Tygodniowy bonus +5 opali Otrzymuje Warsir!
|
|
Drzewo genealogiczne
Okres zbioru (1 porcja):
Cis pospolity
Wulkan Burgess Shale, Ognisty Las, Źródło Życia |
Pogoda
|
Postać miesiąca:
Sierpień Naiwny, strachliwy i delikatny. Lwie dziecko zagubione pośród sawanny, odnalazło ciepło rodziny w śnieżnym Cesarstwie choć niedawno spotkał nieświadomie prawdziwego ojca.
|
Cytat września
Nadesłany przez Vasanti Vei
Stężenie fanatyków księżyca na poziomie zerowym kazało mu się zastanowić, czy przypadkiem nie zabłądził.
~ Gunter, Wodospad w Ognistym Lesie
|
Machafuko Konto zawieszone Gatunek:lew Płeć:Samiec Wiek:4 lata 2 miesiące Liczba postów:786 Dołączył:Lip 2012 STATYSTYKI
Życie: 100
Siła: 80 Zręczność: 73 Spostrzegawczość: 68 Doświadczenie: 38 |
02-12-2012, 22:42
Prawa autorskie: Avatar: Nataka || Podpis: Kami (szkic), Cynka (kolory), Inn (cienie)
Tytuł pozafabularny: Pomoc techniczna / Prowadzący Radia
Witam. Jako że po Falkonie część osób zdeklarowała się na grę w erpegie przez takie dobrodziejstwa XXI w. jak skype, założyłem ten temat by rozeznać się w sytuacji, czy panują dalej tak pozytywne nastroje co do tego pomysłu. Tak więc deklarować się, kto byłby chętny do takiego eksperymentu, bo nie mówię, pierwszy raz będę robił coś takiego i nawet nie wiadomo czy to wypali. W każdym razie spróbować można.
A i druga sprawa. Ktoś mógłby mi podać nr gg do tego niskiego chłopaka, z którym też łaziliśmy? Przy okazji zorientuję się czy nie ma jakiegoś specjalnego oprogramowania, wspomagającego takie sesje na odległość.
Głos // Sylwetka // A tu w nowej roli // I prezencik od synka
___ I rzekł do mnie główny admion: "Zbanuj wszystkich, ja rozpoznam swoich". Zielony? Czy czerwony? :v |
|||
|
Felija Administrator Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:5,5 roku Liczba postów:4,347 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Siła: 84 Zręczność: 88 Spostrzegawczość: 50 Doświadczenie: 14 |
02-12-2012, 22:48
Prawa autorskie: Malaika, tło: Disney | AtomicIceCream
Ja mogę, dziewczyny streściły mi te pół godziny sesji, które mnie ominęło przez to, że zasnęłam. ;p
Nie mam jego gg. Ale Hewa ma z nim kontakt, to powinna i gg wytrzasnąć. Btw, odezwał się wysoki. :3 |
|||
|
Arham Konto zawieszone Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:3 lata Znamiona:0/0 Tytuł fabularny:Znachor Liczba postów:110 Dołączył:Paź 2012 STATYSTYKI
Siła: 85 Zręczność: 70 Spostrzegawczość: 63 Doświadczenie: 10 |
02-12-2012, 22:51
Prawa autorskie: Chotara
Ja! :D
Z tego, co się orientuję, jedna z osób z ostatniej sesji raz ma, a raz nie ma neta w bursie (?). Druga osoba nie ma, ale mogliby jakoś razem, jak by się zgadać. |
|||
|
Orvara Gość |
02-12-2012, 22:53
Prawa autorskie: Chotara
Cytat:Przy okazji zorientuję się czy nie ma jakiegoś specjalnego oprogramowania, wspomagającego takie sesje na odległość. ściągnijcie wszyscy klienta TeamSpeaka. w przeciwieństwie do Skype'a jest zaprojektowany do konferencji, więc się tak nie tnie, dodawanie kolejnych uczestników jest wygodniejsze, każdy każdego słyszy itepe. a na skajpie czasem są z tym problemy. |
|||
|
Miyuki Konto zawieszone Płeć:Samiec Wiek:Wiek średni. Znamiona:Dawnej Lwiej Ziemi na szyi, pod lewym uchem. Tytuł fabularny:Wędrowiec / Znachor Liczba postów:300 Dołączył:Sie 2012 STATYSTYKI
Siła: 77 Zręczność: 81 Spostrzegawczość: 62 Doświadczenie: 10 |
02-12-2012, 23:08
Prawa autorskie: AnnieHyena | Walt Disney Company | Bryan Adams
TeamSpeak wymiata! :D
Jeśli nauczycie mnie grać w RPG (nigdy w to nie grałam, choć chyba raz widziałam, jak moi znajomi grają - ale nie jestem pewna, czy to było to), to bardzo chętnie... Spróbowałabym, co to tak właściwie jest. ;)
[center]
|
|||
|
Hofu Konto zawieszone Płeć:Samiec Wiek:2 lata 9 miesięcy Liczba postów:393 Dołączył:Lip 2012 STATYSTYKI
Siła: 78 Zręczność: 67 Spostrzegawczość: 68 Doświadczenie: 42 |
02-12-2012, 23:09
Prawa autorskie: MadKakerlaken ll Malaika4 ; kolor: Aiden
Miyuki napisał(a):Jeśli nauczycie mnie grać w RPG (nigdy w to nie grałam, choć chyba raz widziałam, jak moi znajomi grają - ale nie jestem pewna, czy to było to), to bardzo chętnie... Spróbowałabym, co to tak właściwie jest. ;) Mam tak samo jak Miyuki, więc wytłumaczcie trochę, a może się skuszę :3 Nie ma zbyt wiele czasu, by być szczęśliwym.
Dni przemijają szybko. Życie jest krótkie. W księdze naszej przyszłości wpisujemy marzenia, a jakaś niewidzialna ręka nam je przekreśla. Nie mamy wtedy żadnego wyboru. Jeżeli nie jesteśmy szczęśliwi dziś, jak potrafimy być nimi jutro? Głos |
|||
|
Orvara Gość |
02-12-2012, 23:09
Prawa autorskie: MadKakerlaken ll Malaika4 ; kolor: Aiden
dokładnie to samo, co robisz na forum: wcielasz się w postać w danych realiach i kierujesz jej poczynaniami. różnica jest taka, że zwykle dochodzi do tego jakaś mechanika, czyli bazujące na liczbach zasady, na jakich Twoja postać umie coś bądź nie - walczy, wie o obcych, przeszukuje pomieszczenia, znajduje zioła, robi z nich leki itp. tam jest więcej cyferek niż tutaj :P
|
|||
|
Miyuki Konto zawieszone Płeć:Samiec Wiek:Wiek średni. Znamiona:Dawnej Lwiej Ziemi na szyi, pod lewym uchem. Tytuł fabularny:Wędrowiec / Znachor Liczba postów:300 Dołączył:Sie 2012 STATYSTYKI
Siła: 77 Zręczność: 81 Spostrzegawczość: 62 Doświadczenie: 10 |
02-12-2012, 23:11
Czyli tak, to było to. Widziałam urywkowo, na czym to polega, ale niewiele - zUe chłopy nie chciały tłumaczyć. xP
[center]
|
|||
|
Akira Gość |
02-12-2012, 23:11
+Jest to RPG mówione, nie pisane.
|
|||
|
Orvara Gość |
02-12-2012, 23:15
no to tak jakby oczywiste, skoro rozmawiamy o TeamSpeaku i konferencjach na skajpie. :P
|
|||
|
Machafuko Konto zawieszone Gatunek:lew Płeć:Samiec Wiek:4 lata 2 miesiące Liczba postów:786 Dołączył:Lip 2012 STATYSTYKI
02-12-2012, 23:31
Prawa autorskie: Avatar: Nataka || Podpis: Kami (szkic), Cynka (kolory), Inn (cienie)
Ooo, jaki ruch. Aż serce rośnie gdy widzi się takie zainteresowanie xD
Ogólnie tak, z TeamSpeakiem jest taki problem, że potrzebujemy kogoś z kto będzie w stanie nam założyć kanał broniony hasłem, co by ktoś nam się nie wbił. Dwa, oczywiście zapraszam wszystkich. Cynka i Hofu, w rpg trzeba po prostu zagrać, że by poczuć "tę magię" xD Możemy się umówić tak, że spróbujecie zagrać tam pierwsze dwie sesje, a potem się przekonacie, czy chcecie bawić się dalej, czy też nie. Trzy, chcę zrobić całkiem nową kampanię. Nie obraźcie się, ale to co było na falkone było robione na szybko, a taka pełnometrażowa kampania powinna być jednak zrobiona z pomysłem :P Jako, że nie jesteście w większości obyci z rpgami, zdecydowałem, że na początek zagramy sobie w D&D 3.5, w świecie zwanym Midnight (dzięki Felka za podręcznik, naprawdę bardzo mi się spodobał, i nie powiem, lekko się napaliłem na ten świat). Będę się z wami kontaktował osobno, jak tylko wpadnę na jakiś pomysł na kampanię, i ogarnę programik który znalazłem, do właśnie grania w rpg przez internet. Powiem tak... jeśli uda mi się go ogarnąć to będzie grubo, bo ma niesamowite możliwości. A i jeszcze jedno. Jak miałem określić tego chłopaka... Był jeden wysoki (Ezio chyba) i jeden niski, a musiałem wam dać do zrozumienia o kogo mi chodzi :P
___ I rzekł do mnie główny admion: "Zbanuj wszystkich, ja rozpoznam swoich". Zielony? Czy czerwony? :v |
|||
|
Orvara Gość |
02-12-2012, 23:33
naprawdę będziesz robił w tym, co dostaliśmy za free na wejściu?...
wiesz, jak coś jest za free, to znaczy, że się nie sprzedało. jeśli się nie sprzedało, mając za sobą takie wydawnictwo i znaną podstawę, to tego... |
|||
|
02-12-2012, 23:39
Będę. Przeczytałem ten podręcznik i bardzo mi się spodobał świat, jego specyfika i ogólnie mechaniczne rozwiązania. Oczywiście, nie będę się trzymał sztywno tych dedekowych zasad, bo w D&D są tony zbytecznych mechanik, które można pominąć, bez psucia sobie gry.
|||
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości