Tygodniowy bonus +5 opali Otrzymuje Warsir!
|
|
Drzewo genealogiczne
Okres zbioru (1 porcja):
Cis pospolity
Wulkan Burgess Shale, Ognisty Las, Źródło Życia |
Pogoda
|
Postać miesiąca:
Sierpień Naiwny, strachliwy i delikatny. Lwie dziecko zagubione pośród sawanny, odnalazło ciepło rodziny w śnieżnym Cesarstwie choć niedawno spotkał nieświadomie prawdziwego ojca.
|
Cytat września
Nadesłany przez Vasanti Vei
Stężenie fanatyków księżyca na poziomie zerowym kazało mu się zastanowić, czy przypadkiem nie zabłądził.
~ Gunter, Wodospad w Ognistym Lesie
|
Bomvu Konto zawieszone Gatunek:Lew Płeć:Samiec Wiek:3,5 Znamiona:1/4 Tytuł fabularny:Strażnik Liczba postów:93 Dołączył:Wrz 2016 STATYSTYKI
Życie: 100
Siła: 71 Zręczność: 67 Spostrzegawczość: 72 Doświadczenie: 30 |
16-02-2017, 09:43
Prawa autorskie: Av: Kami; Podpis: Ja
Hm, tak się zastanawiałam, ze jakby ktoś przypadkiem nie miał pomysłu na postać, to może by przywrócić zaginioną rodzinkę Bomvu, bo w sumie czemu nie :P
W nielicznej żywej rodzince Bomvu zostały dwie samice - matka i siostra. Kiedy Bomvu był mały jego ojciec - król - został obalony przez młodych samców i wygnany razem ze swoją partnerką i ich dziećmi. Stary król w końcu umarł a dziewczyny w międzyczasie rozeszły się po świecie: Matka - O wiele młodsza od swojego partnera, w związku była raczej ze społecznego przymusu niż z miłości, choć, jeszcze w stadzie, była dosyć dobrą matka dla swoich dzieci. Po wygnaniu była jednak strasznie zła, że fakt bycia partnerką króla skazał ją na życie w odosobnieniu. Stała się mrukliwa, zgorzkniała, miewała też niekontrolowane napady złości, z których głównie zapamiętał ją mały Bomvu. Pewnego dnia po prostu nie wytrzymała i odeszła zostawiając starego razem z dziećmi. Może się uspokoiła, wydobrzała, a nawet ułożyła gdzieś sobie życie na nowo, a może zdziwaczała jeszcze bardziej, temat do wolnej interpretacji ;) Wiek: minimum 6-7 lat. Imię: Ithunzi Wygląd: KLIK Siostra - Starsza siostra Bomvu. W czasie wygnania była już starszym dzieckiem lub młoda nastolatką. Po wygnaniu staremu królowi przeszła ochota na wychowywanie jakiejkolwiek dzieciarni (nie żeby wcześniej się jakoś tym przejmował - od tego są matki, nie?), więc raczej ignorował małego Bomvu , a córkę faworyzował, bo była starsza i zaradna. Z powodu tego a także "niedyspozycji", a potem odejścia matki to siostra praktycznie wychowywała Bomvu, ucząc go wszystkiego co powinien umieć lew. Odeszła po śmierci ojca. Wiek: 4-5 lat - ZAJĘTA Dizajnów nie mam, nie zastanawiałam się wcześniej nad tym, ale z chęcią zrobię jak ktoś będzie zainteresowany :)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-07-2017, 16:16 przez Bomvu.)
|
|||
|
Mwuaji Konto zawieszone Gatunek:Guziec Afrykański Płeć:Samiec Wiek:6 lat Liczba postów:55 Dołączył:Cze 2016 STATYSTYKI
Siła: 65 Zręczność: 45 Spostrzegawczość: 55 Doświadczenie: 5 |
24-02-2017, 19:09
Prawa autorskie: Ja
UPDATE
Pierwotna historia Mwuajiego zakładała że gdzieś-tam-kiedys miał jakieś potomstwo. Jak to w guźcowym zwyczaju bywa, młode zostały stadzie samic, ale Mwuaji był zawsze obecny przy ich wychowaniu w najmłodszych etapach ich życia. Jakby ktoś chciał zagrać szyneczką to tatuś Mwuaji zaprasza :) Dizajn dowolny (mogę zrobić), wiek maks. 4 lata.
Until I should die, until I should break,
not a god, not a devil my soul shall take. If I should lie to betray myself, then I would damn myself, and my soul forsake. [WYGLĄD][THEME]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-02-2017, 19:11 przez Mwuaji.)
|
|||
|
Bomvu Konto zawieszone Gatunek:Lew Płeć:Samiec Wiek:3,5 Znamiona:1/4 Tytuł fabularny:Strażnik Liczba postów:93 Dołączył:Wrz 2016 STATYSTYKI
03-04-2017, 17:28
Podbijam, tematy dalej aktualne :)
|
|||
|
14-07-2017, 16:17
UP: Na prośbę Vei wymyśliłam wygląd i imię dla mamuśki:
KLIK |
|||
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości