Tygodniowy bonus +5 opali Otrzymuje Warsir!
|
|
Drzewo genealogiczne
Okres zbioru (1 porcja):
Cis pospolity
Wulkan Burgess Shale, Ognisty Las, Źródło Życia |
Pogoda
|
Postać miesiąca:
Sierpień Naiwny, strachliwy i delikatny. Lwie dziecko zagubione pośród sawanny, odnalazło ciepło rodziny w śnieżnym Cesarstwie choć niedawno spotkał nieświadomie prawdziwego ojca.
|
Cytat września
Nadesłany przez Vasanti Vei
Stężenie fanatyków księżyca na poziomie zerowym kazało mu się zastanowić, czy przypadkiem nie zabłądził.
~ Gunter, Wodospad w Ognistym Lesie
|
Kama Duch Gatunek:lew Płeć:Samiec Wiek:2 lata Liczba postów:449 Dołączył:Cze 2016 STATYSTYKI
Życie: 0
Siła: 77 Zręczność: 57 Spostrzegawczość: 55 Doświadczenie: 14 |
15-04-2017, 17:08
Prawa autorskie: Dirke
Czyli okres, podczas którego samica wydziela pociągający samców zapach i może zajść w ciążę. Wiem, że nie jest to forum o życiu zwierząt afrykańskich, a forum na podstawie bajki o lefkach, ale szczerze mówiąc brakuje mi takiego czegoś. Myślałam, że mogłoby to wyglądać tak, że samice wpisywałoby w odpowiedzie pole w profilu przedział czasowy (np. 12-22 dzień każdego miesiąca), lub byłbywybór tak/nie i przed wejściem do nowego tematu ustawiałoby się, czy ma być wtedy w rui czy nie (marginesy byłyby wyjątkiem).
|
|||
|
Venety Rekrut Płeć:Samica Wiek:Wiek średni Liczba postów:1,177 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Życie: 100
Siła: 72 Zręczność: 75 Spostrzegawczość: 69 Doświadczenie: 105 |
15-04-2017, 18:01
Prawa autorskie: Bjorn | BaxiaArt
Tytuł pozafabularny: Administrator / Pomoc Techniczna
Z doświadczenia wiem, że ruja była przesuwana tak, by samica mogła zajść w ciążę wtedy, gdy chciała mieć dzieci. To pole jest bez sensu, nikt na nie nie zwraca uwagi? To tak naprawdę ma znaczenie, gdy dojdzie do aktu, a wtedy to już pozostaje w kwestii graczy dogadanie się, czy coś z tego wyjdzie, czy nie chcemy dzieci. Fel się przespała z Belialem i dzieci z tego nie było. Zaś gwałt jest na tyle rzadką sytuacją, zwłaszcza gwałt bez wcześniejszego porozumienia między graczami, że to jest naprawdę marginalna sprawa.
|
|||
|
Vasanti Vei Zgryźliwa | Iskra Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:Wiek średni Tytuł fabularny:Medyk Liczba postów:2,979 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Siła: 82 Zręczność: 88 Spostrzegawczość: 82 |
15-04-2017, 18:38
Prawa autorskie: Koseki-Leonheart (Kami), tło Disney / OwlyBlue (Ghalib)
Tytuł pozafabularny: Główny Administrator / Prowadzący Radia / Mistrz Kalamburów / Najpiękniejsze miano
Może najpierw wyjaśnijmy, że to pole istniało przez dłuuugi czas, ale z czasem przestano zwracać na nie uwagę. Jasne, to byłoby bardziej zgodne z naturą, ale zauważmy, że nie zawsze dwie osoby są w stanie się zgadać na konkretny termin; jak dla mnie to to niepotrzebne utrudnienie. I tak czas u nas nie płynie zgodnie z czasem realnym, w niektórych długich wątkach wyszłoby na to, że lwica miałaby ruję przez kilka godzin, co byłoby trochę bez sensu.
|
|||
|
Athastan Radca Gatunek:Lew Płeć:Samiec Wiek:Młody Dorosły Tytuł fabularny:Posłaniec / Młodszy Szaman Liczba postów:384 Dołączył:Paź 2016 STATYSTYKI
Siła: 61 Zręczność: 76 Spostrzegawczość: 81 Doświadczenie: 8 |
15-04-2017, 23:53
Prawa autorskie: Subi-cub(generator) Ja (edycja)
Tytuł pozafabularny: Mistrz Gry / Przodownik pracy
A poza tym, to tak trochę za dużo już w tym realizmu. W końcu mamy to forum teoretycznie oparte na Disney'owskiej animacji, a takich wskaźników ze świecą szukać nawet na niektórych strcte realistycznych forach.
|
|||
|
Askari Wódz Gatunek:lew Płeć:Samica Wiek:Dorosły Tytuł fabularny:Mentor Liczba postów:352 Dołączył:Kwi 2016 STATYSTYKI
Siła: 76 Zręczność: 72 Spostrzegawczość: 60 Doświadczenie: 5 |
18-04-2017, 12:11
Prawa autorskie: av - Shimyur; podpis - Ja
Tytuł pozafabularny: Junior Admin
Myśle że za dużo w tym kombinowania i narzucania graczom czegoś, z czego i tak wybrną jak będą chcieli. Duzo wątków miłosnych/kopulacyjnych dzieje się na marginesie. Gracz powie ze dany margines dział się w czasie rui albo nie, i co zrobisz? Nic nie zrobisz :P
Bring me the head of the lion king Let me see the things he's seen |
|||
|
Chikja Poszukujący Gatunek:Hydra vulgaris Płeć:Samica Wiek:Dorosły Tytuł fabularny:Młodszy Szaman Liczba postów:766 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Siła: 63 Zręczność: 83 Spostrzegawczość: 80 Doświadczenie: 10 |
19-04-2017, 01:04
Prawa autorskie: Vegava/ Koseki-L/Lioden
Tytuł pozafabularny: VIP
Ale pole ciąża już by się przydało. Zwłaszcza od kiedy xp
|
|||
|
Chawa Samotnik Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:Młody Dorosły Liczba postów:205 Dołączył:Kwi 2014 STATYSTYKI
Siła: 65 Zręczność: 70 Spostrzegawczość: 75 Doświadczenie: 40 |
19-04-2017, 01:19
Prawa autorskie: av: Fileera & FKpl; syg: Nharlie
Nooo, ruja już była i to było męczące, ja się cieszę, że od tego odeszliśmy xdd
A pole ciąża można rzeczywiście wprowadzić, czemu nie. Też kiedyś chyba było, ale teraz się przyda, jestem za przywróceniem. (chociaż może mi się z innymi forami myli, nie pamiętam czy tu na pewno było, ale nieważne XD) |
|||
|
Vasanti Vei Zgryźliwa | Iskra Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:Wiek średni Tytuł fabularny:Medyk Liczba postów:2,979 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
19-04-2017, 08:24
Tytuł pozafabularny: Główny Administrator / Prowadzący Radia / Mistrz Kalamburów / Najpiękniejsze miano
To nie prościej zapisać tę datę w podpisie? No nie wiem, ja nie jestem fanką tworzenia pól, których użyją trzy postacie na rok.
|
|||
|
Yasumu Duch Gatunek:Lew Berberyjski Płeć:Samica Wiek:Trup :v Liczba postów:266 Dołączył:Maj 2016 STATYSTYKI
Siła: 80 Zręczność: 69 Spostrzegawczość: 63 Doświadczenie: 10 |
19-04-2017, 17:52
Prawa autorskie: Levis/Lioden
A można ja tak zrobiłam xd
I jesli to faktycznie problem to nie dodawajcie tego pola xDc |
|||
|
Satau Konto zawieszone Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:Młoda Dorosła Liczba postów:589 Dołączył:Wrz 2016 STATYSTYKI
Siła: 80 Zręczność: 80 Spostrzegawczość: 60 Doświadczenie: 29 |
19-04-2017, 20:10
Prawa autorskie: DeadFishEye-0 (Bjorn)
Też wpisałam, ale bez daty, sama będę pamiętała kiedy nadejdzie czas rozwiązania ;3
|
|||
|
Talvedu'ul Konto zawieszone Gatunek:lew berberyjski Płeć:Samiec Wiek:~8 lat Tytuł fabularny:Partner Królowej / Skarbnik Liczba postów:240 Dołączył:Wrz 2015 STATYSTYKI
Siła: 84 Zręczność: 62 Spostrzegawczość: 65 Doświadczenie: 18 |
19-04-2017, 20:13
Prawa autorskie: CherryColaax, ja, Globus, mła
Tytuł pozafabularny: VIP / Mistrz Cytatów
seksy i ruja w ogóle średnio pasują do tego foruma, nie wiem kto w ogóle ma ochotę nawet myśleć o tym :d dobrze że ruja poszła w odstawkę.
|
|||
|
Venety Rekrut Płeć:Samica Wiek:Wiek średni Liczba postów:1,177 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Siła: 72 Zręczność: 75 Spostrzegawczość: 69 Doświadczenie: 105 |
19-04-2017, 20:15
Prawa autorskie: Bjorn | BaxiaArt
Tytuł pozafabularny: Administrator / Pomoc Techniczna
Po wejściu w panel użytkownika macie takie fajne pole, jak "osobisty notatnik". Możecie tam zapisywać różne pierdoły, a jeśli rzeczywiście Wam zależy, by to było widoczne, to w podpisie?
http://pbf.krollew.pl/usercp.php |
|||
|
Chikja Poszukujący Gatunek:Hydra vulgaris Płeć:Samica Wiek:Dorosły Tytuł fabularny:Młodszy Szaman Liczba postów:766 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
20-04-2017, 13:00
Gasp czlowiek ciągle odkrywa coś nowego o0o
But u know notatniczki są dla nas cnie? A mi np chodzi o to by gracz nie przegapil istotnego drobiazgu w wyglądzie? Więc może pole pt. "Znaki szczegolne/cionsze itp." ? Na nwm góra 2-3 linijki tekstu? |
|||
|
20-04-2017, 13:30
Znaki szczególne na ogół widać na avkach. Ok, ciąży już nie, ale to i tak stan tymczasowy, można o tym zwyczajnie wspominać w postach. Jak Vei była w ciąży, to wpływało to też na jej zachowanie, więc podkreślałam to w narracji i raczej każdy miał świadomość, że jest w tej ciąży. ;P
|
|||
|
20-04-2017, 14:53
Oh bronicie się rencoma i nogami xD
A tytuły poza fabularne są aż tak poczebne pod avem? >v> nie sa w sumie i liczba postów tez, to mogłoby byc widoczne tylko po wejsciu w profil~ |
|||
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości