Tygodniowy bonus +5 opali Otrzymuje Warsir!
|
|
Drzewo genealogiczne
Okres zbioru (1 porcja):
Cis pospolity
Wulkan Burgess Shale, Ognisty Las, Źródło Życia |
Pogoda
|
Postać miesiąca:
Sierpień Naiwny, strachliwy i delikatny. Lwie dziecko zagubione pośród sawanny, odnalazło ciepło rodziny w śnieżnym Cesarstwie choć niedawno spotkał nieświadomie prawdziwego ojca.
|
Cytat września
Nadesłany przez Vasanti Vei
Stężenie fanatyków księżyca na poziomie zerowym kazało mu się zastanowić, czy przypadkiem nie zabłądził.
~ Gunter, Wodospad w Ognistym Lesie
|
Vasanti Vei Zgryźliwa | Iskra Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:Wiek średni Tytuł fabularny:Medyk Liczba postów:2,979 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Życie: 100
Siła: 82 Zręczność: 88 Spostrzegawczość: 82 |
10-11-2012, 13:48
Prawa autorskie: Koseki-Leonheart (Kami), tło Disney / OwlyBlue (Ghalib)
Tytuł pozafabularny: Główny Administrator / Prowadzący Radia / Mistrz Kalamburów / Najpiękniejsze miano
Podoba mi się. Ładna, przyjemna melodia, śpiew też brzmi dobrze. Ogólnie nic oryginalnego, ale przyjemnie się słucha, aż sobie ściągnę. :D
I okładka płyty jest... Intrygująca. Dla odmiany: https://www.youtube.com/watch?v=Iioi5LjzZo8 |
|||
|
Machafuko Konto zawieszone Gatunek:lew Płeć:Samiec Wiek:4 lata 2 miesiące Liczba postów:786 Dołączył:Lip 2012 STATYSTYKI
Siła: 80 Zręczność: 73 Spostrzegawczość: 68 Doświadczenie: 38 |
10-11-2012, 14:14
Prawa autorskie: Avatar: Nataka || Podpis: Kami (szkic), Cynka (kolory), Inn (cienie)
Tytuł pozafabularny: Pomoc techniczna / Prowadzący Radia
Wiem, że nie powinienem się wypowiadać co do tej piosenki, ale muszę xD Vivat Res publica! To jest jedyny zespół o którym mogę powiedzieć, że lubię w całości jego twórczość. Według mnie jedna z najlepszych grup muzycznych które działały w Polsce. Ciechowski był geniuszem jeśli chodzi o teksty. Od ballad, po alternatywny rock w najczystszej postaci. To był po prostu poeta i tyle. Ta piosenka jest jedną z ostatnich jakie Republika wydała i ukazuje zespół bardziej od strony ballad. Brawo!
9,5/10 Jeszcze nie widziałem by ktoś dał propozycje poezji śpiewanej. Także macie :P Marek Grechuta - W dzikie wino zaplatani
Głos // Sylwetka // A tu w nowej roli // I prezencik od synka
___ I rzekł do mnie główny admion: "Zbanuj wszystkich, ja rozpoznam swoich". Zielony? Czy czerwony? :v |
|||
|
Felija Administrator Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:5,5 roku Liczba postów:4,347 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Siła: 84 Zręczność: 88 Spostrzegawczość: 50 Doświadczenie: 14 |
10-11-2012, 14:49
Prawa autorskie: Malaika, tło: Disney | AtomicIceCream
A dlaczego miałbyś się nie wypowiadać? :)
Co do Grechuty - piękne, oczywiście. Piosenka wpadająca w ucho, z miłą dla ucha melodią, a przede wszystkim - genialnie wykonana. Tekst też jest w porządku. To jeden z tych utworów, których można słuchać na okrągło. I lubię, kiedy w muzyce słychać emocje. To może teraz to? |
|||
|
Skanda Bliznopyski | Duch Płeć:Samiec Wiek:7 lat Tytuł fabularny:Wędrowiec Liczba postów:1,840 Dołączył:Lip 2012 STATYSTYKI
Życie: 0
Siła: Zręczność: Spostrzegawczość: Doświadczenie: 94 |
10-11-2012, 14:57
Prawa autorskie: moje
Tytuł pozafabularny: VIP
Hmm, jest w tym coś ciekawego, ale do playlisty bym nie dodała 6/10
http://www.youtube.com/watch?v=SeI3DXu7hHo |
|||
|
Machafuko Konto zawieszone Gatunek:lew Płeć:Samiec Wiek:4 lata 2 miesiące Liczba postów:786 Dołączył:Lip 2012 STATYSTYKI
16-11-2012, 22:13
Prawa autorskie: Avatar: Nataka || Podpis: Kami (szkic), Cynka (kolory), Inn (cienie)
Niee, nie moje klimaty :P 4/10
Może coś imprezowego? Kombii - Wyjazd integracyjny Piosenkę przerywają kawałki filmu, ale lepszej wersji nie znalazłem :P
___ I rzekł do mnie główny admion: "Zbanuj wszystkich, ja rozpoznam swoich". Zielony? Czy czerwony? :v |
|||
|
Shiza Konto zawieszone Płeć:Samica Wiek:2,5 roku Liczba postów:57 Dołączył:Lis 2012 STATYSTYKI
Siła: 53 Zręczność: 65 Spostrzegawczość: 62 |
01-12-2012, 13:09
Prawa autorskie: Av: OmegaLioness.
|
|||
|
Sheloth Konto zawieszone Gatunek:Lew Płeć:Samiec Wiek:5 lat Liczba postów:186 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Siła: 78 Zręczność: 68 Spostrzegawczość: 68 Doświadczenie: 39 |
01-12-2012, 18:33
Prawa autorskie: (c) nukotek
Tytuł pozafabularny: VIP
Mój problem z LP jest taki, że co prawda mogę włączyć sobie jakiś ich kawałek, przesłuchać go i uznać, że jest fajny, ale w większości przypadków później nie wracam do niego przez pół roku. Potem znowu słucham, znowu uznaję, że fajny i odkładam na bok.
Ten jest w porządku. Ale nawet z moją częstotliwością odtwarzania piosenek LP już mi się znudził. SOAD - Lost in Hollywood |
|||
|
01-12-2012, 19:48
Bardzo fajne. Metalu słucham mniej niż innych gatunków muzycznych, co nie znaczy że nie doceniam go :P
8/10 Grupa ABC - Asfaltowe łąki
|||
|
Q Konto zawieszone Płeć:Samica Wiek:2 lata Liczba postów:28 Dołączył:Lis 2012 STATYSTYKI
Siła: 75 Zręczność: 75 Spostrzegawczość: 60 |
01-12-2012, 19:56
Prawa autorskie: lineart (c) Freeska
Na co dzień nie słucham tego rodzaju muzyki, ale patrząc na ten kawałek obiektywnym okiem jest całkiem w porządku, ma swój klimat. Nie do końca przemawiając do mnie te żeńskie chórki w refrenie, ale za to facet ma super głos.
Do tego ogromny plus za tekst, a to jest czasem ważniejsze od samej melodii. ;) Najnowszy kawałek Pezeta, jeszcze cieplutki. :P
|
|||
|
01-12-2012, 23:20
Polski rap... jest straszny... Uwielbiam polską muzykę, ale rap wychodzi nam kiczowato xD Nie mówię że cały, ale w znacznej większości i ten kawałek do tej większości się zlicza. Czy oni wszyscy muszą rapować o swojej "dzielni", tym że nie dadzą się "skorumpować" i nie zostaną "konfidentami"...
Że tak zacytuję: "Wolę masakrę!", co w skali liczbowej, wyraża się oceną: 3/10 A teraz piosenka, którą nawet nie wiem do jakiego gatunku zaliczyć. Ale tak mi się skojarzyła z rapem, więc macie: Obywatel GC - Błagam nie odmawiaj
|||
|
Vuko Gość |
09-12-2012, 14:04
Tytuł pozafabularny: Pomoc techniczna / Prowadzący Radia |
|||
|
Skanda Bliznopyski | Duch Płeć:Samiec Wiek:7 lat Tytuł fabularny:Wędrowiec Liczba postów:1,840 Dołączył:Lip 2012 STATYSTYKI
09-12-2012, 14:21
Tytuł pozafabularny: VIP |
|||
|
Shun Gość |
22-12-2012, 22:38
|||
|
23-12-2012, 12:42
|||
|
23-12-2012, 15:40
Fajne, nawet bardzo. Zrobione starym stylem, ale jednak z pomysłem.
8/10 Depeche Mode - Enjoy The Silence
|||
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości