. |
|||
|
Askari Wódz Gatunek:lew Płeć:Samica Wiek:Dorosły Tytuł fabularny:Mentor Liczba postów:352 Dołączył:Kwi 2016 STATYSTYKI
Życie: 100
Siła: 76 Zręczność: 72 Spostrzegawczość: 60 Doświadczenie: 5 |
18-06-2016, 22:08
Prawa autorskie: av - Shimyur; podpis - Ja
Tytuł pozafabularny: Junior Admin
Lwia Ziemia? Tą historie słyszało chyba każdy lew jak Afryka długa i szeroka. W zwyczajnych, spokojnie żyjących małych stadach każde lwiątko marzyło o dzielnych przygodach Simby czy Kiary. Dawno temu wyzbyła się dziecięcych marzeń o wielkiej Lwiej Ziemi, ale wiadomość o bliskości legendarnego stada dalej zrobiła na niej wrażenie.
Skrzywiła lekko łeb na dalsze słowa samca. Opowieści o troskliwym stadzie też włożyła już między bajki, ale nie przerywała mu i słuchała dalej. Bring me the head of the lion king Let me see the things he's seen |
|||
|
Madan Konto zawieszone Gatunek:Lew afrykański Płeć:Samiec Wiek:5 lat Tytuł fabularny:Strażnik Liczba postów:156 Dołączył:Kwi 2016 STATYSTYKI
Życie: 0
Siła: 74 Zręczność: 66 Spostrzegawczość: 72 Doświadczenie: 20 |
19-06-2016, 14:08
Prawa autorskie: Szkic mój, cała reszta - Askari
Słuchał samca z uwagą, poruszając ogonem w udawanym zamyśleniu. Zbierał informacje, które mogły mu się przydać. W końcu jeszcze nie znał rywali. Coś tam o Lwiej Ziemi i Srebrnym Księżycu słyszał lecz były to informacje uzyskane od podrostka.
Opisy innych stad Myr przedstawił bardzo ogólnikowo, o Lwiej Ziemi nie powiedział nic. Najwięcej opowiedział o swoim stadzie, Mglistym Brzasku, którego rysopis był bardzo podobny do Cinis. No może pomijając fragment mówiący o Złej Ziemi. - Cenię to, że nie chcesz zawładnąć nami poprzez propagandę, ale zbytnia ogólnikowość spowoduje tylko kolejne pytania - stwierdził. - Co masz na myśli mówiąc fanatycy? - spytał, choć znał odpowiedź. Może Myr nakreśli to nieco inaczej niż...Jak on miał na imię? Furaha? - Czym w takim razie kieruje się Lwia Ziemia? Jakie są cele waszego Mglistego Brzasku? To był dopiero początek pytań. |
|||
|
Myr Odnowiciel | Konto zawieszone Gatunek:lew przylądkowy- P. l. melanochaita Płeć:Samiec Wiek:5 lat Znamiona:4/4 Liczba postów:1,924 Dołączył:Maj 2015 STATYSTYKI
Życie: 90
Siła: 95 Zręczność: 76 Spostrzegawczość: 61 Doświadczenie: 23 |
23-06-2016, 21:31
Prawa autorskie: ja-Dirke
-Fanatycy, cóż mówię tyle ile słyszałem i widziałem. Dawniej spotkałem osobnika z tych od księżyca. Nie wyglądał na groźnego szanowny panie Madanie ale z cała pewnością miał coś nie tak z głową i z tego co wiem dla nich księżyc jest najważniejszy- nie wiedziałem jak samcowi to opisać. Volundr zrobił na mnie dość dziwne wrażenie i był takim niechcianym gościem, który przychodzi i chce rozmawiać o religii.
pytanie o Lwią Ziemię, cóż był bardzo ciekawski. Zastrzygłem lekko uszami. -Większość uważa ich za miłych, tych z dawnych podań.. a nic nie mają z tej... wielkości- Taka przynajmniej na te chwile miałem o nich opinię. My tutaj gadamy a pani siedzi cicho. Nie powinno to tak wyglądać. -A panna ma jakieś pytanie- skierowałem słowa do niej. Na chwila obecną zaczął się dialog miedzy Madanem a mną ignorując po części samicę. Nie lubiłem je tak traktować. |
|||
|
Askari Wódz Gatunek:lew Płeć:Samica Wiek:Dorosły Tytuł fabularny:Mentor Liczba postów:352 Dołączył:Kwi 2016 STATYSTYKI
Życie: 100
Siła: 76 Zręczność: 72 Spostrzegawczość: 60 Doświadczenie: 5 |
04-07-2016, 19:45
Prawa autorskie: av - Shimyur; podpis - Ja
Tytuł pozafabularny: Junior Admin
Po prostu się przysłuchuję - Odparła. Lwia Ziemia będąca cieniem swej dawnej legendarnej potęgi, to było do przewidzenia, ale fanatycy religijni? To ci dopiero dziwactwo. No, był jeszcze ten jego Mglisty Brzask i jakiś inne, ledwo wspomniane stado.
- Taka ilość ugrupowań pewnie musi powodować mnóstwo konfliktów. - Powiedziała. Niby niewinne pytaniem, ale nie miała ochoty na wciąganie się w cudze konflikty. Niektórzy potrafią być całkiem zdesperowani szukając sobie nowego obrońcy czy wojownika. Bring me the head of the lion king Let me see the things he's seen |
|||
|
Madan Konto zawieszone Gatunek:Lew afrykański Płeć:Samiec Wiek:5 lat Tytuł fabularny:Strażnik Liczba postów:156 Dołączył:Kwi 2016 STATYSTYKI
Życie: 0
Siła: 74 Zręczność: 66 Spostrzegawczość: 72 Doświadczenie: 20 |
04-07-2016, 23:24
Prawa autorskie: Szkic mój, cała reszta - Askari
- Fanatycy. Równie niebezpieczni, co ślepi - mruknął do siebie.
Słuchał dalej, ale jego wzrok nie pozostawał w jednym miejscu, co chwila przenosił spojrzenie to na otoczenie, to na Askari. - Wybacz, ale nie dane mi było poznać owych podań. Poza tym unikasz mówienia o swoim stadzie - stwierdził lew, na powrót wbijając wzrok prosto w oczy Myra. - Czy to celowy zabieg? - Rozciągnął wargi w szerokim uśmiechu. Spojrzał na lwicę i jego uśmiech stał się jeszcze szerszy. - O tak. Spowoduje dużo konfliktów. - Jego oczy zabłysły. - O to właśnie chodzi. Czymże byłaby gra gdyby nie walka o władzę? Marną namiastką, niewartą uwagi kogoś takiego jak on. |
|||
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości