Tygodniowy bonus +5 opali Otrzymuje Warsir!
|
|
Drzewo genealogiczne
Okres zbioru (1 porcja):
Cis pospolity
Wulkan Burgess Shale, Ognisty Las, Źródło Życia |
Pogoda
|
Postać miesiąca:
Sierpień Naiwny, strachliwy i delikatny. Lwie dziecko zagubione pośród sawanny, odnalazło ciepło rodziny w śnieżnym Cesarstwie choć niedawno spotkał nieświadomie prawdziwego ojca.
|
Cytat września
Nadesłany przez Vasanti Vei
Stężenie fanatyków księżyca na poziomie zerowym kazało mu się zastanowić, czy przypadkiem nie zabłądził.
~ Gunter, Wodospad w Ognistym Lesie
|
Felija Administrator Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:5,5 roku Liczba postów:4,347 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Życie: 100
Siła: 84 Zręczność: 88 Spostrzegawczość: 50 Doświadczenie: 14 |
21-12-2013, 18:14
Prawa autorskie: Malaika, tło: Disney | AtomicIceCream
|
|||
|
Derion Duch Gatunek:lew Płeć:Samiec Wiek:zdechł, miał wtedy ok. 7 lat Znamiona:Stada ZG na lewym barku Tytuł fabularny:Znachor Liczba postów:964 Dołączył:Paź 2013 STATYSTYKI
Siła: 87 Zręczność: 75 Spostrzegawczość: 70 Doświadczenie: 44 |
28-12-2013, 01:53
Prawa autorskie: av - Rag, obrazek w podpisie - Szczurzysława, ref - ja
Tytuł pozafabularny: VIP
Dozgonna wdzięczność za wrzucenie tej piosenki wędruje do Rag <3
Fleet Foxes - The Shrine/An Argument |
|||
|
Skanda Bliznopyski | Duch Płeć:Samiec Wiek:7 lat Tytuł fabularny:Wędrowiec Liczba postów:1,840 Dołączył:Lip 2012 STATYSTYKI
Życie: 0
Siła: Zręczność: Spostrzegawczość: Doświadczenie: 94 |
28-12-2013, 16:33
Prawa autorskie: moje
Tytuł pozafabularny: VIP |
|||
|
Akira Konto zawieszone Gatunek:Panthera leo Płeć:Samiec Wiek:Podrostek. Liczba postów:207 Dołączył:Lip 2013 STATYSTYKI
Życie: 50
Siła: 30 Zręczność: 35 Spostrzegawczość: 25 Doświadczenie: 14 |
05-01-2014, 14:29
Tytuł pozafabularny: MISTRZ MELODYJ |
|||
|
Inés Jasnowłosa | Kapłanka Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:Wiek średni Znamiona:4/4 Tytuł fabularny:Szamanka Liczba postów:1,076 Dołączył:Gru 2012 STATYSTYKI
Siła: 77 Zręczność: 85 Spostrzegawczość: 83 Doświadczenie: 15 |
05-01-2014, 21:39
Prawa autorskie: CherryColaax (Soma) | OwlyBlue (Ghalib)
Tytuł pozafabularny: Profil roku / Misterium
Think of me, think of me waking
Silent and resigned Imagine me trying too hard To put you from my mind *** | Głos |
|||
|
Ariusz Konto zawieszone Gatunek:Hybryda lwa (z czymś bardziej puchatym) Płeć:Samiec Wiek:8 miesięcy Liczba postów:693 Dołączył:Lip 2013 STATYSTYKI
Siła: 20 Zręczność: 20 Spostrzegawczość: 21 Doświadczenie: 00 |
06-01-2014, 02:35
Prawa autorskie: Ragi et mo
|||
|
Derion Duch Gatunek:lew Płeć:Samiec Wiek:zdechł, miał wtedy ok. 7 lat Znamiona:Stada ZG na lewym barku Tytuł fabularny:Znachor Liczba postów:964 Dołączył:Paź 2013 STATYSTYKI
09-01-2014, 21:34
|||
|
Akira Konto zawieszone Gatunek:Panthera leo Płeć:Samiec Wiek:Podrostek. Liczba postów:207 Dołączył:Lip 2013 STATYSTYKI
Życie: 50
Siła: 30 Zręczność: 35 Spostrzegawczość: 25 Doświadczenie: 14 |
09-01-2014, 23:44
Tytuł pozafabularny: MISTRZ MELODYJ |
|||
|
Felija Administrator Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:5,5 roku Liczba postów:4,347 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Siła: 84 Zręczność: 88 Spostrzegawczość: 50 Doświadczenie: 14 |
10-01-2014, 00:29
Prawa autorskie: Malaika, tło: Disney | AtomicIceCream
Princess and the Frog OST - - Ma Belle Evangeline
Ostatnio szczególnie mnie na to wzięło, bo to jest oficjalna wersja soundtrackowa, bez tego gadania w międzyczasie, która... Jest niedostępna w Polsce na YT. Musiałam chwilowo zmienić IP na amerykańskie, żeby w ogóle ją ściągnąć. Bez sensu. |
|||
|
12-01-2014, 14:07
Led Zeppelin + J.R.R.Tolkien = Battle of Evermore
|
|||
|
Khayaal Konto zawieszone Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:5 lat i 9 miesięcy Tytuł fabularny:Znachor Liczba postów:1,030 Dołączył:Sie 2012 STATYSTYKI
Siła: 68 Zręczność: 78 Spostrzegawczość: 79 Doświadczenie: 10 |
12-01-2014, 14:17
Prawa autorskie: av: malaika4
Postać specjalna: Khayaal posiada zdolność pośredniczenia między światami żywych i umarłych. W miejscach mistycznych, związanych silnie z daną postacią, przy Ołtarzu Staroone, nad Jeziorem Duchów potrafi przyzwać daną duszę i dać jej głos. W jej obecności duchy stają się silniejsze i bardziej stabilne - nie są zagrożeniem fizycznym, ale stają się lepiej widoczne i słyszalne.
|
|||
|
Malimau Samotnik Płeć:Samiec Wiek:Dorosły Liczba postów:234 Dołączył:Maj 2013 STATYSTYKI
Życie: 0
Siła: 81 Zręczność: 62 Spostrzegawczość: 67 Doświadczenie: 20 |
12-01-2014, 14:42
Prawa autorskie: Chotara | ArolinaK.
Derion napisał(a):Wątpię w tę drugą część, bardzo wątpię, ale obejrzę dla sceny w skarbcu Smauga he he. Mi osobiście druga część bardziej się podobała, akcja tam jest żywsza. I cała scena z beczkami - dla mnie bomba. Fajnie się oglądało, choć za mało Gandalfa i niektóre sceny mocno pocięli, podobno całą wędrówkę przez Mroczny Las też mocno okroili i pokręcili. Nie mam porównania, książkę czytałam dawno, nie pamiętam za wiele. Choć twierdzę, że bez przeczytania książki do końca nie zrozumie się filmu i pewnych istotnych elementów, jak np. sceny, gdy widać, że pierścień powoli przejmuje kontrolę nad Bilbo. Wątpię, aby ktoś domyślił się w scenie, gdy sieka tego pająka na oślep, że to wina pierścienia, raczej zwalić to na strach o własne życie. "I See Fire" by Ed Sheeran, The Desolation of Smaug Soundtrack I, nie wiedzieć czemu, ta piosenka kojarzy mi się z przeczytanymi niedawno przeze mnie "Igrzyskami Śmierci". |
|||
|
13-01-2014, 13:29
Jak dla mnie nie było w Pustkowiu Smauga niczego, czego się nie spodziewałam. Przeraziło mnie jak bardzo można nie mieć umiaru kręcąc - zdawałoby się - wybaczający wiele gatunek, jakim jest fantasy.
Pierwszy raz w życiu chwycił mnie za serce rap. Pierwszy raz. Chyba to kwestia tego akcentu. I pieska. The Streets - Dry Your Eyes |
|||
|
Inés Jasnowłosa | Kapłanka Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:Wiek średni Znamiona:4/4 Tytuł fabularny:Szamanka Liczba postów:1,076 Dołączył:Gru 2012 STATYSTYKI
Siła: 77 Zręczność: 85 Spostrzegawczość: 83 Doświadczenie: 15 |
23-01-2014, 14:31
Prawa autorskie: CherryColaax (Soma) | OwlyBlue (Ghalib)
Tytuł pozafabularny: Profil roku / Misterium
Ja nie wiem, co powiedzieć o drugim Hobbicie. Wizualnie i muzycznie bardzo mi się podobał, ale sama fabuła... Ee... Jestem w stanie wybaczyć naiwny dialog ze smokiem (w końcu książka była przeznaczona dla dzieci), ale nie przeboleję wciśniętego na siłę wątek miłosnego. Gdyby jeszcze to ucięli w odpowiednim momencie - to ok. Ale nie, chwilę sobie pogadali, a niedługo potem: 'czy ona mnie kochała?'. No nieee, po prostu nie!
A mnie teraz urzekł ten soundtrack. Nie mam pojęcia, z czego to jest, ale brzmi fajnie: Castlevania - Bloody Tears
Think of me, think of me waking
Silent and resigned Imagine me trying too hard To put you from my mind *** | Głos |
|||
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości