Tygodniowy bonus +5 opali Otrzymuje Warsir!
|
|
Drzewo genealogiczne
Okres zbioru (1 porcja):
Cis pospolity
Wulkan Burgess Shale, Ognisty Las, Źródło Życia |
Pogoda
|
Postać miesiąca:
Sierpień Naiwny, strachliwy i delikatny. Lwie dziecko zagubione pośród sawanny, odnalazło ciepło rodziny w śnieżnym Cesarstwie choć niedawno spotkał nieświadomie prawdziwego ojca.
|
Cytat września
Nadesłany przez Vasanti Vei
Stężenie fanatyków księżyca na poziomie zerowym kazało mu się zastanowić, czy przypadkiem nie zabłądził.
~ Gunter, Wodospad w Ognistym Lesie
|
Alsu Konto zawieszone Gatunek:lew Płeć:Samiec Wiek:21 miesięcy Liczba postów:69 Dołączył:Sie 2013 STATYSTYKI
Życie: 100
Siła: 80 Zręczność: 60 Spostrzegawczość: 55 Doświadczenie: 3 |
28-08-2013, 13:52
Prawa autorskie: AlicjaDyllus
Nie można stać się idealnym, ale zawsze można stać się kimś lepszym
~ja C: Ten kto czeka, nie idzie naprzód. Tylko ten, kto idzie naprzód, dociera do celu. Nawet jeśli nie będzie to ten cel, którego szukał. ~Beata Pawlikowska Zostałeś stworzony do własnego, niepowtarzalnego Wielkiego Marzenia. I tylko TY możesz je zrealizować. ~Bruce Wilkinson
[center] Znowu przyszła do mnie samotność
choć myślałem, że przycichła w niebie Mówię do niej: -Co chcesz jeszcze, idiotko? A ona: -Kocham ciebie |
|||
|
Terani Konto zawieszone Płeć:Samiec Wiek:2,5 roku. Liczba postów:14 Dołączył:Maj 2013 STATYSTYKI
Siła: 58 Zręczność: 73 Spostrzegawczość: 79 Doświadczenie: 10 |
28-08-2013, 21:43
Prawa autorskie: Seetene.
"Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach to klęska" ~Józef Piłsudski.
|
|||
|
Laja Konto zawieszone Płeć:Samica Liczba postów:333 Dołączył:Sie 2013 STATYSTYKI
Siła: Zręczność: Spostrzegawczość: Doświadczenie: 75 |
01-09-2013, 01:29
Prawa autorskie: Malaika4
Miłość między matką a córką jest jak księżyc, zawsze będzie rozbłyskiwać swym światłem w ciemną i mroczną noc. ~ Ja
|
|||
|
Felija Administrator Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:5,5 roku Liczba postów:4,347 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Siła: 84 Zręczność: 88 Spostrzegawczość: 50 Doświadczenie: 14 |
01-09-2013, 14:21
Prawa autorskie: Malaika, tło: Disney | AtomicIceCream
Miałam spory dylemat, ale ostatecznie zdecydowałam się na cytat od Ariusza:
Za późno, gdy w łajnie noga, powiadać: nie tędy droga. -"Za późno" Tadeusz Giccgier Gratulacje! Wpisuję ci 5 opali, a pozostałych zapraszam do wrzucania cytatów na wrzesień. ^^ |
|||
|
Laja Konto zawieszone Płeć:Samica Liczba postów:333 Dołączył:Sie 2013 STATYSTYKI
Siła: Zręczność: Spostrzegawczość: Doświadczenie: 75 |
01-09-2013, 15:51
Prawa autorskie: Malaika4
W takim razie spróbuje znów swoich sił.
Nie widziałam Cię już od miesiąca.
I nic. Jestem może bledsza, Trochę śpiąca, trochę bardziej milcząca, Lecz widać można żyć bez powietrza. ~ Maria Pawlikowska-Jasnorzewska Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. ~ Phil Bosmans Rodzimy się z krzykiem. Z buntem dorastamy. W szalonym pędzie życia gubimy ponad miarę cenne perełki czasu, ścigając marzenia niedościgłe, chwytając chwile nieuchwytne... ~ Halina Ewa Olszewska |
|||
|
Alsu Konto zawieszone Gatunek:lew Płeć:Samiec Wiek:21 miesięcy Liczba postów:69 Dołączył:Sie 2013 STATYSTYKI
Siła: 80 Zręczność: 60 Spostrzegawczość: 55 Doświadczenie: 3 |
30-09-2013, 18:21
"Nigdy nie jest się biednym, jeśli ma się kogo kochać"
~Lucy Mount Montgomery "Na samotność skazują człowieka nie wrogowie, a przyjaciele" ~Milan Kundera "Prawdziwa wielkość leży nie w imieniu, ale w duszy" ~Św. Teresa od Dzieciątka Jezus
[center] Znowu przyszła do mnie samotność
choć myślałem, że przycichła w niebie Mówię do niej: -Co chcesz jeszcze, idiotko? A ona: -Kocham ciebie |
|||
|
Erisss Gość |
30-09-2013, 20:41
Weź ten świat i wstrząśnij nim. Z każdego dnia wyciśnij co się da. Chwytaj dzień.
Metallica, Carpe diem, baby Dla schludnego wszystko schludne - powiada lud. Ja zaś rzekę wam: Świnia wszystko oświni. Fryderyk Nietzsche Takie czasy nastały, że jak chcesz z kim mądrym pogadać, musisz rozmawiać sam ze sobą. Sokrates |
|||
|
Felija Administrator Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:5,5 roku Liczba postów:4,347 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Siła: 84 Zręczność: 88 Spostrzegawczość: 50 Doświadczenie: 14 |
01-10-2013, 20:26
Prawa autorskie: Malaika, tło: Disney | AtomicIceCream
Mocno refleksyjnie w tym miesiącu. ;3
I znów spodobało mi się kilka cytatów, ale ostatecznie zdecydowałam się na ten Azkabeusza: Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. - Julian Tuwim 5 opali dla Ciebie, a ja czekam na listopadowe cytaty! |
|||
|
Tanabi Konto zawieszone Wiek:8 miesięcy Liczba postów:45 Dołączył:Paź 2013 STATYSTYKI
Siła: 20 Zręczność: 20 Spostrzegawczość: 20 |
12-10-2013, 08:46
Prawa autorskie: Charfade
No to ja znowu spróbuję. :)
"Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach to klęska" ~Józef Piłsudski. "Wyobraźnia bez wiedzy może stworzyć rzeczy piękne. Wiedza bez wyobraźni najwyżej doskonałe."-Albert Einstein. |
|||
|
Malaika Gość |
16-10-2013, 21:59
Prawa autorskie: Charfade
Natura dałam nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język, po to abyśmy więcej patrzyli i słuchał, niż mówili.
Sokrates Myśl wielka zwykle usta do milczenia zmusza. Adam Mickiewicz Pan Tadeusz Bo serce nie jest sługa, nie zna, co to pany, I nie da się przemocą okuwać w kajdany. Adam Mickiewicz Pan Tadeusz |
|||
|
Nkiruma Konto zawieszone Gatunek:Lew Płeć:Samiec Wiek:5 lat Liczba postów:259 Dołączył:Sty 2013 STATYSTYKI
Siła: 75 Zręczność: 78 Spostrzegawczość: 78 |
21-10-2013, 19:29
Prawa autorskie: zestaw od Ragnara, love! ;*
Różnica między ignorancją a głupotą jest taka, że ignorancję można wyleczyć przy użyciu książki, a do wyleczenia głupoty potrzeba strzelby i szpadla.
Anonim Zdrowie to coś, czego nigdy nie można być pewnym przez dłuższy okres czasu. "Paragraf 22", Joseph Heller |
|||
|
Ariusz Konto zawieszone Gatunek:Hybryda lwa (z czymś bardziej puchatym) Płeć:Samiec Wiek:8 miesięcy Liczba postów:693 Dołączył:Lip 2013 STATYSTYKI
Siła: 20 Zręczność: 20 Spostrzegawczość: 21 Doświadczenie: 00 |
21-10-2013, 19:38
Prawa autorskie: Ragi et mo
Tytuł pozafabularny: VIP
Pesymista twierdzi, że wszystkie kobiety to nierządnice. Optymista twierdzi, że nie, ale ma nadzieję
Julian Tuwim Mężczyzna pozostaje zazwyczaj bardzo długo pod wrażeniem, jakie zrobił na kobiecie Julian Tuwim Kiedy przeskoczysz, to i wtedy nie mów hop. Zobacz najpierw w co wskoczyłeś Julian Tuwim |
|||
|
Nelly Konto zawieszone Gatunek:lew Płeć:Samica Wiek:3 miesiące Liczba postów:65 Dołączył:Paź 2013 STATYSTYKI
Siła: 10 Zręczność: 10 Spostrzegawczość: 10 |
28-10-2013, 17:15
Prawa autorskie: Shebu, Cynka, ja
"Nikt nie ma większej miłości od tej, gdy ktoś życie swoje oddaje za przyjaciół swoich"
(J. 15,13). Gdybym mówił językami ludzi i aniołów, a miłości bym nie miał, stałbym się jak miedź brzęcząca albo cymbał brzmiący. (1 Kor 13, 1-7) Oblicze odbija się w wodzie, a w sercu odbija się człowiek. To z Biblii, księgi i wersetu niestety jednak nie znam |
|||
|
Arne Konto zawieszone Płeć:Samiec Wiek:Wisi Mojżeszowi 5 złotych Liczba postów:176 Dołączył:Wrz 2013 STATYSTYKI
Siła: 62 Zręczność: 78 Spostrzegawczość: 70 Doświadczenie: 10 |
28-10-2013, 19:00
Prawa autorskie: Ja -w-
Każdy może współczuć cierpieniom przyjaciół, lecz trzeba mieć wspaniały charakter, by móc cieszyć się powodzeniem przyjaciela.
Oscar Wilde |
|||
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości