♫ Audycja 36 ♫

Wszystkie audycje znajdziecie na audycje.krollew.pl
Tygodniowy bonus
+5 opali

Otrzymuje Warsir!
  • Forum zostało zarchiwizowane i dostępne jest jedynie w wersji do odczytu - poza ShoutBoxem i tematami pozafabularnymi. Dziękujemy za wspólną grę!
  • Oficjalny kanał na discordzie - do kontaktu z graczami.
  • Stale aktywny pozostaje dział z pożegnaniami, gdzie każdy będzie mógł dopisać swoje.
  • NIE zgadzamy się na kopiowanie jakiejkolwiek części tego forum, także po jego zamknięciu.

~ Administracja Król Lew PBF (2006-2018)
Generator statystyk
Drzewo genealogiczne
Okres zbioru (1 porcja):
Cis pospolity
Wulkan Burgess Shale, Ognisty Las, Źródło Życia
Pogoda
1-15 września
21 °C
16 °C
16-30 września
23 °C
17 °C
Postać miesiąca:
Sierpień

Naiwny, strachliwy i delikatny. Lwie dziecko zagubione pośród sawanny, odnalazło ciepło rodziny w śnieżnym Cesarstwie choć niedawno spotkał nieświadomie prawdziwego ojca.
Cytat września
Nadesłany przez Vasanti Vei

Stężenie fanatyków księżyca na poziomie zerowym kazało mu się zastanowić, czy przypadkiem nie zabłądził.
Znajdziecie nas na:
Azkabeusz
Gość

22-07-2013, 22:25

Nick: Ciekawy. Kojarzy mi się z firmą produktu. Nie wiem dlaczego ale tak mi się skojarzyło. Prosty do zapamiętania i łatwy w wymawianiu. Dodatkowo gdyby rozdzieliło się go na pół powstały by dwa słowa. Mak Ali.
Avatar: Autorstwa Ragnara jak mój. Bardzo w ciekawy sposób zrobiony. Hiena patrząca się wprost przeciwnikowi, zjadająca bądź trzymający wyrwany ogon. Jakby mówiła ,, Jak zaczepisz mnie tak skończysz'' bądź ,, No i co powiesz '' Ładna dopasowana kolorystyka.
Podpis: Obrazek misia który nie chce bądź nie wie co powiedzieć.
Postać: Nie czytałam przebiegu postaci. Ale po kolorku wiem do jakiego stada należy. Charakteru nie znam, ale w najbliższym czasie poczytam.
Osoba: Nie znam.
Odpowiedz
Inés
Jasnowłosa | Kapłanka
*

Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:Wiek średni Znamiona:4/4 Tytuł fabularny:Szamanka Liczba postów:1,076 Dołączył:Gru 2012

STATYSTYKI Życie: 100
Siła: 77
Zręczność: 85
Spostrzegawczość: 83
Doświadczenie: 15

24-07-2013, 01:46
Prawa autorskie: CherryColaax (Soma) | OwlyBlue (Ghalib)
Tytuł pozafabularny: Profil roku / Misterium

Nick: Nie jest zły, ale zupełnie nie w moim stylu. Ciężko się go wymawia, w ogóle jest taki szorstki, trochę przydługi. Kojarzy mi się z Azkabanem.
Avatar: Jest genialny jak wszystkie arty Raga. ;) Ciekawie wygląda to oczko. I cienie, ofc, ale to powtarzam za każdym razem.
Podpis: O jaaa, ale ja dawno widziałam ten typ podpisu. Irytują mnie spacje przed znakami interpunkcyjnymi. Kolory w miarę komponują się z avem. Teksty mi nie pasują, nic oryginalnego. Preferuję podpisy typu przedstawienie postaci.
Postać: Szczur? Ciekawa koncepcja, tylko czy będziesz miała z kim pisać? Mało który kotowaty/hiena zagada do gryzonia...
Osoba: Piszesz niegramatycznie, przez co czasem ciężko zrozumieć twoje posty. Za to na pewno trzeba przyznać, że jesteś miła. :)
Think of me, think of me waking
Silent and resigned 

[Obrazek: e61c479cd03d.png] 

Imagine me trying too hard
To put you from my mind

***  |  Głos
Odpowiedz
Maya
Nieprzejednana | Konto zawieszone

STATYSTYKI Życie: 0
Siła:
Zręczność:
Spostrzegawczość:
Doświadczenie: 99

24-07-2013, 11:32

Nick: Dla mnie - imię, jak imię, ani grzeje, ani ziębi. Na dłuższą metę - najlepsza opcja. Kojarzy się mocno ze Złotą Gwiazdą, nigdzie indziej wtedy takie imiona nie występowały.
Avatar: Postać, jak to u Dest bywa, fajnie narysowana, od początku, do końca. Czepiałbym się tła i czcionki. Ten obrazek w tle jakoś się gryzie z resztą, przez co napis również wygląda dziwnie - takie przynajmniej takie mam wrażenie. Dobry pomysł z teksturą. Ogółem - przyjemnie.
Podpis: Jak każde chibi od Raga. Chyba nic więcej mówić nie muszę. Schludnie, elegancko, ładnie się komponuje z postami.
Postać: Szczerze, to nie mam pojęcia, jaka jest teraz. Nigdy nie znałem jej dobrze, bo już za czasów dawnego KL bardzo niewiele jej było na fabule.
Osoba: Fel, Fel, Fel. Na prowadzenie takiej ilości postaci i do tego jeszcze zajmowanie się forum trzeba mieć czas i cierpliwość, to Ci trzeba oddać. Jesteś zdolna, naprawdę wiesz, jak powinno się pisać, a jednak mam dziwne wrażenie, że od czasów starego KL ani trochę się nie rozwinęłaś - ale mogę się mylić, bo ominęła mnie masa Twoich wątków. Może to ilość postaci Ci w tym przeszkadza? Osobiście nie byłbym w stanie prowadzić ich aż tylu, to również Ci trzeba oddać. Żyjesz życiem forum i nie wiem sam, czy to dobrze, czy źle. Marnujesz sporo czasu na zajmowanie się pierdołami i szukanie sobie wrogów na siłę, zamiast rozwiązań problemów. Nabierz dystansu i wrzuć na luz - zobaczysz, że będzie Ci lżej, bo z etykietą ważniaka wiele nie uda Ci się zdziałać. Krytykę też trzeba umieć przyjąć i przemyśleć.
Odpowiedz
Penumbra
Konto zawieszone

Gatunek:Mieszanka kotowata Płeć:Samica Wiek:2 lata Liczba postów:41 Dołączył:Paź 2013

STATYSTYKI Życie: 90
Siła: 81
Zręczność: 75
Spostrzegawczość: 60

01-10-2013, 23:04
Prawa autorskie: ~Rillrex || artiststallion

Nick: Maja, maja, maja... Znam dużo majów. Mam dwie kuzynki majki, psa majkę, znajoma ma też psa majkę, oglądałam bajkę z pszczółką mają... I tutaj kolejna. I w sumie tego imienia jest już do porzygu to wciąż mi się podoba. Aczkolwiek przez Y wygląda... inaczej. Przyzwyczaiłam się do polskiego "Maja", chociaż nie wygląda za fajnie.
Avatar: Doktorze, zgłaszam wykrycie pikselków, które wyjątkowo ranią me paczałki.
A tak poza tym, to fajny lineart. Tło też może byś. Całość ok. Nie powala, ale ok.
Podpis: Lubie styl rag. Podoba mi się też ten obrazek, ale... no jest jakieś ale, którego nie potrafię zdefiniować.
Postać: -
Osoba: Szanuję.
[Obrazek: 60tl.png]

They're listening but they can't hear
They're looking but they can't see
Odpowiedz
Makali
Konto zawieszone

Płeć:Samiec Wiek:Dorosły. Tytuł fabularny:Znachor Liczba postów:179 Dołączył:Lis 2012

Siła: 52
Zręczność: 67
Spostrzegawczość: 51

02-10-2013, 21:04
Prawa autorskie: ---

Nick- O kurwa stary. Serio? Abstrakcyjny, ale zmierzający w złą stronę. Wybitnie nie-do-przyjęcia, nawet nie ze względu na klimat czy przyjętą konwencję.
Avatar- O kurwa stary, nie wiem, co więcej napisać. Wygląda jak obrazki ze strasznych historii.
Podpis- O kurwa stary.
Postać- O kurwa stary, ale tylko patrząc po historii.
Osoba- -
Odpowiedz
Moran
Konto zawieszone

Płeć:Samiec Wiek:2 lata i 8 miesięcy Liczba postów:899 Dołączył:Lip 2012

Siła: 88
Zręczność: 73
Spostrzegawczość: 73
Doświadczenie: 29

02-10-2013, 22:08
Prawa autorskie: avatar: MadKakerlaken, edit by Ragous/sygnatura: Disney, edit by MadKakerlaken

Imię: kocham
Avatar: Szama była śliczna, dziękuję za upamiętnienie, kocham
Podpis: kocham, ale do ortodonty niech się wybierze
Postać: kocham i Moran też
Osoba: kocham. serio.
Odpowiedz
Eliana
Konto zawieszone

Gatunek:Lioness Płeć:Samica Wiek:1r Znamiona:0/0 Liczba postów:227 Dołączył:Lis 2012

Siła: 30
Zręczność: 30
Spostrzegawczość: 30
Doświadczenie: 5

06-10-2013, 19:29
Prawa autorskie: RagDrawer || Domisea

Nick: Fajny, fajny. Widziałam kiedyś na Discovery jakiegoś badacza, który miał na nazwisko Moran i przez pewien okres czasu jak widziałam Morana zalogowanego na KL'u to mi się przypominał ten program, który wtedy oglądałam.
Avatar: Jeden z ładniejszych Moronowych, serio. Schludnie, estetycznie, widać, że obróbka Ragnara, a co do samej postaci- wiesz, że kocham twój styl, więc automatycznie mi się podoba. No ogólnie wszystko na plus.
Podpis: W sumie to się cieszę, że nie ma tego tekstu. Był długi, nie chciało mi się go czytać i jakoś tak.. Miejsce zajmował. Ten obrazek jest ok, ale ja i tak bym wolała w podpisie widzieć Kudłacza, lubię jak na avie jest łeb, a w podpisie cała postać. I też chyba już pisałam gdzieś wcześniej, że dobry pomysł z linkami w podpisie.
Postać: No wiadomo, że uwielbiam, Padmeła go kocha i w ogóle szkoda, że odchodzi. Od kiedy dołączyłam czytałam twoje posty, bo zawsze uważałam Morana za ciekawą postać. Też na plus.
Osoba: Rysuje świetnie, sama w sobie jest świetna, no i na prawdę lubię, więc mimo, że szkoda Morana, to cieszę się, że zostaje na forum. I powodzenia w organizacji czasu :p
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.
[Obrazek: elianakom_by_domisea-d6pycxi.png]Charahub.

ter>GŁOS dorosłej[/center]
Odpowiedz
Omara
Konto zawieszone

Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:Dorosła Liczba postów:844 Dołączył:Gru 2012

Siła: 74
Zręczność: 79
Spostrzegawczość: 71
Doświadczenie: 36

06-10-2013, 20:49
Prawa autorskie: Dukacia, obróbka: Fileera (Vei) :*

Nick: Eliana. Podoba mi się, jest strasznie uroczy.
Avatar: Avek od Malaiki. Dobrze, że zmieniłaś jej design i ożywiłaś jej kolorki.
Podpis: Sam tekścik. Szkoda, że obrazka brak.
Postać: Kuzynka mojej postaci, Ayumi. No cóż...na samym początku nie darzyłam jej zbytnio sympatią, może to ze względu na to, że miała opory z zaakceptowaniem Ayumi. Gdy tylko Eli ją zaakceptowała, automatycznie i ja polubiłam tę postać, bo pokazała, że w głębi serca jest niezwykle sympatyczna. Mam nadzieję, ze się to nie zmieni :)
Osoba: Lubię ją. Jest sympatyczna, chociaż czasem ma swoje humorki. Jak każdy zresztą xD
Odpowiedz
Felija
Administrator

Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:5,5 roku Liczba postów:4,347 Dołączył:Cze 2012

Siła: 84
Zręczność: 88
Spostrzegawczość: 50
Doświadczenie: 14

11-10-2013, 21:34
Prawa autorskie: Malaika, tło: Disney | AtomicIceCream

Nick: Na początku kojarzył mi się z dziewczyną o takim nicku, którą poznałam ładnych parę lat temu na portalu potterowskim. Później kojarzył mi się z Japonią, a teraz przywodzi mi na myśl tylko tę postać. Przyzwyczaiłam się, w sumie ma ładny wydźwięk.
Avatar: Heh, robiony pod logo mojego autorstwa. Udanie, nie powiem, ale... Pierwsze, co mi nie pasuje, to samo wrzucenie tradycyjnego rysunku na zdjęciowe tło i typowo digitalową obrókę. Tak, wiem, to pod logo, ale to po prostu nie pasuje. Postać jest szara, matowa, rzuca się w oczy mniej niż cała reszta. Gdyby chociaż ożywić te kolory... Druga sprawa to kompozycja - obrazek jest mały, a postać zajmuje może połowę miejsca. Napis jest zniekształcony i wciśnięty na siłę. Skoro już masz małego avka, to o wiele lepiej prezentowałby się łeb zajmujący chociaż 3/4 obrakza. Ale plus za to, że współgra z logiem.
Podpis: Nie jest to moja najlepsza obróbka, ale nie razi. Miałam problemy ze znalezieniem tła, do którego łatwo byłoby wkleić postać, no i niestety, trochę to widać. xp Ale ogólnie nie ma tragedii, rozmiar etc. ok. Charachub - w porządku, fajny pomysł, gratulacje, że Ci się chciało. Głos... E.... Błąd 404. xP
Postać: Na razie jest uroczym lwiątkiem. Zobaczymy, w jakim kierunku to pójdzie.
Osoba: Jedna z najsympatyczniejszych na forum. :) Nigdy się nie obraża, nie szuka problemów tam, gdzie ich nie ma, przyjmuje krytykę, jest miła, pomocna i ogólnie ciężko jej nie lubić.
Odpowiedz
Saber
Gość

12-10-2013, 14:55
Prawa autorskie: Malaika, tło: Disney | AtomicIceCream

Imię: Przyzwyczaiłam się i kojarzy mi się tylko i wyłącznie z tą postacią. Chociaż nie przypadło mi jakoś szczególnie do gustu.
Avatar: Od malaiki, ojaaa o: kocham jej styl i kochać będę. Ale obrobione jest średnio. No i nigdy nie lubiłam tego desingu .-.
Podpis: Pamiętam to. I dziwi mnie czemu taka szkarada, w dodatku stara, znalazła miejsce w tym uroczym podpisie, którego tekstu czytać mi się nie chce, który za duże przerwy ma między sobą, ale którego kolory są piękne, ale średnio pasujące do avatara.
Postać: Chyba lubię. Nie wiem.
Osoba: Meh.
Odpowiedz
Eliana
Konto zawieszone

Gatunek:Lioness Płeć:Samica Wiek:1r Znamiona:0/0 Liczba postów:227 Dołączył:Lis 2012

15-10-2013, 17:48

Nick: Zdecydowanie najładniejszy na tym forum. Uważałam tak kiedy się przyłączyłam do forum i nadal tak uważam.
Avatar: Ładny, bo Kamiszowy. A Kami rysuje ładnie i ładnie koloruje. Obróbka też niczego sobie. A sam jej design od zawsze mi się podobał.
Podpis: Nie przyciąga, ale też nie wadzi. Jedyne co to brakuje mi tego rysunku Malaiki, który był po prostu śliczny, a Saber wyszła jej pięknie.
Postac: Lubię, bo ma ciekawy charakter, inny niż reszta.
Osoba. Nie znam za bardzo, ale wróciła.

Odpowiedz
Skanda
Bliznopyski | Duch
*

Płeć:Samiec Wiek:7 lat Tytuł fabularny:Wędrowiec Liczba postów:1,840 Dołączył:Lip 2012

Siła:
Zręczność:
Spostrzegawczość:
Doświadczenie: 94

16-10-2013, 15:19
Prawa autorskie: moje
Tytuł pozafabularny: VIP

Nick: Jak dla mnie w porządku. Nic sztucznie wyróżniającego się, żadnych konkretnych skojarzeń czy odczuć-jest ok.
Avatar: Ładny, schludny, bez niepotrzebnych detali. Brakuje tylko rameczki, no ale nie można mieć w życiu wszystkiego *sob*
Podpis: Dwa slowa: CHIBI RZĄDZĄ
Postać: Mimo bycia lwioziemskim lwiątkiem nie wieje flakami z olejem, jak to jest u większości, a to się ceni. Zacieram łapki na rozwój tego wątku, sama wiesz jakiego >3
Osoba: Wcześniej było z nią trochę przypału, ale teraz jakoś się to unormowało i jest nawet git. Stałego kontaktu utrzymuję, ale da się pogadać od czasu do czasu.
[Obrazek: raguwno_by_ragous-d9t9pod.png]
Odpowiedz
Nkiruma
Konto zawieszone

Gatunek:Lew Płeć:Samiec Wiek:5 lat Liczba postów:259 Dołączył:Sty 2013

Siła: 75
Zręczność: 78
Spostrzegawczość: 78

20-10-2013, 22:43
Prawa autorskie: zestaw od Ragnara, love! ;*

Nick: do końca już będzie mi się kojarzył z nordyckimi wojownikami i niedźwiedziem. twardy, dźwięczny, krótki i wygodny do wymówienia - dobry dla charakternego lwa.
Avatar: chyba mój najulubieńszy wizerunek Ragnara. jest starannie dopracowany w tym względzie, że pokazuje charakter postaci, pozwala ją ocenić - i to prawidłowo - już z samego wyrazu pyska; wiem, czego się spodziewać, i dostaję to. chociaż Ragi nigdy nie będzie do końca zadowolona ze swoich rysunków, ja uważam, że jest świetny. ze względu na spokój, pewne stoickie pogodzenie z losem, uważne, bystre spojrzenie.
Podpis: ładny, mimo tego, że ucha mu nie widać. pod względem odbioru emocjonalnego pasuje do avka, więc tworzą dobrze dobrany zestaw. no i lubię, kiedy w podpisie jest cała postać.
Postać: lubię pisać z Ragnarem, który jest konsekwentną postacią - działa tak, jak zachowywałby się rzeczywiście istniejący samiec, a nie tak, jak graczce jest wygodnie w danej sytuacji. ma pewne poglądy, jednak poddaje je ewolucji; przeżywane zdarzenia zostawiają ślad w psychice; jest wreszcie uważny i stara się myśleć, co się ceni w każdych warunkach. szczerze mówiąc mam nadzieję, że Świt pod jego przywództwem przestanie się kojarzyć z porwaniami i arogancją, a zacznie z dobrze przemyślanym, silnym stadem, którego członkowie ufają sobie nawzajem i nie są mdłymi kliszami.
Osoba: jest moja i basta ;p
tutaj mogłabym pisać bardzo dużo, bo dużo z nią gadam - o wszystkim; mimo tego, że raz na jakiś czas się pogryziemy (oczywiście wszystko w trosce o forum) i się na siebie obrazimy, zawsze do niej wracam. przypadek? <3
Odpowiedz
Eliana
Konto zawieszone

20-10-2013, 22:58

Nick: Nkiruma. Wcześniej czytałam Nikiruma i moja wersja mi bardziej pasuje, bo się przyzwyczaiłam. Huh, samo w sobie ma ładny wydźwięk i kojarz mi się tylko i wyłącznie z tą postacią, a to bardzo cenię, więc na plus.
Avatar: Jezuuuu, on ma tutaj taką posieszną mordkę, że nie mogę. Plus dla Ragi za wykonanie.
Podpis: Ragowe Chibi :> mistrz, uwielbiam na nie patrzec, wiec znowu na plus.
Postać: w sumie nie czytałam innego jego wątku niż ten z Alve na marginesie, ale mnie to zachedIlo do śledzenia jego historii? Wiec oby tak dalej.
Osoba: Może z raz z nia gadalam ale wydaje sie byc w pozadku. Widac ze ma poukładane w głowie.

.___.

Odpowiedz
Skanda
Bliznopyski | Duch
*

Płeć:Samiec Wiek:7 lat Tytuł fabularny:Wędrowiec Liczba postów:1,840 Dołączył:Lip 2012

Siła:
Zręczność:
Spostrzegawczość:
Doświadczenie: 94

20-10-2013, 23:13
Prawa autorskie: moje
Tytuł pozafabularny: VIP

/ C-C-COMBO BREAKER |D
[Obrazek: raguwno_by_ragous-d9t9pod.png]
Odpowiedz

Skocz do: