Tygodniowy bonus +5 opali Otrzymuje Warsir!
|
|
Drzewo genealogiczne
Okres zbioru (1 porcja):
Cis pospolity
Wulkan Burgess Shale, Ognisty Las, Źródło Życia |
Pogoda
|
Postać miesiąca:
Sierpień Naiwny, strachliwy i delikatny. Lwie dziecko zagubione pośród sawanny, odnalazło ciepło rodziny w śnieżnym Cesarstwie choć niedawno spotkał nieświadomie prawdziwego ojca.
|
Cytat września
Nadesłany przez Vasanti Vei
Stężenie fanatyków księżyca na poziomie zerowym kazało mu się zastanowić, czy przypadkiem nie zabłądził.
~ Gunter, Wodospad w Ognistym Lesie
|
Felija Administrator Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:5,5 roku Liczba postów:4,347 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Życie: 100
Siła: 84 Zręczność: 88 Spostrzegawczość: 50 Doświadczenie: 14 |
07-11-2013, 22:58
Prawa autorskie: Malaika, tło: Disney | AtomicIceCream
Nie musisz pisać bezpośrednio do admina, przecież i tak musi on zaakceptować zapis. Wystarczy, że nadmienisz w zgłoszeniu, że chciałabyś, żeby twoja postać była znachorem i uwzględnisz w historii, dlaczego uważasz, że to by miało sens.
|
|||
|
Derion Duch Gatunek:lew Płeć:Samiec Wiek:zdechł, miał wtedy ok. 7 lat Znamiona:Stada ZG na lewym barku Tytuł fabularny:Znachor Liczba postów:964 Dołączył:Paź 2013 STATYSTYKI
Siła: 87 Zręczność: 75 Spostrzegawczość: 70 Doświadczenie: 44 |
08-11-2013, 18:58
Prawa autorskie: av - Rag, obrazek w podpisie - Szczurzysława, ref - ja
Tytuł pozafabularny: VIP
Jakie są zasady "zdobywania" ducha stróża? Czy musi zostać rozegrana fabularnie... bo ja wiem... np. rozmowa między danym osobnikiem a duchem, który chce mu "stróżować"? ;D Czy to tak z buta każdy sobie może wpisać? I jak to jest? Kto prowadzi duchem stróżem? Czy w ogóle ktoś może taką postacią pisać, czy duchem pisze ta sama osoba, której postać takiego ducha-patrona posiada?
|
|||
|
Inés Jasnowłosa | Kapłanka Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:Wiek średni Znamiona:4/4 Tytuł fabularny:Szamanka Liczba postów:1,076 Dołączył:Gru 2012 STATYSTYKI
Siła: 77 Zręczność: 85 Spostrzegawczość: 83 Doświadczenie: 15 |
08-11-2013, 19:17
Prawa autorskie: CherryColaax (Soma) | OwlyBlue (Ghalib)
Tytuł pozafabularny: Profil roku / Misterium
W przypadku duchów zasady są luźne - sama sobie wpisujesz, tylko jeśli wpisujesz czyjąś dawną postać, to lepiej spytać tą osobę (lub, jeśli nie ma jej już na forum, to chociaż kogoś, kto miał z nią sporo do czynienia fabularnie) o zgodę, żeby nie było niedomówień.
Możesz kierować nim w swoich postach albo ktoś może założyć postać ducha, choć ta druga opcja nie jest powszechnie praktykowana.
Think of me, think of me waking
Silent and resigned Imagine me trying too hard To put you from my mind *** | Głos |
|||
|
Derion Duch Gatunek:lew Płeć:Samiec Wiek:zdechł, miał wtedy ok. 7 lat Znamiona:Stada ZG na lewym barku Tytuł fabularny:Znachor Liczba postów:964 Dołączył:Paź 2013 STATYSTYKI
08-11-2013, 19:25
Dzięki za odpowiedź :) Czyli jeśli chciałabym, żeby jakaś moja postać posiadała takiego martwego jegomościa na karku mogłabym na przykład zapisać się na akcję z MG, który rozegrałby rozmowę między duchem a moją postacią? (Jeśli nie chciałabym sama dla siebie w jednym poście czegoś takiego napisać... no bo przecież większy fun pisać z kimś ^^)
|
|||
|
Felija Administrator Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:5,5 roku Liczba postów:4,347 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
08-11-2013, 19:51
Tak, jak najbardziej. :)
|
|||
|
Hasira Konto zawieszone Gatunek:Tygrys Płeć:Samica Wiek:4 lata i 3 miesiące Liczba postów:298 Dołączył:Sie 2012 STATYSTYKI
Życie: 92
Siła: 78 Zręczność: 73 Spostrzegawczość: 64 Doświadczenie: 21 |
08-11-2013, 20:22
Prawa autorskie: księżna hakerów Ragnar
Kaj się poleca w tym względzie. xD
i nie tylko w znaczeniu, że ja sama - Kaj jako moja postać Khayaal. szamanka. |
|||
|
08-11-2013, 20:28
Jej konto jest już "odwieszone"? Jeśli tak, to bardzo chętnie zaplanowałabym sobie na przyszłość jakieś spotkanie z nią. Khayaal, z tego co rozumiem, jako szamanka ma kontakt ze światem duchów?
|
|||
|
Nkiruma Konto zawieszone Gatunek:Lew Płeć:Samiec Wiek:5 lat Liczba postów:259 Dołączył:Sty 2013 STATYSTYKI
Siła: 75 Zręczność: 78 Spostrzegawczość: 78 |
08-11-2013, 21:28
Prawa autorskie: zestaw od Ragnara, love! ;*
a przynajmniej tak wszystkim wmawia. :D
nie jest odwieszona, ale mnie to nie przeszkadza. to raczej informacja dla wszystkich, że jej nie znajdą w fabule, tylko trzeba się na to specjalnie ze mną umówić. |
|||
|
18-11-2013, 15:34
Tak, administracja wpisuje opale.
|
|||
|
Azkabeusz Gość |
18-11-2013, 15:41
ok. Dzięki. Tak zapytałam bo zauważyłam. W sumie to sprawiedliwe.
|
|||
|
Malimau Samotnik Płeć:Samiec Wiek:Dorosły Liczba postów:234 Dołączył:Maj 2013 STATYSTYKI
Życie: 0
Siła: 81 Zręczność: 62 Spostrzegawczość: 67 Doświadczenie: 20 |
16-12-2013, 16:10
Prawa autorskie: Chotara | ArolinaK.
http://krollew.mojeforum.net/
Cytat:Komunikat Mojeforum.net Czy w związku z tym stare forum będzie w jakiś sposób przeniesione czy coś? |
|||
|
Khayaal Konto zawieszone Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:5 lat i 9 miesięcy Tytuł fabularny:Znachor Liczba postów:1,030 Dołączył:Sie 2012 STATYSTYKI
Siła: 68 Zręczność: 78 Spostrzegawczość: 79 Doświadczenie: 10 |
16-12-2013, 17:48
Prawa autorskie: av: malaika4
Felka pisała o tym tutaj:
https://pbf.krollew.pl/showthread.php?ti...9#pid34399
Postać specjalna: Khayaal posiada zdolność pośredniczenia między światami żywych i umarłych. W miejscach mistycznych, związanych silnie z daną postacią, przy Ołtarzu Staroone, nad Jeziorem Duchów potrafi przyzwać daną duszę i dać jej głos. W jej obecności duchy stają się silniejsze i bardziej stabilne - nie są zagrożeniem fizycznym, ale stają się lepiej widoczne i słyszalne.
|
|||
|
Malimau Samotnik Płeć:Samiec Wiek:Dorosły Liczba postów:234 Dołączył:Maj 2013 STATYSTYKI
Życie: 0
Siła: 81 Zręczność: 62 Spostrzegawczość: 67 Doświadczenie: 20 |
16-12-2013, 17:50
Prawa autorskie: Chotara | ArolinaK.
A. No dobra, nie czytam off-topu, zwracam honor.
|
|||
|
Khayaal Konto zawieszone Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:5 lat i 9 miesięcy Tytuł fabularny:Znachor Liczba postów:1,030 Dołączył:Sie 2012 STATYSTYKI
Siła: 68 Zręczność: 78 Spostrzegawczość: 79 Doświadczenie: 10 |
16-12-2013, 17:53
Prawa autorskie: av: malaika4
nikt poza mną nie czyta, więc to się powinno znaleźć najlepiej w oddzielnym temacie w ogłoszeniach adminowych :x
Feeeeeeeeeeeeeeeel?
Postać specjalna: Khayaal posiada zdolność pośredniczenia między światami żywych i umarłych. W miejscach mistycznych, związanych silnie z daną postacią, przy Ołtarzu Staroone, nad Jeziorem Duchów potrafi przyzwać daną duszę i dać jej głos. W jej obecności duchy stają się silniejsze i bardziej stabilne - nie są zagrożeniem fizycznym, ale stają się lepiej widoczne i słyszalne.
|
|||
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 22 gości