Tygodniowy bonus +5 opali Otrzymuje Warsir!
|
|
Drzewo genealogiczne
Okres zbioru (1 porcja):
![]() Wulkan Burgess Shale, Ognisty Las, Źródło Życia |
Pogoda
|
Postać miesiąca:
Sierpień Naiwny, strachliwy i delikatny. Lwie dziecko zagubione pośród sawanny, odnalazło ciepło rodziny w śnieżnym Cesarstwie choć niedawno spotkał nieświadomie prawdziwego ojca.
|
Cytat września
Nadesłany przez Vasanti Vei
Stężenie fanatyków księżyca na poziomie zerowym kazało mu się zastanowić, czy przypadkiem nie zabłądził.
~ Gunter, Wodospad w Ognistym Lesie
|
Felija Administrator Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:5,5 roku Liczba postów:4,347 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Życie: 100
Siła: 84 Zręczność: 88 Spostrzegawczość: 50 Doświadczenie: 14 |
07-11-2013, 22:58
Prawa autorskie: Malaika, tło: Disney | AtomicIceCream
Nie musisz pisać bezpośrednio do admina, przecież i tak musi on zaakceptować zapis. Wystarczy, że nadmienisz w zgłoszeniu, że chciałabyś, żeby twoja postać była znachorem i uwzględnisz w historii, dlaczego uważasz, że to by miało sens.
|
|||
|
Derion Duch ![]() Gatunek:lew Płeć:Samiec Wiek:zdechł, miał wtedy ok. 7 lat Znamiona:Stada ZG na lewym barku Tytuł fabularny:Znachor Liczba postów:964 Dołączył:Paź 2013 STATYSTYKI
Siła: 87 Zręczność: 75 Spostrzegawczość: 70 Doświadczenie: 44 |
08-11-2013, 18:58
Prawa autorskie: av - Rag, obrazek w podpisie - Szczurzysława, ref - ja
Tytuł pozafabularny: VIP
Jakie są zasady "zdobywania" ducha stróża? Czy musi zostać rozegrana fabularnie... bo ja wiem... np. rozmowa między danym osobnikiem a duchem, który chce mu "stróżować"? ;D Czy to tak z buta każdy sobie może wpisać? I jak to jest? Kto prowadzi duchem stróżem? Czy w ogóle ktoś może taką postacią pisać, czy duchem pisze ta sama osoba, której postać takiego ducha-patrona posiada?
|
|||
|
Inés Jasnowłosa | Kapłanka ![]() Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:Wiek średni Znamiona:4/4 Tytuł fabularny:Szamanka Liczba postów:1,076 Dołączył:Gru 2012 STATYSTYKI
Siła: 77 Zręczność: 85 Spostrzegawczość: 83 Doświadczenie: 15 |
08-11-2013, 19:17
Prawa autorskie: CherryColaax (Soma) | OwlyBlue (Ghalib)
Tytuł pozafabularny: Profil roku / Misterium
W przypadku duchów zasady są luźne - sama sobie wpisujesz, tylko jeśli wpisujesz czyjąś dawną postać, to lepiej spytać tą osobę (lub, jeśli nie ma jej już na forum, to chociaż kogoś, kto miał z nią sporo do czynienia fabularnie) o zgodę, żeby nie było niedomówień.
Możesz kierować nim w swoich postach albo ktoś może założyć postać ducha, choć ta druga opcja nie jest powszechnie praktykowana.
Think of me, think of me waking
Silent and resigned ![]() Imagine me trying too hard To put you from my mind *** | Głos |
|||
|
Derion Duch ![]() Gatunek:lew Płeć:Samiec Wiek:zdechł, miał wtedy ok. 7 lat Znamiona:Stada ZG na lewym barku Tytuł fabularny:Znachor Liczba postów:964 Dołączył:Paź 2013 STATYSTYKI
08-11-2013, 19:25
Dzięki za odpowiedź :) Czyli jeśli chciałabym, żeby jakaś moja postać posiadała takiego martwego jegomościa na karku mogłabym na przykład zapisać się na akcję z MG, który rozegrałby rozmowę między duchem a moją postacią? (Jeśli nie chciałabym sama dla siebie w jednym poście czegoś takiego napisać... no bo przecież większy fun pisać z kimś ^^)
|
|||
|
Felija Administrator Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:5,5 roku Liczba postów:4,347 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
08-11-2013, 19:51
Tak, jak najbardziej. :)
|
|||
|
Hasira Konto zawieszone Gatunek:Tygrys Płeć:Samica Wiek:4 lata i 3 miesiące Liczba postów:298 Dołączył:Sie 2012 STATYSTYKI
Życie: 92
Siła: 78 Zręczność: 73 Spostrzegawczość: 64 Doświadczenie: 21 |
08-11-2013, 20:22
Prawa autorskie: księżna hakerów Ragnar
Kaj się poleca w tym względzie. xD
i nie tylko w znaczeniu, że ja sama - Kaj jako moja postać Khayaal. szamanka. |
|||
|
08-11-2013, 20:28
Jej konto jest już "odwieszone"? Jeśli tak, to bardzo chętnie zaplanowałabym sobie na przyszłość jakieś spotkanie z nią. Khayaal, z tego co rozumiem, jako szamanka ma kontakt ze światem duchów?
|
|||
|
Nkiruma Konto zawieszone Gatunek:Lew Płeć:Samiec Wiek:5 lat Liczba postów:259 Dołączył:Sty 2013 STATYSTYKI
Siła: 75 Zręczność: 78 Spostrzegawczość: 78 |
08-11-2013, 21:28
Prawa autorskie: zestaw od Ragnara, love! ;*
a przynajmniej tak wszystkim wmawia. :D
nie jest odwieszona, ale mnie to nie przeszkadza. to raczej informacja dla wszystkich, że jej nie znajdą w fabule, tylko trzeba się na to specjalnie ze mną umówić. |
|||
|
18-11-2013, 15:34
Tak, administracja wpisuje opale.
|
|||
|
Azkabeusz Gość |
18-11-2013, 15:41
ok. Dzięki. Tak zapytałam bo zauważyłam. W sumie to sprawiedliwe.
|
|||
|
Malimau Samotnik ![]() Płeć:Samiec Wiek:Dorosły Liczba postów:234 Dołączył:Maj 2013 STATYSTYKI
Życie: 0
Siła: 81 Zręczność: 62 Spostrzegawczość: 67 Doświadczenie: 20 |
16-12-2013, 16:10
Prawa autorskie: Chotara | ArolinaK.
http://krollew.mojeforum.net/
Cytat:Komunikat Mojeforum.net Czy w związku z tym stare forum będzie w jakiś sposób przeniesione czy coś? ![]() |
|||
|
Khayaal Konto zawieszone Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:5 lat i 9 miesięcy Tytuł fabularny:Znachor Liczba postów:1,030 Dołączył:Sie 2012 STATYSTYKI
Siła: 68 Zręczność: 78 Spostrzegawczość: 79 Doświadczenie: 10 |
16-12-2013, 17:48
Prawa autorskie: av: malaika4
Felka pisała o tym tutaj:
https://pbf.krollew.pl/showthread.php?ti...9#pid34399
Postać specjalna: Khayaal posiada zdolność pośredniczenia między światami żywych i umarłych. W miejscach mistycznych, związanych silnie z daną postacią, przy Ołtarzu Staroone, nad Jeziorem Duchów potrafi przyzwać daną duszę i dać jej głos. W jej obecności duchy stają się silniejsze i bardziej stabilne - nie są zagrożeniem fizycznym, ale stają się lepiej widoczne i słyszalne.
|
|||
|
Malimau Samotnik ![]() Płeć:Samiec Wiek:Dorosły Liczba postów:234 Dołączył:Maj 2013 STATYSTYKI
Życie: 0
Siła: 81 Zręczność: 62 Spostrzegawczość: 67 Doświadczenie: 20 |
16-12-2013, 17:50
Prawa autorskie: Chotara | ArolinaK.
A. No dobra, nie czytam off-topu, zwracam honor.
![]() |
|||
|
Khayaal Konto zawieszone Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:5 lat i 9 miesięcy Tytuł fabularny:Znachor Liczba postów:1,030 Dołączył:Sie 2012 STATYSTYKI
Siła: 68 Zręczność: 78 Spostrzegawczość: 79 Doświadczenie: 10 |
16-12-2013, 17:53
Prawa autorskie: av: malaika4
nikt poza mną nie czyta, więc to się powinno znaleźć najlepiej w oddzielnym temacie w ogłoszeniach adminowych :x
Feeeeeeeeeeeeeeeel?
Postać specjalna: Khayaal posiada zdolność pośredniczenia między światami żywych i umarłych. W miejscach mistycznych, związanych silnie z daną postacią, przy Ołtarzu Staroone, nad Jeziorem Duchów potrafi przyzwać daną duszę i dać jej głos. W jej obecności duchy stają się silniejsze i bardziej stabilne - nie są zagrożeniem fizycznym, ale stają się lepiej widoczne i słyszalne.
|
|||
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości