Tygodniowy bonus +5 opali Otrzymuje Warsir!
|
|
Drzewo genealogiczne
Okres zbioru (1 porcja):
![]() Wulkan Burgess Shale, Ognisty Las, Źródło Życia |
Pogoda
|
Postać miesiąca:
Sierpień Naiwny, strachliwy i delikatny. Lwie dziecko zagubione pośród sawanny, odnalazło ciepło rodziny w śnieżnym Cesarstwie choć niedawno spotkał nieświadomie prawdziwego ojca.
|
Cytat września
Nadesłany przez Vasanti Vei
Stężenie fanatyków księżyca na poziomie zerowym kazało mu się zastanowić, czy przypadkiem nie zabłądził.
~ Gunter, Wodospad w Ognistym Lesie
|
Mrithi Konto zawieszone Gatunek:Lew Płeć:Samiec Wiek:Młody dorosły Tytuł fabularny:Strażnik Liczba postów:148 Dołączył:Maj 2017 STATYSTYKI
Życie: 100
Siła: 80 Zręczność: 60 Spostrzegawczość: 70 Doświadczenie: 10 |
07-07-2017, 20:02
Prawa autorskie: PRAKRUT MEHTA
Lew zapatrzył się gdzieś w dal.
- Rozumiem - odpowiedział. Bo w sumie co mógł innego odpowiedzieć? Pomysły mu się skończyły, więc jeśli ona chce, by rozumowa została podtrzymana, musi sama coś wymyślić. |
|||
|
Eurielle Konto zawieszone Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:Dorosła (4,2 lata) Liczba postów:150 Dołączył:Lip 2017 STATYSTYKI
Siła: 80 Zręczność: 70 Spostrzegawczość: 60 Doświadczenie: 17 |
07-07-2017, 20:08
Prawa autorskie: MissAudi
Lwica spoglądała się na ową Skałę Skazy aż bardzo by chciała poznać tą historię dlatego miała zamiar spytać Mrithi.
- Chciałabym poznać historię waszego stada bardziej, kim byli jego pierwsi władcy. Nie wiem czemu ale tak bardzo przyciąga mnie to - rzekła mówiąc naturalnym tonem głosu z pełnym zachwytem. Trudno było jej wyrazić owe uczucie, które towarzyszy przed chwilą.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-07-2017, 20:08 przez Eurielle.)
|
|||
|
Mrithi Konto zawieszone Gatunek:Lew Płeć:Samiec Wiek:Młody dorosły Tytuł fabularny:Strażnik Liczba postów:148 Dołączył:Maj 2017 STATYSTYKI
07-07-2017, 20:28
Mrithi odwrócił się, by spojrzeć na Skałę Skazy.
- Niestety, ale nie znam jej. Jestem w stadzie od niedawna i jak dotąd wciąż żądzi nim król Myr. Do niedawna dzielił władzę z królową Kami, ale pewnego razu, gdy była przy kanionie ziemia osunęła się i od tamtej chwili jej nie widziałem. Zamyślił się. Sam chętnie poznałby historię tych ziem. Pytanie, czy te ziemie mają jakąś szczególną historię. |
|||
|
Eurielle Konto zawieszone Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:Dorosła (4,2 lata) Liczba postów:150 Dołączył:Lip 2017 STATYSTYKI
07-07-2017, 20:34
Eurielle spoglądała się wciąż na Mrithir słysząc wypowiedz na temat Skały Skazy ale nie była z tego względu smutna czy zawiedziona. Mało pewnie kto zna dzieje stada, bo najstarsze pokolenie jest na umarciu lub poumierali już. Niestety tak bywa ze stadami. W danym momencie usłyszała smutną i wstrząsającą wiadomość.
- Królowa? Ahh kurcze to bardzo źle mam nadzieję że żyje bo szkoda by było członka stada - rzekła mówiąc przy nim otwarcie. Nie wiedziała czemu tak otworzyła się na świat. Była wręcz przekonana, że Kami żyje i nie poddała się pokazując losowi chcąc nadal kroczyć swoją ścieżką. Zamyśliła się samica zastanawiając o czym można jeszcze porozmawiać z Mrithi. |
|||
|
07-07-2017, 20:55
Mrithi strzepnął lekko uchem. To, co prezentowała sobą brązowa nie było iście książęcym zachowaniem, ale czy można się dziwić, gdy lwica wychowywana była poza stadem?
- Nie wiem, nie znałem jej zbyt dobrze. Król Myr jest dobrym władcą. Ze słuchającymi go poddanymi mógłby wiele zdziałać. Tak, mówiąc to miał na myśli ceremonię. Z takimi poddanymi jak Kaiser Myr jedynie tracił potencjał. |
|||
|
07-07-2017, 21:06
Samica może faktycznie nie potrzebnie to powiedziała bo mógłby być to drażniący temat wtedy szybko przeprosiła za swoje słowa:
- Przepraszam nie powinnam być taka bezpośrednia, bo to mógłby być drażniący temat więc wolę nie wchodzić w takie sprawy na których się nie znam. Ogółem tylko podkreśliłam, że szkoda po prostu życia bo jest cenne - miała zamiar skończyć ten drażliwy temat według niej. Na pewno Myr nie byłby zadowolony, że wspomniałam o Królowej dlatego wolała trzymać język za zębami. - Wierzę Ci jeśli chodzi o władcę Myr. Ja zawsze byłam nauczona żeby słuchać uważnie i nie sprzeciwiać - rzekła krótko bo nie wątpiła żeby władca byłby jakimś tyranem ale samcem z twardymi zasadami jak inni którzy rządzą do dziś. Szkoda tylko że jej taki do końca ojciec nie był twardy żeby postawić i bronić tego co było mu cenne czyli stada czy stanowiska.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-07-2017, 21:07 przez Eurielle.)
|
|||
|
07-07-2017, 21:29
Rudogrzywy spojrzał na lwicę z lekkim zdziwieniem.
- Nie, nie jest to drażliwy temat. Tak się stało i nic na to nie poradzimy. Zaśmiał się krótko. Odetchnął głęboko z uśmiechem na ustach. - To podobnie jak ja. Czego jeszcze cię uczono? Był ciekaw podejścia jej opiekunów do spraw zarówno zwyczajnych jak i tych związanych z jej pochodzeniem. |
|||
|
07-07-2017, 21:50
Ciemna była trochę spłoszona z tym, że poruszyła owy temat.
- Uff to dobrze, już myślałam że coś głupiego walnęłam, a nie chciałabym zezłościć tym Władcy - rzekła słysząc jego śmiech aż uśmiechnęła się lekko. Gdy usłyszała kolejne pytanie sprawiło jej to przyjemność odpowiadając na pytanie: - Ogółem byłam nauczona pomaganiem w stadzie. Zawsze marzyłam być medykiem i leczyć innych. Podziwiałam takich znachorów, których spotykałam poza waszym stadem i innymi. Dlatego to moje marzenie - rzekła krótko ujawniając swoje pragnienia. - Mój rodzic czyli Ojciec zawsze powtarzał mi za życia, że najważniejsze są wartości jak lojalność, wierność, pomaganie innym w stadzie, współpraca, siła woli czy też wojna. Nigdy nie walczyć osobno tylko wspólnie - odpowiedziała krótko mówiąc do niego. Ojciec zawsze powtarzał jej to że zawsze dawała wzorowy przykład innym lwiątkom. - Zarówno mi mówił, że trzeba być odpowiedzialnym i zarazem czynić rozsądnie w różnych sytuacjach - skończyła mówić o tym czego nauczyli ją. - Niestety tylko matka nie nauczyła mnie zbyt wiele bo uciekła - westchnęła mówiąc o niej. Nie pamiętała czy w ogóle coś ją uczyła gdy dorastała Eu. |
|||
|
Myr Odnowiciel | Konto zawieszone Gatunek:lew przylądkowy- P. l. melanochaita Płeć:Samiec Wiek:5 lat Znamiona:4/4 Liczba postów:1,924 Dołączył:Maj 2015 STATYSTYKI
Życie: 90
Siła: 95 Zręczność: 76 Spostrzegawczość: 61 Doświadczenie: 23 |
11-07-2017, 13:29
Prawa autorskie: ja-Dirke
Zauważyłem ze skały rudą grzywę i jakaś lwice u jego boku. Zszedłem ze skały i podszedłem do nich.
-Salve -Rzekłem do obojga. -Kim jest ta panna?- Zapytałem sie samca ale jeśli i samica odpowie nie będzie to dla mnie problem. |
|||
|
11-07-2017, 13:31
Samica przestała rozmawiać z Mrithi. Po chwili wyczuła obecność drugiej osoby. Wtedy szybko wstała na równe łapy czekając na przybycie władcy. Zauważyła podchodzącego w ich kierunku wtedy skinęła z szacunkiem w jego stronę. Nie wiedziała jak przywitać dlatego skinęła głową na znak przywitania. Po chwili usłyszała słowa jego wtedy wypowiedziała odważnie.
- Jestem Eurielle. Chciałabym dołączyć do Królestwa Mgły i Popiołu - rzekła ze spokojem do samca.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-07-2017, 13:52 przez Eurielle.)
|
|||
|
Myr Odnowiciel | Konto zawieszone Gatunek:lew przylądkowy- P. l. melanochaita Płeć:Samiec Wiek:5 lat Znamiona:4/4 Liczba postów:1,924 Dołączył:Maj 2015 STATYSTYKI
11-07-2017, 14:00
-Rozumiem, a wiesz co wiąże sie z dołączeniem?- Zapytałem sie jej ze spokojnym głosem. Każda lwica sie przyda. Tym bardziej w sytuacji kiedy nie ma nas tak dużo. Lekko poruszyłem ogonem, byłem ciekawy brązowej.
|
|||
|
11-07-2017, 14:03
Eurielle zdaje sobie sprawę co by się stało gdyby ona zdradziła stado czy odeszła bez słowa. Jednakże ona nie jest z tych lwów bo jest bardzo lojalna i zarazem wierna. Broniłaby Władcę i stada. W dodatku co nie co Mrithi naświetlił jacy oni są dlatego takiego stada szukała i miała nadzieję, że dołączy do Królestwa Mgły i Popiołu.
- Zdaje sobie sprawę z tego. Wiem że za zdradę zostanie zabity, tak tyczy się odejścia ze stada - rzekła spokojnie i bez nerwów przy władcy. A ciekawe niby skąd mogła wiedzieć Eurielle? proste była wychowywana w podobnych warunkach jak była o wiele młodsza, że zawsze lew który zdradzi zostaje zabity na miejscu. Gdy dodała jeszcze kilka słów: - Oczywiście trzeba być lojalnym Władcy i pomagać w stadzie - rzekła krótko do samca. Była nauczona wszystkiego przez swojego ojca, a potem nauczała swojego młodszego brata. Dlatego Eu posiadała nie tylko doświadczenie w polowaniach ale potrafiła opiekować i nauczaniu.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-07-2017, 14:34 przez Eurielle.)
|
|||
|
11-07-2017, 14:33
-Rozumie, to tylko zostaje kwestia złożenia przysięgi na własne życie, że nie zdradzi się mnie i stada- Tak to był klucz. Z którego jak widać powinienem zacząć korzystać. Za bardzo starałem się być pokojowy i dyplomatyczny. Trzeba ukrócić pewne rzeczy a jak będzie trzeba to zabić.
|
|||
|
11-07-2017, 14:37
- Przysięgam na swoje życie, że nie zdradzę Ciebie Władco ani członków stada - rzekła krótko do Władcy. W danym momencie chcąc być lojalna wobec niego i wszystkich, którzy zamieszkują Królestwo Mgły i Popiołu. Lwica mogła odetchnąć ze spokojem na daną chwilę ale nie okazywała tego przy nim. Była opanowaną i spokojną lwicą bez żadnej skazy.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-07-2017, 14:38 przez Eurielle.)
|
|||
|
11-07-2017, 14:55
-Tak więc witaj w naszej... rodzinie- rzekłem do niej dalej ze spokojem.
-Mirthi, opowie ci co powinnaś wiedzieć a na szkoleniu dowiesz się reszty- Skinąłem im łbem. -Jeśli ktoś mnie będzie szukał, będę z na Lwiej Skale- Powiedziałem do niej, po czym minąłem i zniknąłem w oddali zt. |
|||
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości