♫ Audycja 36 ♫

Wszystkie audycje znajdziecie na audycje.krollew.pl
Tygodniowy bonus
+5 opali

Otrzymuje Warsir!
  • Forum zostało zarchiwizowane i dostępne jest jedynie w wersji do odczytu - poza ShoutBoxem i tematami pozafabularnymi. Dziękujemy za wspólną grę!
  • Oficjalny kanał na discordzie - do kontaktu z graczami.
  • Stale aktywny pozostaje dział z pożegnaniami, gdzie każdy będzie mógł dopisać swoje.
  • NIE zgadzamy się na kopiowanie jakiejkolwiek części tego forum, także po jego zamknięciu.

~ Administracja Król Lew PBF (2006-2018)
Generator statystyk
Drzewo genealogiczne
Okres zbioru (1 porcja):
Cis pospolity
Wulkan Burgess Shale, Ognisty Las, Źródło Życia
Pogoda
1-15 września
21 °C
16 °C
16-30 września
23 °C
17 °C
Postać miesiąca:
Sierpień

Naiwny, strachliwy i delikatny. Lwie dziecko zagubione pośród sawanny, odnalazło ciepło rodziny w śnieżnym Cesarstwie choć niedawno spotkał nieświadomie prawdziwego ojca.
Cytat września
Nadesłany przez Vasanti Vei

Stężenie fanatyków księżyca na poziomie zerowym kazało mu się zastanowić, czy przypadkiem nie zabłądził.
Znajdziecie nas na:
Kahawian
Dwugrzywy | Konto zawieszone

STATYSTYKI Życie: 0
Siła:
Zręczność:
Spostrzegawczość:
Doświadczenie: 17

02-09-2014, 22:10
Prawa autorskie: MadKakerlaken

Busted.xD
Odpowiedz
Derion
Duch
*

Gatunek:lew Płeć:Samiec Wiek:zdechł, miał wtedy ok. 7 lat Znamiona:Stada ZG na lewym barku Tytuł fabularny:Znachor Liczba postów:964 Dołączył:Paź 2013

STATYSTYKI Życie: 100
Siła: 87
Zręczność: 75
Spostrzegawczość: 70
Doświadczenie: 44

09-09-2014, 15:48
Prawa autorskie: av - Rag, obrazek w podpisie - Szczurzysława, ref - ja
Tytuł pozafabularny: VIP

//uh może teraz mnie nikt nie ubiegnie

Nick: Mmmm... niespotykany i niepowtarzalny i w ogóle klimatyczny i pięknie brzmiący. Kahawian nie mógłby nie być Kahawianem.
Avatar: Uwielbiam tę pracę, a w ten sposób wykadrowana do formatu ava spisuje się świetnie. Nie jest to forumowy standard, ot legitymacyjny portret postaci, ale fragment czegoś dużo większego, w charakterze. Nocna kolorystyka nie przeszkadza mi w odbiorze, bo mogę zerknąć do podpisu, w którym mam całą postać. Tylko nie podoba mi się ramkaaaa, bardzo mi się nie podoba to rozmycie i jej grubość - dałabym jednopikselówkę z twardą krawędzią i byłoby epicko do potęgi.
Podpis: ZAWSZE w plamkach nad oczami Kaha widzę ROGI xd Obrazek lubię. Bo kolory. Głównie. Są super. No i widać, co ten teges między Dwugrzywym a Kalani. Głosu w postaci angielskojęzycznej piosenki bardzo nie rozumiem, ale pomijam i zachwycam się kolorem rdzawego futerka.
Postać: OBOŻE CO JA MAM TU NAPISAĆ. Postać cholernie konsekwentna i spójna, świetnie wykreowana. No i soul mate Dera, absolutnie kocham kocham kocham ich relacje http://www.buffyandgod.com/wp-content/up...s-slap.gif
Osoba: ,_,
Odpowiedz
Kuru
Konto zawieszone

Gatunek:hiena pręgowana Płeć:Samica Wiek:5 lat Liczba postów:39 Dołączył:Lut 2014

Siła: 70
Zręczność: 40
Spostrzegawczość: 50
Doświadczenie: 5

10-09-2014, 01:34
Prawa autorskie: avatar - ja xd

Nick: Brzmi wg mnie bardzo fajnie. Brzmi tak hm... trochę po królewsku! Tak dostojnie.
Avatar: Jeden od długiego czasu, ale masz rację. Gdybym miała tak ładny avek pewnie też bym nie zmieniła .-. Jest na prawdę fajny, Derion wygląda na tutaj na łagodny okaz i uwagę zwracają te śliczne, ciemnoniebieskie ślepia.
Podpis: Zabawny :3 Co tu dużo mówić? Ogólnie nie znam założenia czy co tam, ale wywołuje pozytywny, głupkowaty uśmiech. :p
Postać: Czasami śledzę poczynania Deriona, choć jak zwykle rzucam raczej przelotne spojrzenia. Niemniej wydaje mi się fajną, dobrze poprowadzoną postacią. Kazirodczy związek z Mino dodał takiego pikantniejszego smaczku. Derion chyba umie wpędzać się w kłopoty, nie? Relacja z Manią - rozkoszna.
Osoba: Za mało rozmawiałam, by wyrobić sobie zdanie. Nie umiem ocenić osoby po paru linijkach na gg czy sb .-.

krótko, bo ja inaczej nie umiem.
LAUGHING DEATH. |THEME MUSIC| | GŁOS | 
W dużym skrócie o wyglądzie:
heterochromia: lewe czerwone oko, prawe zielone; wszelkie pręgi, łapy, brzuch, gardło, maska na pysku w kolorze ciemnej czekolady; przez grzbiet przebiega czarna pręga i tym też kolorem zwieńczony jest pędzelek na jej puchatym ogonie.
[Obrazek: <a href=www.GIFCreator.me_X21LE0_zpsi5rxzt8u.gif]" class="mycode_img" />
Odpowiedz
Makali
Konto zawieszone

Płeć:Samiec Wiek:Dorosły. Tytuł fabularny:Znachor Liczba postów:179 Dołączył:Lis 2012

Siła: 52
Zręczność: 67
Spostrzegawczość: 51

14-09-2014, 01:48
Prawa autorskie: ---

Nick - Jest okej, co tu dużo pisać. Takki nieinwazyjny, uniwersalny. Wszędzie by pasował.
Avatar - Na plus brak tła czy zbędnych ramek, lewitujące główki i popiersia są jak najbardziej w porządku. Dobrze, że jej ślina nie kapie. Chociaż dodałoby to więcej uroku, czy tam charakteru.
Podpis - Nie chce mi się klikać. Nie lubię podpisów innych niż obrazek. Przynajmniej nie ma głębokich sentencji i prawd życiowych o sraniu sobie do ryja.

Cytat:Orgie to bardzo sympatyczne zwierzęta.

Pozdro dla kumatych.

Reszty nie wiem.
Odpowiedz
Ivy
Konto zawieszone

Gatunek:lew Płeć:Samiec Wiek:3 miesiące Liczba postów:47 Dołączył:Kwi 2014

Siła: 5
Zręczność: 5
Spostrzegawczość: 5
Doświadczenie: 10

30-11-2014, 12:40
Prawa autorskie: ja/ AFrozenHeart

Cokolwiek.
Nie będę Ci pisać oceny, bo już to robiłam, a nie piszesz tu od jakiegoś roku więc nic się w niej praktycznie nie zmieniło. A i tak nikt tu Makalego nie zna so yeah.

Możecie mi ocenić Ivy, kwik.
[Obrazek: atraguchibi_by_afrozenheart_d7pldjc_by_r...7pllba.png]
Odpowiedz
Makali
Konto zawieszone

Płeć:Samiec Wiek:Dorosły. Tytuł fabularny:Znachor Liczba postów:179 Dołączył:Lis 2012

Siła: 52
Zręczność: 67
Spostrzegawczość: 51

03-12-2014, 00:21
Prawa autorskie: ---

nie liczy sie
Odpowiedz
FireLion
Duch
*

Gatunek:Lew Płeć:Samiec Wiek:2 lata Liczba postów:173 Dołączył:Wrz 2014

STATYSTYKI Życie: 80
Siła: 75
Zręczność: 72
Spostrzegawczość: 72
Doświadczenie: 45

03-12-2014, 16:28
Prawa autorskie: SouriPL, Lil-Cheetah, Luna-s20

Nick: Nawet fajny :).
Avatar: Lepszy byłby w kolorach.
Podpis: Taki z painta, więc mógłby być lepszy.
Postać: Za dużo o tej postaci nie wiem, ale skoro to jest hiena, to musi być ok :).
Osoba: Nie powiem nic, bo nawet nie znam.
"Wszyscy jesteśmy złączeni w wielkim kręgu życia" - Jego Wysokość Król Mufasa
[Obrazek: fire.png]

Gram w FH, IW, DD, LM, IT PL pod nickiem OgnistyLew oraz w WS pod nickiem RealWolf
Odpowiedz
Shyeiro
KARNY TYTUŁ ZA PSUCIE EVENTÓW

Gatunek:Lew Płeć:Samiec Wiek:Ponad 4 lata Znamiona:0/0 Liczba postów:411 Dołączył:Sie 2012

Zręczność: 65
Doświadczenie: 29

07-12-2014, 21:57
Prawa autorskie: AFrozenHeart/ Zimnaya

Nick:
- Bezsensu. Ni to imię, ni cokolwiek. Srlsy, już samo Fire by było do przełknięcia, bo że lew, wszyscy widzą.
- Kreska podchodząca pod Disneyowską, ale skaner ten ktoś miał dupny, więc i efekt jest taki sobie.
Podpis:
- To jest tak słabe, serio. Jeżeli już ma być anthro, to pożądne, a nie głowa Disneyowskiego lwa przyczepiona do ludzkiego ciała + ogon. Tam jest 50/50, a takie coś do siebie po prostu nie pasuje. Reszta ok.
Postać:
- Ciepła kluska trochę, ale skoro to dopiero początek pisania tutaj, to zakładam, że się rozkręci.
Osoba:
- Noidea
[Obrazek: commission</em>_snooki3_by_zimnaya-d7y0u6j.png]

Shit happend, eat that rude.
GŁOS
Odpowiedz
Anubis
Konto zawieszone

Gatunek:Lew Płeć:Samiec Wiek:8 lat i 3 miesiące (Wiek średni) Tytuł fabularny:Medyk Liczba postów:568 Dołączył:Paź 2012

Siła: 90
Zręczność: 71
Spostrzegawczość: 68
Doświadczenie: 20

13-12-2014, 00:54
Prawa autorskie: Avatar by MadKakerlaken

Nick: Jest ok, jednak dla nowej osoby może się gubić w pozostałych wymyślnych nickach przez co ciężko skojarzyć z pyskiem. :)
Avatar: Dzieło Kamisiowe, więc mi bardzo się podoba. Jednak mam jakieś takie wrażenie, że ten pysk jest o ciut ciut za długi? Możliwe, że się mylę.
Podpis: Tutaj chciałbym się odnieść również i do avka. Skoro lew jest ślepy na jedno oko patrząc na podpis to dlaczego na avku tego nie ma?
Postać: Kiedyś coś tak słabo, ale wiedziałem coś o tej postaci, teraz to już nie mam pojęcia co się dzieje w jej życiu.
Osoba: Nic złego nie mogę powiedzieć o Tej osobie, jednak i niczego w drugą stronę. Za słabo znam bym mógł kogoś oceniać.
Odpowiedz
Shyeiro
KARNY TYTUŁ ZA PSUCIE EVENTÓW

Gatunek:Lew Płeć:Samiec Wiek:Ponad 4 lata Znamiona:0/0 Liczba postów:411 Dołączył:Sie 2012

Zręczność: 65
Doświadczenie: 29

13-12-2014, 16:15
Prawa autorskie: AFrozenHeart/ Zimnaya

// co do ava miał normalnie ze ślepym okiem, nie wiem co się stało :o
[Obrazek: commission</em>_snooki3_by_zimnaya-d7y0u6j.png]

Shit happend, eat that rude.
GŁOS
Odpowiedz
Derion
Duch
*

Gatunek:lew Płeć:Samiec Wiek:zdechł, miał wtedy ok. 7 lat Znamiona:Stada ZG na lewym barku Tytuł fabularny:Znachor Liczba postów:964 Dołączył:Paź 2013

Siła: 87
Doświadczenie: 44

31-12-2014, 17:19
Prawa autorskie: av - Rag, obrazek w podpisie - Szczurzysława, ref - ja
Tytuł pozafabularny: VIP

Nick: Lubię, podoba mi się. Nawet nie zastanawiając się nad nim w kontekście egipskiej mitologii tylko ot tak, po prostu, jest fajny. Przyjemny, nic dodać nic ująć, a i do lwa pasuje, co tu więcej napisać nie wiem.
Avatar: Chyba się do niego przyzwyczaiłam, ale jest dziwny. Okej, wiemy, że rysunek przedstawia lwa, ale chętniej widziałabym tam jakąś nową pracę Mad, bo Mad rysuje teraz o niebo niebo lepiej. Portret jest płaski, w dodatku rzuca cień na jakąś fototapetę nawiązującą do imienia postaci, ale nie za bardzo do klimatu forum (chyba, że o czymś nie wiem, ale Metody też miał swojego czasu piramidy w tle, to bodajże też była praca Moranowej, tak tak, wiem, to były tylko wydmy, więc może nie tak strasznie nie w klimacie kaela, może taka moda na piramidy co :o). Plus napis. I faktura, która wszystko jeszcze bardziej przyciska do ściany i spłaszcza. Sama nie wiem, no dziwny, ale się do niego przyzwyczaiłam, że mnie nie szczypie.
Podpis: serio? xdd ej pierwszy raz teraz kliknęłam te linki i padłam słysząc głos xd nieeee, mi osobiście nie pasuje, bo lew na avie wydaje mi się cwanym młokosem, a nie budzącym grozę Francuzem przemawiającym do ciżby głębokim basem xddd plus nie znoszę Smerfów!
Postać: ehhh nie mam bladego pojęcia. Pojawia się, ale bardziej znika, więc jeśli już wpadnę na jakiś jego post to nie za bardzo potrafię cokolwiek o postaci stwierdzić. Nie ma, no więc ni wiem.
Osoba: sympatyczny gość, nawet bardzo. No i chyba zawsze. Miło.
Odpowiedz
Felija
Administrator

Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:5,5 roku Liczba postów:4,347 Dołączył:Cze 2012

Siła: 84
Zręczność: 88
Spostrzegawczość: 50
Doświadczenie: 14

28-01-2015, 17:09
Prawa autorskie: Malaika, tło: Disney | AtomicIceCream

Nick: Znam jego genezę, ale i tak nie kojarzy mi się już z niczym poza Derionką. Ładnie brzmi, a Deri to całkiem przyjemny skrót. W ogóle lubię imiona na "d" - może dlatego, że nie są zbyt popularne?
Avatar: Najcudowniejszy na świecie! Na moje oko, to jeden z najlepszych headshotów Ragi. Sam design postaci również mi się podoba - jest oryginalny, ale nie ma w nim przesady. Jedyna uwaga, jaką mogę się podzielić, to to, że z kolorami wyglądało to lepiej, ehm...
Podpis: Ja osobiście jestem wielbicielką przedstawiania postaci w podpisie, acz raczej w formie obrazka. Tak lakonicznie też jest ok, w niczym to nie przeszkadza ani też specjalnie nie urzeka - chyba taki był cel.
Postać: Cudna była, miała ciekawe wątki, charakter, wady, zalety i wszystko inne, czego potrzeba. Tak czysto subiektywnie mogę stwierdzić, że jeśli Derion pojawiłby się w jakiejś książce, to zapewne należałby do moich ulubionych bohaterów, po prostu lubię ten typ postaci. Szkoda, że nie udało nam się rozwinąć wątku z Felką (głównie z mojej winy, ja wiem).
Osoba: Nie we wszystkim się z nią zgadzam, ale nie da się jej nie lubić. Konkretna, rozsądna osoba. :)
Odpowiedz
Hashimea
Poszukujący
*

Gatunek:Lwica Płeć:Samica Wiek:Dorosła Znamiona:4/4 Liczba postów:348 Dołączył:Cze 2014

STATYSTYKI Życie: 0
Siła: 61
Spostrzegawczość: 75
Doświadczenie: 15

29-01-2015, 09:36
Prawa autorskie: Malaika4

Nick: Nie jest przesadnie "kwiecisty", ani skomplikowany i podoba mi się skrót Fel. Z początku jakoś do mnie nie przemawiał, bo tak dziwnie mi się czytało "Felicja przez j", ale z czasem się przyzwyczaiłam :D Krótki i fajnie brzmiący :3
Avatar: Co tu dużo mówić, po prostu mi się podoba ;)
Podpis: Uwielbiam go! Bardzo mi się podoba Felka w Twoim podpisie :)
Postać: Nie czytałam zbyt wielu postów Feliji, ale z tego co wiem, to wygląda na bardzo ciekawą postać. Może będę miała okazję ją jeszcze lepiej poznać, to moja ocena będzie bardziej, hm, pełna... ;D
Osoba: A kto by nie lubił Felki? Bardzo miła i uprzejma wobec wszystkich. No, po prostu wzór administratorki, wszędzie takie powinny być :D Ale Fel jest wyjątkowa, oczywiście <3
Odpowiedz
Omara
Konto zawieszone

Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:Dorosła Liczba postów:844 Dołączył:Gru 2012

Siła: 74
Zręczność: 79
Spostrzegawczość: 71
Doświadczenie: 36

01-02-2015, 18:33
Prawa autorskie: Dukacia, obróbka: Fileera (Vei) :*

Nick: Hashimea, Haszimea w wymowie. Moim zdaniem nie jest zły. Lubię japońskie akcenty w imionach.
Avatar: Od Malaiki. Jedna z moich ulubionych artystek na DA. Sam design jednak aż ,,razi'' jasnością według mnie. Ale uśmiech jest uroczy ^^
Podpis: Brak
Postać: Nie znam
Osoba: Nie znam
Odpowiedz
FireLion
Duch
*

Gatunek:Lew Płeć:Samiec Wiek:2 lata Liczba postów:173 Dołączył:Wrz 2014

STATYSTYKI Życie: 80
Zręczność: 72
Spostrzegawczość: 72
Doświadczenie: 45

02-02-2015, 18:09
Prawa autorskie: SouriPL, Lil-Cheetah, Luna-s20

Nick: Uważam, że dobrze pasuje do lwicy.
Avatar: W stylu KL, co wg mnie jest dużym plusem.
Podpis: Zdecydowanie wolę starą wersję "Kręgu Życia". Niemniej ta piosenka i tak jest piękna, przez co sygna mi się podoba.
Postać: Za bardzo postaci nie poznałem. Te kropki pod okiem są dość charakterystyczne, choć widziałem u jednej postaci na innym forum.
Osoba: Nie znam, więc nie mogę ocenić.
"Wszyscy jesteśmy złączeni w wielkim kręgu życia" - Jego Wysokość Król Mufasa
[Obrazek: fire.png]

Gram w FH, IW, DD, LM, IT PL pod nickiem OgnistyLew oraz w WS pod nickiem RealWolf
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości