Tygodniowy bonus +5 opali Otrzymuje Warsir!
|
|
Drzewo genealogiczne
Okres zbioru (1 porcja):
Cis pospolity
Wulkan Burgess Shale, Ognisty Las, Źródło Życia |
Pogoda
|
Postać miesiąca:
Sierpień Naiwny, strachliwy i delikatny. Lwie dziecko zagubione pośród sawanny, odnalazło ciepło rodziny w śnieżnym Cesarstwie choć niedawno spotkał nieświadomie prawdziwego ojca.
|
Cytat września
Nadesłany przez Vasanti Vei
Stężenie fanatyków księżyca na poziomie zerowym kazało mu się zastanowić, czy przypadkiem nie zabłądził.
~ Gunter, Wodospad w Ognistym Lesie
|
Venety Rekrut Płeć:Samica Wiek:Wiek średni Liczba postów:1,177 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Życie: 100
Siła: 72 Zręczność: 75 Spostrzegawczość: 69 Doświadczenie: 105 |
14-12-2013, 15:41
Prawa autorskie: Bjorn | BaxiaArt
Tytuł pozafabularny: Administrator / Pomoc Techniczna
- Właśnie. I teraz czuję się jak szmata - odpowiedziała mu na jego pierwsze słowa. Fakt, sama sobie była winna, więc ma za swoje i teraz targają nią wyrzuty sumienia. Z drugiej strony...
- Najgorsze jest to, że mi się podobasz - dodała, po czym znowu zalała ją kolejna fala szlochu. |
|||
|
Venety Rekrut Płeć:Samica Wiek:Wiek średni Liczba postów:1,177 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
14-12-2013, 15:53
- Też nie wiem czy to jest miłość. I masz rację. Nie znam cię. Ale podobasz mi się fizycznie, jak na ten moment. - rzekła do niego łamiącym się głosem, chcąc ukryć swoje oczy pod grzywką, bojąc się jego gniewnego spojrzenia. W sumie, musiała przyznać, że Rain był całkiem przystojny, ale żeby się w nim zakochać, musiałaby go poznać. Teraz to było tylko zauroczenie, fascynacja fizycznością lwa przeciwnej płci.
- Przepraszam - szepnęła dalej siedząc ze spuszczonym łbem. Czuła się jak idiotka. |
|||
|
Rain Gość |
14-12-2013, 15:55
Mimowolnie, trochę od niechcenia, objął ją delikatnie i położył łeb na jej ramieniu. - W porządku. - Mruknął, przymykając ślepia. Zastanawiało go, co on takiego miał w sobie. Może lwice po prostu lubiły zakochiwać się z takim debilu, co kochały cierpieć? Tak, to miało sens. Rain pogładził grzbiet Venety. - Co zamierzasz teraz zrobić, hm? - Zapytał nagle.
|
|||
|
14-12-2013, 16:02
Gdy tylko usłyszała jego pytanie, lwica na początku nie wiedziała co robić. Po chwili namysłu spojrzała na jego ślepia.
- Chcę być sama. Chcę się z tym wszystkim przespać - rzekła, ocierając łzy. Miała nadzieję, że Rain to zrozumie i uszanuje jej wolę, a ona w samotności i spokoju dojdzie do siebie. |
|||
|
Rain Gość |
14-12-2013, 16:04
- Nie zrobisz nic głupiego? - Zapytał tylko, chcąc się upewnić, czy wszystko będzie w porządku. Podniósł się zaraz, patrząc w jej zaszklone oczy. Westchnął. - Nie powinienem odchodzić... nie wiem, ale chyba lepiej by było, gdybym spróbował Ci jakoś pomóc. - Ale to było jego zdanie. Może naprawdę potrzebowała tego, by jednak ją zostawił? Widząc jej spojrzenie, na to wychodziło. No dobrze, odwrócił się i zaczął powoli kierować w stronę wyjścia (ale jeszcze tu jest).
|
|||
|
14-12-2013, 16:11
- Nie musisz się o mnie martwić - rzekła cicho. Naprawdę chciała być w tej chwili sama i się z tym przespać. Jego troska była w tej chwili zbędna - Venety raczej nie była taka, by w desperacji coś sobie zrobić.
Widząc, że ten już kieruje się w stronę wyjścia, położyła się na boku, jednak wciąż patrzyła na odchodzącego Raina. |
|||
|
Rain Gość |
14-12-2013, 16:12
Będąc już w wyjściu z groty, zatrzymał się na krótką chwilę, by spojrzeć na osobę lwicy ostatni raz. Zniżył łeb, żegnając się z nią tym gestem i odwrócił się w stronę horyzontu, po czym odszedł stąd.
z/t. |
|||
|
14-12-2013, 16:14
Lwica przez jakiś czas patrzyła jakby pustym wzrokiem w stronę wyjścia, wciąż rozmyślając o ostatnich wydarzeniach. Gdy po jej policzkach spłynęły ciurkiem łzy, ona zamknęła oczy i po jakimś czasie zasnęła...
[ Dodano: 2013-12-14, 19:50 ] Po dość długim śnie, Venety się zbudziła. Gdy tylko doszła do siebie, nie zastanawiając się dłużej ruszyła powolnym krokiem w kierunku Lwiej Ziemi. /z.t./ |
|||
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości