Tygodniowy bonus +5 opali Otrzymuje Warsir!
|
|
Drzewo genealogiczne
Okres zbioru (1 porcja):
Cis pospolity
Wulkan Burgess Shale, Ognisty Las, Źródło Życia |
Pogoda
|
Postać miesiąca:
Sierpień Naiwny, strachliwy i delikatny. Lwie dziecko zagubione pośród sawanny, odnalazło ciepło rodziny w śnieżnym Cesarstwie choć niedawno spotkał nieświadomie prawdziwego ojca.
|
Cytat września
Nadesłany przez Vasanti Vei
Stężenie fanatyków księżyca na poziomie zerowym kazało mu się zastanowić, czy przypadkiem nie zabłądził.
~ Gunter, Wodospad w Ognistym Lesie
|
Serpeen Gość |
24-01-2013, 15:26
A tak sobię myślę... Żeby pokazać wam moje ostatnie baźgrolki... Muahahah:
Design rodziców Shemore, jak ich sobie wyobrażam A to dla kolegi z innego fora. Jak mnie oceniacie? Przoszę o szczerą wypowiedź. ;P Zapraszam też do obejrzenia mego zrzyganego dA. |
|||
|
Serpeen Gość |
24-01-2013, 20:08
Ohohoho, no wreszcie ktoś pochwalił te linearty :D Z anatomią to wiem, ja lubię ją kopać xD Ale spokojnie, raczej się poprawi... Może kiedyś x"D
Ze wszystkim masz pewną rację, ale oko do do cieni? Nue... To nie możliwe xD Z tymi właśnie, już powoli zmazywam gumką. |
|||
|
Skanda Bliznopyski | Duch Płeć:Samiec Wiek:7 lat Tytuł fabularny:Wędrowiec Liczba postów:1,840 Dołączył:Lip 2012 STATYSTYKI
Życie: 0
Siła: Zręczność: Spostrzegawczość: Doświadczenie: 94 |
24-01-2013, 20:28
Prawa autorskie: moje
Tytuł pozafabularny: VIP
Nie mam weny na długi komentarz, no ale zobaczymy co z tego wyjdzie.
Anatomia i perspektywa nie najlepiej- pyski są zdeformowane, a niektóre ich części są narysowane pod zupełnie różnymi kątami (czubki nosów frontalnie, a ich grzbiety z góry), widać że cośtam kojarzysz, bo kości jarzmowe są zaznaczone i w ogóle, ale to jednak trochę za mało. Polecam robić dużo szkiców ze zdjęć i bliżej zaznajomić się ze szkieletem i muskulaturą. Tylko mi się anatomii nie uczyć z Króla Lwa, bo będzie tak, że zaznajomisz się z tamtym stylem, a potem przestylizujesz na swój sposób i niezła sieczka będzie- anatomia przemielona dwa razy. No, chyba że nie masz jakichś monstrualnych ambicji co do rysunku i chcesz robić kaelowe lwy, wtedy się nie krępuj. Cieniowanie też wymaga poprawy. Po pierwsze kiedy zabierasz się za cieniowanie, to ustal sobie źródło światła i jego umiejscowienie-to zadecyduje o kontraście i sposobie padania światła na postać, a co za tym idzie ułożeniu cieni i ich kolorze. Bo tutaj to Ty po prostu wzięłaś ciemniejszy kolor od bazowego i pociapałaś nim przy krawędziach, a nie o to chodzi. Nie chce mi się tego wszystkiego tłumaczyć, dlatego łap tutorial http://tamberella.deviantart.com/art/Gia...-251104611 Powodzenia w progresie. |
|||
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości