Tygodniowy bonus +5 opali Otrzymuje Warsir!
|
|
Drzewo genealogiczne
Okres zbioru (1 porcja):
Cis pospolity
Wulkan Burgess Shale, Ognisty Las, Źródło Życia |
Pogoda
|
Postać miesiąca:
Sierpień Naiwny, strachliwy i delikatny. Lwie dziecko zagubione pośród sawanny, odnalazło ciepło rodziny w śnieżnym Cesarstwie choć niedawno spotkał nieświadomie prawdziwego ojca.
|
Cytat września
Nadesłany przez Vasanti Vei
Stężenie fanatyków księżyca na poziomie zerowym kazało mu się zastanowić, czy przypadkiem nie zabłądził.
~ Gunter, Wodospad w Ognistym Lesie
|
Vasanti Vei Zgryźliwa | Iskra Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:Wiek średni Tytuł fabularny:Medyk Liczba postów:2,979 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Życie: 100
Siła: 82 Zręczność: 88 Spostrzegawczość: 82 |
27-12-2016, 16:26
Prawa autorskie: Koseki-Leonheart (Kami), tło Disney / OwlyBlue (Ghalib)
Tytuł pozafabularny: Główny Administrator / Prowadzący Radia / Mistrz Kalamburów / Najpiękniejsze miano
Powracam z moją ulubioną grą (i mam nadzieję, że waszą też!). :) Macie tu dziesięć fragmentów piosenek z animacji Disneya, a waszym zadaniem jest odgadnięcie tytułu filmu, z którego pochodzi piosenka oraz języka, w którym jest śpiewana. Jeśli znacie tylko film albo tylko język to też śmiało wysyłajcie odpowiedzi. Nie musicie znać wszystkiego! Podsyłajcie odpowiedzi, nawet gdy znacie tylko kilka języków/filmów.
Nie wymagam tytułów piosenek. Filmy ani języki się nie powtarzają. Nie ma Pixara, sam czysty Disney. Nie ma filmów z tego roku. Czekam na odpowiedzi na pw do 30 grudnia (piątek) do godziny 18! Zwycięzca dostanie headshota (rysunek) i opale, a pozostali same opale. Powodzenia! 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 |
|||
|
Vasanti Vei Zgryźliwa | Iskra Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:Wiek średni Tytuł fabularny:Medyk Liczba postów:2,979 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Życie: 100
Siła: 82 Zręczność: 88 Spostrzegawczość: 82 |
31-12-2016, 11:38
Prawa autorskie: Koseki-Leonheart (Kami), tło Disney / OwlyBlue (Ghalib)
Tytuł pozafabularny: Główny Administrator / Prowadzący Radia / Mistrz Kalamburów / Najpiękniejsze miano
Oto odpowiedzi (tytuły nie były wymagane, ale podałam je dla ciekawych i nawet zalinkowałam te piosenki, gdyby ktoś miał zwalony gust muzyczny i chciałby sobie przesłuchać):
1. Kraina Lodu (Love is in open door) - ukraiński 2. Piękna i Bestia (Be our guest) - indonezyjski 3. Robin Hood (Love) - niemiecki 4. Pocahontas (Just around the riverbend) - czeski 5. Śpiąca Królewna (Once upon a dream) - rumuński 6. Królewna Śnieżka (One song) - hindi 7. Wielki Mysi Detektyw (Let me be good to you) - fiński 8. Księga Dżungli (I wanna be like you) - koreański 9. Księżniczka i Żaba (Friends on the other side) - islandzki 10. Nowe Szaty Króla (Perfect World) - portugalski Tytuły piosenek podałam po angielsku, bo nie jestem pewna, czy każda z nich ma oficjalny polski tytuł, a nawet jeśli, to te angielskie są bardziej znane. A oto jak prezentują się wyniki: Zephyr - 20/20 Soren - 14/20 Ava - 12/20 Venety - 11/20 Anonim* - 9/20 Israel - 8/20 Askari - 4/20 Nikita - 2/20 Każdy dostaje dwukrotnie tyle opali, ile punktów dostał. Gratuluję wszystkim, którzy zdecydowali się wziąć udział i zapraszam na następną edycję za pół roku. :3 Jak widzicie, nasz gepard wytrwale siedział po nocach na youtubie w poszukiwaniu ciekawych azjatyckich i europejskich języków i tym sposobem zdeklasował konkurencję. Dostanie za to portret wybranej przez siebie postaci. *Anonimowi nie chciało się szukać wszystkiego, a wstydzi się wyniku, więc podaję w ten sposób i nie daję mu opali |
|||
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości