Tygodniowy bonus +5 opali Otrzymuje Warsir!
|
|
Drzewo genealogiczne
Okres zbioru (1 porcja):
Cis pospolity
Wulkan Burgess Shale, Ognisty Las, Źródło Życia |
Pogoda
|
Postać miesiąca:
Sierpień Naiwny, strachliwy i delikatny. Lwie dziecko zagubione pośród sawanny, odnalazło ciepło rodziny w śnieżnym Cesarstwie choć niedawno spotkał nieświadomie prawdziwego ojca.
|
Cytat września
Nadesłany przez Vasanti Vei
Stężenie fanatyków księżyca na poziomie zerowym kazało mu się zastanowić, czy przypadkiem nie zabłądził.
~ Gunter, Wodospad w Ognistym Lesie
|
Akilian Gość |
23-10-2012, 19:12
A ja mam takie pytanie - czy jeżeli zawiesza się jakieś konto, można zamiast niego założyć inną postać?
|
|||
|
Felija Administrator Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:5,5 roku Liczba postów:4,347 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Życie: 100
Siła: 84 Zręczność: 88 Spostrzegawczość: 50 Doświadczenie: 14 |
23-10-2012, 19:46
Prawa autorskie: Malaika, tło: Disney | AtomicIceCream
Można. Zawieszone konta nie liczą się do limitu postaci.
|
|||
|
Akilian Gość |
23-10-2012, 19:50
Dzięki wielkie Fel za odpowiedź
|
|||
|
Khayaal Konto zawieszone Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:5 lat i 9 miesięcy Tytuł fabularny:Znachor Liczba postów:1,030 Dołączył:Sie 2012 STATYSTYKI
Siła: 68 Zręczność: 78 Spostrzegawczość: 79 Doświadczenie: 10 |
26-10-2012, 00:23
Prawa autorskie: av: malaika4
Tytuł pozafabularny: VIP
jak wygląda kwestia religijności na forum?
w samej bajce, którą traktuję jako odnośnik, pojawia się przecież siła sprawcza nazywana Kręgiem Życia. z pewnością nie jest to ani bóg, ani nawet istota wyższa, jednak z drugiej strony: istnieje i to dzięki Kręgowi rzeczy wracają do naturalnego porządku, takiego, jaki był od wieków. myślę, że "siła sprawcza" jest określeniem w sam raz. a jak to wygląda na forum? czy ktokolwiek kiedykolwiek odwoływał się do losu, przeznaczenia, cudzej decyzji dotyczącej przebiegu zdarzeń i jej wpływu na doczesne żywota?
Postać specjalna: Khayaal posiada zdolność pośredniczenia między światami żywych i umarłych. W miejscach mistycznych, związanych silnie z daną postacią, przy Ołtarzu Staroone, nad Jeziorem Duchów potrafi przyzwać daną duszę i dać jej głos. W jej obecności duchy stają się silniejsze i bardziej stabilne - nie są zagrożeniem fizycznym, ale stają się lepiej widoczne i słyszalne.
|
|||
|
Kami Kanibal | Abajifo Gatunek:Panthera spelaea+ Płeć:Samica Wiek:Antyk Znamiona:5/5_{1} Tytuł fabularny:Znachor Zezwolenia:Cechy Panthera spelaea 500kg/ 350cm(bez ogona) / Postać Specjalna Liczba postów:1,637 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Życie: 80
Siła: 95 Zręczność: 80 Spostrzegawczość: 74 Doświadczenie: 15 |
26-10-2012, 10:20
Prawa autorskie: ~KamiLionheart/ *jollyjack/ bethesda
Tak LZ dalej ma swój krąg życia, dawne ZZ czciło demony i nadal ma z nimi do czynienia, Shun jest natchniona przez anioły do celów wyższych.
Ogólnie kto co lubi, same stada jednak nie przymuszają do czczenia czegokolwiek, albo przynajmniej są założenia- których nie ma komu sprawować.
My Lioden Den
~X~ A co jeśli życie jest zbyt krótkie, by poddać się mądrości milczenia? MÓJ GŁOS! Twój koszma Moje Rozmiary |
|||
|
Khayaal Konto zawieszone Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:5 lat i 9 miesięcy Tytuł fabularny:Znachor Liczba postów:1,030 Dołączył:Sie 2012 STATYSTYKI
Siła: 68 Zręczność: 78 Spostrzegawczość: 79 Doświadczenie: 10 |
26-10-2012, 13:54
Prawa autorskie: av: malaika4
okej, dziękuję, to w pełni wyjaśnia moje wątpliwości.
Postać specjalna: Khayaal posiada zdolność pośredniczenia między światami żywych i umarłych. W miejscach mistycznych, związanych silnie z daną postacią, przy Ołtarzu Staroone, nad Jeziorem Duchów potrafi przyzwać daną duszę i dać jej głos. W jej obecności duchy stają się silniejsze i bardziej stabilne - nie są zagrożeniem fizycznym, ale stają się lepiej widoczne i słyszalne.
|
|||
|
Felija Administrator Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:5,5 roku Liczba postów:4,347 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Siła: 84 Zręczność: 88 Spostrzegawczość: 50 Doświadczenie: 14 |
04-11-2012, 18:51
Nie no, wiadomo, że jak jakiś duch pisze, że go widać i jeszcze coś do ciebie mówi, to ciężko go zignorować. xP
Em, nie rozumiem tej uwagi? |
|||
|
Miyuki Konto zawieszone Płeć:Samiec Wiek:Wiek średni. Znamiona:Dawnej Lwiej Ziemi na szyi, pod lewym uchem. Tytuł fabularny:Wędrowiec / Znachor Liczba postów:300 Dołączył:Sie 2012 STATYSTYKI
Siła: 77 Zręczność: 81 Spostrzegawczość: 62 Doświadczenie: 10 |
04-11-2012, 19:17
Prawa autorskie: AnnieHyena | Walt Disney Company | Bryan Adams
Zakładam, że zapewne chodzi Ekler o ten cały Gród lub to, że w parę dni na forum zaroiło się od duchów, które Bóg wie czemu służą na fabule. Równie dobrze mógłby je prowadzić jakiś MG z konta MG, i tak mają naprawdę znikomy wpływ na fabułę.
[center]
|
|||
|
Powój Gość |
04-11-2012, 19:32
Saika - od postaci z grupy forumowej duchów jest oddzielny regulamin. dostaniesz cukierka, jak zgadniesz, jak się nazywa, i podpowiem, że ma duchy w tytule. :P
tam są określone zasady prowadzenia takich postaci. Eenu, a co Ty robisz, oprócz siania fermentu i bycia niezadowoloną każdego dnia? wskaż palcem, proszę. |
|||
|
Miyuki Konto zawieszone Płeć:Samiec Wiek:Wiek średni. Znamiona:Dawnej Lwiej Ziemi na szyi, pod lewym uchem. Tytuł fabularny:Wędrowiec / Znachor Liczba postów:300 Dołączył:Sie 2012 STATYSTYKI
04-11-2012, 19:40
Raczej powinniśmy ustalić jedną wersję, bo jedno prawo neguje drugie.
Albo TYLKO Jeziorko dla wszystkich (NPC i konta), albo wszędzie, w każdym temacie fabularnym (oczywiście, NPC i konta). Nie sądzicie, że nie lepiej by było, gdyby duchy (wszystkie, bez wyjątku) mogły przebywać tylko przy jeziorku lub w miejscu swej śmierci/pochówku/szczególnie dla siebie bliskiego miejsca (np. Skała Sherkana dla Vadera) i widzenia, jakieś rozmowy i inne pierdoły tylko tam? Dawałoby to jakiś sens fabule, postać, aby porozmawiać z duchem, musi spełnić pewne warunki (iść do jednego z takich miejsc itd.). Bo, po prawdzie, co taka Ven będzie robić na Lwiej Skale, na ten przykład?
[center]
|
|||
|
Powój Gość |
04-11-2012, 19:42
a duchy stróże jak chcesz zrobić? przymocować na stałe do tych, którymi się opiekują? (i tak, jest to opcja, którą wspieram)
|
|||
|
Mogrim Konto zawieszone Płeć:Samiec Wiek:a pomyka 5 lat po świecie Liczba postów:324 Dołączył:Lip 2012 STATYSTYKI
Siła: 73 Zręczność: 73 Spostrzegawczość: 58 Doświadczenie: 38 |
04-11-2012, 19:43
Prawa autorskie: Av-KamiLionheart, Obróbka&Cieniowanie-RagDrawer,Color-ja |Sygnatura-Malaika
To znaczy jeśli mogę dać jakąś uwagę :) , to zawsze myślałem, że przy owym jeziorku postać usera nie ma prawa zignorować ducha i go nie zauważyć, natomiast na innych terenach może jej z własnej woli nie widzieć czy nie słyszeć. Jednak uczucia obecności itp nie może zignorować.
Ja to zawsze tak widziałem. JESTEM JAGUAREM !
I jak masz coś do mnie to napisz, a cię zmiażdżę!
|
|||
|
04-11-2012, 19:47
Duch stróż jest wymysłem umysłu lwa, jego podświadomością. Czasem, jak u Feliji, może odzywać się, być takim jakby sumieniem.
Kontakt? Generalnie lew sam w sobie nie nawiązuje kontaktu z duchem. Duch zaś z lwem - może. Jak? * sny * spotkania w w/w miejscach Bo, nie oszukujmy się. Czy my, ludzie, codziennie robimy jakąś czynność i mamy świadomość, że duch (kwestia wiary itd., ale przyjmując, że każdy z nas ma swego Anioła Stróża) nam towarzyszy? Nie. I sądzę, że to było naturalne rozwiązanie. Lew sam w sobie nie nawiąże kontaktu.
[center]
|
|||
|
Powój Gość |
04-11-2012, 19:49
interpretacja Mogu jest bardzo podobna do tego, czym się kieruję, animując Kuolemę - zawsze podkreślam, że to własny wybór postaci, czy go usłyszy bądź zobaczy, i niektórzy konsekwentnie go ignorują, niektórzy (zwłaszcza lwiątka) widzą od razu, niektórzy tylko trochę... tak, jak im akurat pasuje.
jeszcze skarg nie było, skoro - tak jak mówi Mogu - wybór ma sam user. wszyscy mają wtedy szansę na własną decyzję ;) [ Dodano: 2012-11-04, 18:52 ] Miyuki napisał(a):Duch stróż jest wymysłem umysłu lwa, jego podświadomością. Czasem, jak u Feliji, może odzywać się, być takim jakby sumieniem. ten sposób rozumowania do niczego nie prowadzi. bo o ile widziałam lwy, które opiekują się zwierzątkami zamiast je pożreć, nie widziałam, by rozmawiały o tak skomplikowanych sprawach, nie widziałam, by nosiły ozdoby, porozumiewały się z innymi gatunkami i tak dalej. odnoszenie do bajki mechanizmów rzeczywistości nie działa - nie można robić tego wybiórczo, bo na jakiej podstawie? a kiedy zastosujesz je konsekwentnie, wszystko bierze w łeb. |
|||
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości