Tygodniowy bonus +5 opali Otrzymuje Warsir!
|
|
Drzewo genealogiczne
Okres zbioru (1 porcja):
Cis pospolity
Wulkan Burgess Shale, Ognisty Las, Źródło Życia |
Pogoda
|
Postać miesiąca:
Sierpień Naiwny, strachliwy i delikatny. Lwie dziecko zagubione pośród sawanny, odnalazło ciepło rodziny w śnieżnym Cesarstwie choć niedawno spotkał nieświadomie prawdziwego ojca.
|
Cytat września
Nadesłany przez Vasanti Vei
Stężenie fanatyków księżyca na poziomie zerowym kazało mu się zastanowić, czy przypadkiem nie zabłądził.
~ Gunter, Wodospad w Ognistym Lesie
|
Derion Duch Gatunek:lew Płeć:Samiec Wiek:zdechł, miał wtedy ok. 7 lat Znamiona:Stada ZG na lewym barku Tytuł fabularny:Znachor Liczba postów:964 Dołączył:Paź 2013 STATYSTYKI
Życie: 100
Siła: 87 Zręczność: 75 Spostrzegawczość: 70 Doświadczenie: 44 |
23-11-2013, 16:24
Prawa autorskie: av - Rag, obrazek w podpisie - Szczurzysława, ref - ja
Tytuł pozafabularny: VIP
Cudny zespół. Muzyka niezobowiązująca, mainstreamowa, ale niesamowicie miła dla ucha. Znalazłam go jakieś trzy lat temu i ku mojej uciesze zaczyna robić się coraz popularniejszy. Nawet usłyszałam ich w radiu u nas, wow.
(jak z resztą wszystko, tak i to polecam na słuchawkach, co radzą sobie z basami) klik [ Dodano: 2013-11-23, 15:28 ] A jeśli ktoś słuchał kiedyś prog rocka i lubi, to ten zespół zasługuje na uwagę. Nasi polscy, znam przez znajomych, którzy znają osobiście. Mocne, niesamowicie ciekawe muzycznie. Panda Horizon - Sunergetic pt.1 |
|||
|
Arne Konto zawieszone Płeć:Samiec Wiek:Wisi Mojżeszowi 5 złotych Liczba postów:176 Dołączył:Wrz 2013 STATYSTYKI
Siła: 62 Zręczność: 78 Spostrzegawczość: 70 Doświadczenie: 10 |
23-11-2013, 16:35
Prawa autorskie: Ja -w-
Chciałam se posłuchać tej starej nuty od Tears for Fears ale trafiłam na cover od Lorde. Ta piosenka kojarzyła mi się z moją postacią, ale cover ma inny klimat od oryginału i być może nawet bardziej pasuje... ciekawe kiedy mi się uda tego pozbyć z głowy.
http://www.youtube.com/watch?v=DaVA6sgOpws Ta, orient że to soundtrack do Catching Fire |
|||
|
Castiel Konto zawieszone Płeć:Samiec Wiek:Ponad trzy wiosny Znamiona:0/0 Liczba postów:17 Dołączył:Lis 2013 STATYSTYKI
Siła: 78 Zręczność: 66 Spostrzegawczość: 66 Doświadczenie: 10 |
23-11-2013, 17:04
Prawa autorskie: Avatar (c) Znajoma ^^; Obraz w podpisie (c) svxx; Podpis (c) Yui
Generalnie przeglądałem ostatnimi dniami piosenki w folderze. I natrafiłem na jedną z moich ulubionych, o której - dziwnym trafem zapomniałem. Jednakowoż...
Skoro już jak widzę Arne rozpoczęła skojarzenia piosenek z postaciami, również chciałbym się jedną podzielić --> http://www.youtube.com/watch?v=4QS-mKQWOZI The Exies - Ugly Czy ludzkie życie jest zbyt długie, by wymazać uczucia? Ponieważ chciałbym od nowa spróbować Zrobić to, co pozostawiłem nieskończone. Powinienem ciągle gonić za swoimi marzeniami, Potykając się na tej wąskiej, pełnej zakrętów drodze. Szukam utraconego nieba, ale nie chcę wracać do "starych czasów". Przestań się smucić, Jakbym stał się ofiarą tylko po to, by móc zrozumieć. Grzech nie kończy się tylko łzami, Musisz nieść ten ból na swoich ramionach przez cały czas. Na kogo czekam w tym labiryncie uczuć, z którego nie widać wyjścia? Zapisując je w białym notesie, Chciałbym jeszcze więcej wyrzucić z siebie. Od czego pragnę uciec? Od rzeczywistości? Żyjemy po to, by spełniać swoje marzenia. Zamierzam to wykrzyczeć: słyszysz mnie? Nie mam już miejsca, do którego mogę wrócić, Dlatego nie mogę iść po linii najmniejszego oporu. Zawsze jestem wdzięczny za życzliwość, Dlatego chcę stać się silniejszy... Jestem już w drodze. Przyjmę ten ból z rozrzewnieniem. |
|||
|
Shiya Samotnik Gatunek:Gepard Płeć:Samica Wiek:Dorosła Liczba postów:520 Dołączył:Maj 2013 STATYSTYKI
Siła: 64 Zręczność: 80 Spostrzegawczość: 70 Doświadczenie: 3 |
23-11-2013, 22:22
Prawa autorskie: Zimnaya / Xenia
|
|||
|
Naema Konto zawieszone Płeć:Samica Wiek:4 miesiące Liczba postów:91 Dołączył:Cze 2013 STATYSTYKI
Siła: 10 Zręczność: 10 Spostrzegawczość: 10 Doświadczenie: 10 |
24-11-2013, 19:34
Prawa autorskie: malaika4
Thousand Foot Krutch - Courtesy Call
|
|||
|
Felija Administrator Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:5,5 roku Liczba postów:4,347 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Siła: 84 Zręczność: 88 Spostrzegawczość: 50 Doświadczenie: 14 |
29-11-2013, 21:39
Prawa autorskie: Malaika, tło: Disney | AtomicIceCream
Usunięta piosenka Megary z Herkulesa
Dobrze, że się jej pozbyli, bo zastąpiło ją genialne Ani słowa, ale tej też przyjemnie się słucha. |
|||
|
Ariusz Konto zawieszone Gatunek:Hybryda lwa (z czymś bardziej puchatym) Płeć:Samiec Wiek:8 miesięcy Liczba postów:693 Dołączył:Lip 2013 STATYSTYKI
Siła: 20 Zręczność: 20 Spostrzegawczość: 21 Doświadczenie: 00 |
29-11-2013, 21:53
Prawa autorskie: Ragi et mo
Tytuł pozafabularny: VIP |
|||
|
Shiya Samotnik Gatunek:Gepard Płeć:Samica Wiek:Dorosła Liczba postów:520 Dołączył:Maj 2013 STATYSTYKI
Siła: 64 Zręczność: 80 Spostrzegawczość: 70 Doświadczenie: 3 |
30-11-2013, 00:57
Prawa autorskie: Zimnaya / Xenia
Z tego gatunku to podoba mi się to: http://www.youtube.com/watch?v=IGJmiDWOz8M
|
|||
|
Derion Duch Gatunek:lew Płeć:Samiec Wiek:zdechł, miał wtedy ok. 7 lat Znamiona:Stada ZG na lewym barku Tytuł fabularny:Znachor Liczba postów:964 Dołączył:Paź 2013 STATYSTYKI
30-11-2013, 12:45
Zasiadł za fortepianem i nagrał do dziś będący najlepiej sprzedającym się jazzowym koncertem solowym w historii muzyki. Keith Jarrett na sobotnie pochmurne popołudnie - The Köln Concert <3
|
|||
|
Ariusz Konto zawieszone Gatunek:Hybryda lwa (z czymś bardziej puchatym) Płeć:Samiec Wiek:8 miesięcy Liczba postów:693 Dołączył:Lip 2013 STATYSTYKI
30-11-2013, 13:25
Od Pereł to kocham chyba najbardziej to xD
Podaj mi banjo Ja byłem zwierzę, a ona święta, Ale szeptała: "Kocham zwierzęta!" I, choć szargały mną ciągłe dreszcze, Ona krzyczała "Mój gringo - jeszcze!" Ach ta poetyka szant~ |
|||
|
Alaina Konto zawieszone Płeć:Samica Wiek:dorosła Liczba postów:250 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Siła: 68 Zręczność: 74 Spostrzegawczość: 68 Doświadczenie: 29 |
13-12-2013, 21:43
Prawa autorskie: malaika4//
Nikisha Reyes-Pile & Ben Cocks - So Cold
qwa to jest uzależniające.. ==" "...Jestem hipokrytą... Nie bój się, nieustanie powtarzałam do siebie, wierząc że te drobne słowa dodadzą mi odwagi abym mogła iść przed siebie... A jednak nie umiem, nie ważne ile postaram się uczynić korków, kajdany strachu już dawno skuły moje łapy. Boje się was, boje się bliskości , boje się straty. Gdyż kiedy spróbuje się do kogoś przywiązać, ta osoba odchodzi, zbyt daleko aby móc ją odnaleźć..." |
|||
|
Felija Administrator Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:5,5 roku Liczba postów:4,347 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Siła: 84 Zręczność: 88 Spostrzegawczość: 50 Doświadczenie: 14 |
13-12-2013, 23:51
Prawa autorskie: Malaika, tło: Disney | AtomicIceCream
Idina Menzel - Let it go
Czyli Mam tę moc Elsy z Krainy Lodu. Moim zdaniem angielska wersja Idiny bije polską na głowę. Inne wersje też mi się podobały, ale nasza, huh... Nie ma tragedii, ale jeśli chodzi o polskie wersje disneyowskich piosenek, to bywało dużo lepiej. |
|||
|
15-12-2013, 11:59
Tiaaa... faza się zaczęła:
Song of the Lonely Mountain Wątpię w tę drugą część, bardzo wątpię, ale obejrzę dla sceny w skarbcu Smauga he he. |
|||
|
15-12-2013, 13:21
Felu- zgadzam się co do Frozen, Deri- ja na pierwszej części tyle razy zfacepalmowałam, że boję się o drugą |D
A co do mnie, to również Frozen łazi po łebku, ale z tą różnicą iż przez fakt mego zakochania w szantach i pieśniach pracy: Kraina Lodu - Serca Lód Tu polska wersja absolutnie jest cudna <D szkoda, że jakby później absolutnie nie wiadomo co się z gościami stało, prócz tego iż... ich nie było, a Krisek został sam ze Svekiem u troli... who cares xD A ulepimy dziś bałwana też mnie męczyło wczoraj strasznie xD |
|||
|
Vasanti Vei Zgryźliwa | Iskra Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:Wiek średni Tytuł fabularny:Medyk Liczba postów:2,979 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Siła: 82 Zręczność: 88 Spostrzegawczość: 82 |
18-12-2013, 00:58
Prawa autorskie: Koseki-Leonheart (Kami), tło Disney / OwlyBlue (Ghalib)
Tytuł pozafabularny: Główny Administrator / Prowadzący Radia / Mistrz Kalamburów / Najpiękniejsze miano
Depeche Mode - Lilian
Nie jest to ich najbardziej typowa ani znana piosenka jak Enjoy the silence czy coś takiego, ale jakoś do mnie przemawia. Podoba mi się sposób, w jaki jest śpiewana. |
|||
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości