Tygodniowy bonus +5 opali Otrzymuje Warsir!
|
|
Drzewo genealogiczne
Okres zbioru (1 porcja):
Cis pospolity
Wulkan Burgess Shale, Ognisty Las, Źródło Życia |
Pogoda
|
Postać miesiąca:
Sierpień Naiwny, strachliwy i delikatny. Lwie dziecko zagubione pośród sawanny, odnalazło ciepło rodziny w śnieżnym Cesarstwie choć niedawno spotkał nieświadomie prawdziwego ojca.
|
Cytat września
Nadesłany przez Vasanti Vei
Stężenie fanatyków księżyca na poziomie zerowym kazało mu się zastanowić, czy przypadkiem nie zabłądził.
~ Gunter, Wodospad w Ognistym Lesie
|
Felija Administrator Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:5,5 roku Liczba postów:4,347 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Życie: 100
Siła: 84 Zręczność: 88 Spostrzegawczość: 50 Doświadczenie: 14 |
27-06-2012, 12:02
Prawa autorskie: Malaika, tło: Disney | AtomicIceCream
Co czytacie? Dlaczego? Jak często? Jaki to ma na was wpływ? Jak podchodzicie do lektur szkolnych? Z jakimi autorami najbardziej chcielibyście się spotkać i co w nich podziwiacie? A co sądzicie o ludziach, którzy wcale nie czytają książek?
|
|||
|
Kijivu Konto zawieszone Gatunek:lew Płeć:Samica Wiek:Dorosła - obecnie nieco ponad 5 lat Liczba postów:103 Dołączył:Maj 2014 STATYSTYKI
Siła: 58 Zręczność: 83 Spostrzegawczość: 63 Doświadczenie: 15 |
28-05-2014, 07:47
Prawa autorskie: lineart: afrozenheart kolorki: ladyfromeast (mua)
Czemu książkowy temat taki olany? D: *odkopuje, może jej nie zamordują*
Ja ze swojej strony podzielę się wrażeniami z "czytania" sagi Pieśń Lodu i Ognia Geogre'a R.R. Martina (czyli to na czym oparli Grę o Tron na HBO), choć to nie jest lektura szkolna - oryginał napisany świetnie, czuć klimat, zwłaszcza pod względem wymowy i nawyków wielu postaci, opisy też bardzo przyjemne, czego niestety nie udało się często oddać w filmie.. (Tak, słuchałam audiobooka po angielsku - powiększenie zapasu słów w ten sposób zawsze świetnie się przydaje) Odnośnie lektur szkolnych to chyba jakoś najbardziej zapadły mi w pamięć Mały Książę i Kamienie na Szaniec, zwłaszcza pierwsza wspomniana lektura, wracam do niej kiedy tylko mogę. Innymi takimi książkami które na luzie czytam kiedy chcę odpocząć, to tetralogia Paoliniego, czyli Eragon, Najstarszy, Brisingr i Dziedzictwo (ostatnie też mam w języku angielskim.. I nie żałuję!) Generalnie uważam, że ci, którzy nie czytają wcale, albo robią to z przymusu, wiele tracą - w przypadku książek nie ma co się śpieszyć, warto przeczytać wolniej, a zobaczyć jak ktoś bawi się językiem i jak dobiera słowa. Czytanie wzbogaca zasób słownictwa. |
|||
|
Mora Konto zawieszone Gatunek:Lew Afrykański Płeć:Samica Wiek:3 lata Liczba postów:48 Dołączył:Sty 2014 STATYSTYKI
Siła: 68 Zręczność: 73 Spostrzegawczość: 69 Doświadczenie: 15 |
18-06-2014, 21:38
Prawa autorskie: (c) Malaika4 /Oresta
Ja się przyznam że przed skończeniem roku skończyłam lektury szkolne.
|
|||
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości