♫ Audycja 36 ♫

Wszystkie audycje znajdziecie na audycje.krollew.pl
Tygodniowy bonus
+5 opali

Otrzymuje Warsir!
  • Forum zostało zarchiwizowane i dostępne jest jedynie w wersji do odczytu - poza ShoutBoxem i tematami pozafabularnymi. Dziękujemy za wspólną grę!
  • Oficjalny kanał na discordzie - do kontaktu z graczami.
  • Stale aktywny pozostaje dział z pożegnaniami, gdzie każdy będzie mógł dopisać swoje.
  • NIE zgadzamy się na kopiowanie jakiejkolwiek części tego forum, także po jego zamknięciu.

~ Administracja Król Lew PBF (2006-2018)
Generator statystyk
Drzewo genealogiczne
Okres zbioru (1 porcja):
Cis pospolity
Wulkan Burgess Shale, Ognisty Las, Źródło Życia
Pogoda
1-15 września
21 °C
16 °C
16-30 września
23 °C
17 °C
Postać miesiąca:
Sierpień

Naiwny, strachliwy i delikatny. Lwie dziecko zagubione pośród sawanny, odnalazło ciepło rodziny w śnieżnym Cesarstwie choć niedawno spotkał nieświadomie prawdziwego ojca.
Cytat września
Nadesłany przez Vasanti Vei

Stężenie fanatyków księżyca na poziomie zerowym kazało mu się zastanowić, czy przypadkiem nie zabłądził.
Znajdziecie nas na:
Derion
Duch
*

Gatunek:lew Płeć:Samiec Wiek:zdechł, miał wtedy ok. 7 lat Znamiona:Stada ZG na lewym barku Tytuł fabularny:Znachor Liczba postów:964 Dołączył:Paź 2013

STATYSTYKI Życie: 100
Siła: 87
Zręczność: 75
Spostrzegawczość: 70
Doświadczenie: 44

11-11-2013, 22:58
Prawa autorskie: av - Rag, obrazek w podpisie - Szczurzysława, ref - ja
Tytuł pozafabularny: VIP

Nie kojarzy mi się jednoznacznie. Na pierwszy rzut oka przywodzi na myśl złodziejkę lub lwicę lekkich obyczajów (wtf? jak to brzmi xD), patrzącą wyzywająco na każdego napotkanego lwa. Uwodzicielka. Szybko przeciąga na swoją stronę i szybko porzuca. Jednak po dłuższym przyjrzeniu się portretowi ta lekko ściągnięta brew nie daje mi spokoju - za tą prostacką przykrywką kryje się naprawdę sympatyczne stworzenie, ba! przejmujące się losem innych. Próbuje się zdystansować. Pozerka. Gra kogoś, kim naprawdę nie jest.
Odpowiedz
Ariusz
Konto zawieszone

Gatunek:Hybryda lwa (z czymś bardziej puchatym) Płeć:Samiec Wiek:8 miesięcy Liczba postów:693 Dołączył:Lip 2013

Siła: 20
Zręczność: 20
Spostrzegawczość: 21
Doświadczenie: 00

11-11-2013, 23:03
Prawa autorskie: Ragi et mo

Pobłażliwa mina pod tytułem "bitch, please", jednak z łagodnym wydźwiękiem tegoż stwierdzenia.Kochane ciepłe lwisko, które jednak pomagać pomoże, kiedy to mu będzie odpowiadało. Mimo wszystko jest z niego wredna pałka, opatulona w przyjazny kocyk przytulaśnego kociaka. Wszystko wie lepiej, ale nie odwraca się tyłkiem do całego świata.
Głos|Theme song
Mil­cze­nie to tek­st, który niez­wykle łat­wo jest błędnie zinterpretować

[Obrazek: ar_pod_copy_by_szczurzyslawa-d71spfj.png]

Odpowiedz
Raphaela
Konto zawieszone

Gatunek:Kwagga Płeć:Samica Wiek:Dorosła Liczba postów:22 Dołączył:Lis 2013

Siła: 80
Zręczność: 20
Spostrzegawczość: 50

11-11-2013, 23:07
Prawa autorskie: Moi

Podolec przekupił czymś Raga za portret i co gorsza mi się o dziwo podoba… ekhem, znaczy, pogodny lew który swoje lata pewno ma, przez co nie jest jednak naiwny. Ma zdrowe podejście do życia, cokolwiek to znaczy, nie stroni od towarzystwa i rozmowy. Być może stoicki, rozsądny. Interesuje się tym co go otacza. Nie wygląda na tchórza "D.

Jasny gwint, wypatroszę! Wiedziałam!

Przez przymknięte delikatnie powieki nie wiem czy w jakiś sposób dystansuje się od świata, czy ma inteligencję rzodkiewki. Nie przejawia entuzjazmu, zamknięty w sobie, małomówny. Pesymista/realista, nie okazuje radości czy innych happinaśnych stanów.
GŁOS

Każdy może współczuć cier­pieniom przy­jaciół, lecz trze­ba mieć wspa­niały cha­rak­ter, by móc cie­szyć się po­wodze­niem przyjaciela.
~ Oscar Wilde

Takie to znajome...
Odpowiedz
Derion
Duch
*

Gatunek:lew Płeć:Samiec Wiek:zdechł, miał wtedy ok. 7 lat Znamiona:Stada ZG na lewym barku Tytuł fabularny:Znachor Liczba postów:964 Dołączył:Paź 2013

Siła: 87
Zręczność: 75
Doświadczenie: 44

11-11-2013, 23:16
Prawa autorskie: av - Rag, obrazek w podpisie - Szczurzysława, ref - ja

Ceni się. Mądrzejsza, niż wszystkim się wydaje, chociaż wszystkim się wydaje, że jest mądra. Wygląda na dobrego, uważnego słuchacza, jednak zawsze bierze margines na zagrożenie ze strony rozmówcy. Tak, w pewnym sensie jest nieufna, jednak nieufność nie dominuje jej zachowania. Mała egoistka, bo wie lepiej, ale nie mówi tego na głos. Nie kłóci się - idiotyzmy kwituje milczeniem.
Odpowiedz
Castiel
Konto zawieszone

Płeć:Samiec Wiek:Ponad trzy wiosny Znamiona:0/0 Liczba postów:17 Dołączył:Lis 2013

Siła: 78
Zręczność: 66
Spostrzegawczość: 66
Doświadczenie: 10

22-11-2013, 17:19
Prawa autorskie: Avatar (c) Znajoma ^^; Obraz w podpisie (c) svxx; Podpis (c) Yui

Widać, że jest typem lwa, który szczyci się ogromną dumą, i ową dumę widać w każdym jego kroku. Wzniesione ku górze ślepia są alegorią częstego zamyślenia i błądzenia w świecie wyobrazi i wyimaginowanego świata. Lekki uśmiech natomiast oznacza często dobry, nieprzymuszony humor. Powiedziałbym, iż jest postacią dość skromną, możliwe iż czasem z lekka wstydliwą, a zarazem towarzyską i zwykle wesołą. Mógłbym również powiedzieć, iż jest to osobnik bardzo bystry, znający swe cele i dążący do ich spełnienia.
[Obrazek: az5i.jpg]

Czy ludzkie życie jest zbyt długie, by wymazać uczucia?
Ponieważ chciałbym od nowa spróbować
Zrobić to, co pozostawiłem nieskończone.

Powinienem ciągle gonić za swoimi marzeniami,
Potykając się na tej wąskiej, pełnej zakrętów drodze.
Szukam utraconego nieba, ale nie chcę wracać do "starych czasów".
Przestań się smucić,
Jakbym stał się ofiarą tylko po to, by móc zrozumieć.
Grzech nie kończy się tylko łzami,  
Musisz nieść ten ból na swoich ramionach przez cały czas.
Na kogo czekam w tym labiryncie uczuć, z którego nie widać wyjścia?
Zapisując je w białym notesie,
Chciałbym jeszcze więcej wyrzucić z siebie.
Od czego pragnę uciec?
Od rzeczywistości?

Żyjemy po to, by spełniać swoje marzenia.
Zamierzam to wykrzyczeć: słyszysz mnie?
Nie mam już miejsca, do którego mogę wrócić,
Dlatego nie mogę iść po linii najmniejszego oporu.
Zawsze jestem wdzięczny za życzliwość,
Dlatego chcę stać się silniejszy...  
Jestem już w drodze.
Przyjmę ten ból z rozrzewnieniem.
Odpowiedz
Shyeiro
KARNY TYTUŁ ZA PSUCIE EVENTÓW

Gatunek:Lew Płeć:Samiec Wiek:Ponad 4 lata Znamiona:0/0 Liczba postów:411 Dołączył:Sie 2012

Siła: 75
Zręczność: 65
Doświadczenie: 29

20-12-2013, 17:00
Prawa autorskie: AFrozenHeart/ Zimnaya

Nie wydaje mi się, bym potrafiła ocenić charakter zwierzęcia po zdjęciu. Lwy nie zmieniają wyrazu pyska, można to namalować, ale nie sądzę, bym zauważyła coś podobnego na fotografii, więc będę strzelać.
Wydaję się byc istną oazą spokoju. Albo nie.. Może i czai się w nim demon, jednak ma na tyle cierpliwości, by poczekać na odpowiedni moment, aż się ujawni, czy coś tam. Zagubiona dusza? Nieśmiałość? Czy po prostu jest zmęczony życiem. Albo wszystko na raz. Wydaje się być spokojny przez oczy, ich barwę.
[Obrazek: commission</em>_snooki3_by_zimnaya-d7y0u6j.png]

Shit happend, eat that rude.
GŁOS
Odpowiedz
Alsu
Konto zawieszone

Gatunek:lew Płeć:Samiec Wiek:21 miesięcy Liczba postów:69 Dołączył:Sie 2013

Siła: 80
Zręczność: 60
Spostrzegawczość: 55
Doświadczenie: 3

21-12-2013, 22:23
Prawa autorskie: AlicjaDyllus

Wygląda na opanowanego, wręcz luzackiego typa, który do każdej sprawy podchodzi z dystansem i spokojem. Nigdzie mu się nie spieszy, żyje własnym rytmem. Jest lwem lubiącym przebywać w większości w samotności, ale czasem chętnie zamieni z kimś parę słów. Można mu zaufać, dotrzyma obietnicy, choć rezultaty nie zawsze będą zgodne z przewidywaniami, acz właściwe i przydatne.
[center] Znowu przyszła do mnie samotność
choć myślałem, że przycichła w niebie
Mówię do niej:
-Co chcesz jeszcze, idiotko?
A ona:
-Kocham ciebie
Odpowiedz
Konrad
Konto zawieszone

Gatunek:Klusek Wiek:2,7 Liczba postów:3 Dołączył:Sty 2014

Siła: 70
Zręczność: 70
Doświadczenie: 10

01-01-2014, 23:24
Prawa autorskie: Moi/ Sapkowski (cytat)

Hm, sygnaturka daje pełniejszy obraz postaci, ale mamy chyba tylko się kierować avatarem. W komplecie, można by się założyć że Alsu to niepewny siebie typ, prawdopodobnie też spowodowane jest to częściową ślepotą. Jednak bez sygnaturki, to zmienia sprawę, bo już nie widać czy jest częściowo ślepy czy nie, heh. Niepewność siebie również by mogła pasować, jednak może być po prostu zdystansowaną osobą, zamkniętą w sobie. Bardziej obserwator niż aktywny uczestnik zdarzeń.
[Obrazek: 5ulbvk.png]
Odpowiedz
Hasira
Konto zawieszone

Gatunek:Tygrys Płeć:Samica Wiek:4 lata i 3 miesiące Liczba postów:298 Dołączył:Sie 2012

STATYSTYKI Życie: 92
Zręczność: 73
Spostrzegawczość: 64
Doświadczenie: 21

21-02-2014, 00:22
Prawa autorskie: księżna hakerów Ragnar

leniwy, tak naprawdę mocny w gębie, słaby w czynach. kojarzy mi się bardzo z Arnem - przekonany o własnych możliwościach czy może wyjątkowości, ale skonfrontowany z rzeczywistością okazuje się raczej bezużyteczny. to typ, który zawsze zna się na wszystkim i wszystkich poucza, ale niczego sam nie zrobi bez kopniaka, nie zajmie się daną rzeczą z własnej inicjatywy. przez to raczej denerwujący na dłuższą metę.
ale potrafi być uroczy, w znaczeniu charming, w krótkich, rzadkich kontaktach: potrafi sprawiać świetne pierwsze wrażenie i roztacza wokół siebie aurę luksusu. (wiem, trochę jak przedmiot, ale są tacy snobistyczni ludzie, przy których wszystko wydaje się bardziej classy i wysmakowane.)
Odpowiedz
Maya
Nieprzejednana | Konto zawieszone

STATYSTYKI Życie: 0
Siła:
Zręczność:
Spostrzegawczość:
Doświadczenie: 99

21-02-2014, 00:49

// Piszę tu tylko dlatego, że ciekaw jestem inwencji twórczej następnego gracza. Bum.

Po avatarze powiedziałbym, że to tygrysica, która pomimo tego, że twardo stąpa po ziemi i widzi wszystko takim, jakim jest, wciąż pozostaje ciekawa świata - wystarczająco, by zatrzymać się czasem, przysiąść i po prostu się w niego wpatrywać. Nieważne, czy tą ciekawość wzbudza jakiś ptak na niebie, czy kołyszące się na wietrze drzewa. Nie odważę się napisać "optymistka", jednak obok czujności myślę, że sporo ma w sobie ciepła i wewnętrznego spokoju, którego nie musi okazywać na zewnątrz. Szczęśliwa ze sobą taką, jaką jest.
Odpowiedz
Makali
Konto zawieszone

Płeć:Samiec Wiek:Dorosły. Tytuł fabularny:Znachor Liczba postów:179 Dołączył:Lis 2012

Siła: 52
Zręczność: 67
Spostrzegawczość: 51

21-02-2014, 19:02
Prawa autorskie: ---

[Obrazek: fuuqu.jpg]
Odpowiedz
Ganror
Konto zawieszone

Gatunek:lew Płeć:Samiec Wiek:6 miesięcy Liczba postów:56 Dołączył:Mar 2014

Zręczność: 18
Spostrzegawczość: 22
Doświadczenie: 5

15-04-2014, 22:51
Prawa autorskie: ja

kawai desu hienka, kochająca wszystko i wszystkich, kocha żartować i cieszyć się szczęściem innych

kwik
[Obrazek: forum_by_ragous-d7ebzyw.png]

GŁOS
1 | 2
Odpowiedz
Kami
Kanibal | Abajifo
*

Gatunek:Panthera spelaea+ Płeć:Samica Wiek:Antyk Znamiona:5/5_{1} Tytuł fabularny:Znachor Zezwolenia:Cechy Panthera spelaea 500kg/ 350cm(bez ogona) / Postać Specjalna Liczba postów:1,637 Dołączył:Cze 2012

STATYSTYKI Życie: 80
Siła: 95
Zręczność: 80
Spostrzegawczość: 74
Doświadczenie: 15

19-04-2014, 19:35
Prawa autorskie: ~KamiLionheart/ *jollyjack/ bethesda

Mały misiaczek puci puciu do głaskania i tulenia *3*
My Lioden Den 

~X~
A co jeśli życie jest zbyt krótkie, 
by poddać się mądrości milczenia? 

[Obrazek: Fuck_Stamp_by_Voltaira.gif] [Obrazek: 3k8uyjj_by_kamilionheart-d9q7uas.png]
MÓJ GŁOS!                                                       
Twój koszma                                     Moje Rozmiary

[Obrazek: trollface.png]
Odpowiedz
Mirra
Samotnik
*

Gatunek:Lwica Płeć:Samica Wiek:Około 4 lat Liczba postów:216 Dołączył:Kwi 2014

Zręczność: 78
Spostrzegawczość: 69
Doświadczenie: 40

07-05-2014, 13:46
Prawa autorskie: lineart: Malaika4 (DA),color: teri006 (DA)

Jej spojrzenie i blizny mówią wszystko :D "chyba nie wiesz z kim zadarłeś"
Odpowiedz
Ganror
Konto zawieszone

Gatunek:lew Płeć:Samiec Wiek:6 miesięcy Liczba postów:56 Dołączył:Mar 2014

Zręczność: 18
Spostrzegawczość: 22
Doświadczenie: 5

24-05-2014, 17:54
Prawa autorskie: ja

Cicha, zdystansowana do wszystkich bez wyjątku, opryskliwa, lubi patrzeć na innych z góry i czuć się lepszą, ma swój własny świat, który woli przemierzać samotnie a więc raczej stroni od towarzystwa, uważając wszystkich za bandę idiotów.
[Obrazek: forum_by_ragous-d7ebzyw.png]

GŁOS
1 | 2
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości