Tygodniowy bonus +5 opali Otrzymuje Warsir!
|
|
Drzewo genealogiczne
Okres zbioru (1 porcja):
Cis pospolity
Wulkan Burgess Shale, Ognisty Las, Źródło Życia |
Pogoda
|
Postać miesiąca:
Sierpień Naiwny, strachliwy i delikatny. Lwie dziecko zagubione pośród sawanny, odnalazło ciepło rodziny w śnieżnym Cesarstwie choć niedawno spotkał nieświadomie prawdziwego ojca.
|
Cytat września
Nadesłany przez Vasanti Vei
Stężenie fanatyków księżyca na poziomie zerowym kazało mu się zastanowić, czy przypadkiem nie zabłądził.
~ Gunter, Wodospad w Ognistym Lesie
|
Amani Konto zawieszone Gatunek:Lwica Płeć:Samica Wiek:4 lata Tytuł fabularny:Strażnik Liczba postów:403 Dołączył:Sty 2015 STATYSTYKI
Życie: 100
Siła: 68 Zręczność: 73 Spostrzegawczość: 74 Doświadczenie: 84 |
17-07-2015, 02:25
Prawa autorskie: Ssaku
Otóż chętnie w ramach treningu porysuję avatary, zbieram trzy zamówienia i stop. Postaram się jak najładniej może mi się nawet uda w semi-realism ale nic nie obiecuję. wszelka krytyka dozwolona pomoże mi ona ładniej rysować. Zawsze chętnie poprawię swoje błędy. Mówię jest to w ramach treningu więc nie oczekujcie nie wiadomo jakiegoś Jana Matejki czy coś. Jeżeli nie chcecie nie używajcie moich rysunków, nie mam nic przeciwko.
|
|||
|
Nirai Konto zawieszone Gatunek:Lew Płeć:Samiec Wiek:Rok i 4 miesiące. Liczba postów:110 Dołączył:Lip 2015 STATYSTYKI
Życie: 0
Siła: 60 Zręczność: 45 Spostrzegawczość: 45 Doświadczenie: 5 |
03-08-2015, 11:50
Prawa autorskie: Jasmingarden/ Salvathi
To ja się skuszę :D Narysowałabyś mi moją nową postać Megarę? Tu masz link z jej kolorkami. Dodam tylko, że młoda ma białe pędzelki na uszach, których nie udało mi się dorysować na tym linearcie ;) Aha i brzuszek ma w kolorze szarym, jak pyszczek.
http://i58.tinypic.com/20rpcaf.png |
|||
|
Amani Konto zawieszone Gatunek:Lwica Płeć:Samica Wiek:4 lata Tytuł fabularny:Strażnik Liczba postów:403 Dołączył:Sty 2015 STATYSTYKI
03-08-2015, 14:12
Okej postaram się jak najszybciej to zrobić :)
[ Dodano: 2015-08-03, 16:20 ] http://i62.tinypic.com/1zcfitf.png Proszę Cię bardzo. Obrazek jest w png czyli nie ma tła, więc twoje pędzelki będzie widać dopiero jak wrzucisz go na avatar. Szczerze mówiąc miałam z nimi problem bo nie umiem za bardzo ich rysować ale dałam radę, jakbym miała je poprawić pisz śmiało. Obrazek jest też bez cieni więc jakbyś je chciała to pisz. |
|||
|
Nirai Konto zawieszone Gatunek:Lew Płeć:Samiec Wiek:Rok i 4 miesiące. Liczba postów:110 Dołączył:Lip 2015 STATYSTYKI
03-08-2015, 18:12
Jest przesłodka :) Mam tylko dwa "ale". Jej brzuszek powinien byc w kolorze pyszczka, ale tego grafitowego odcienia (mój błąd, źle to sprecyzowałam), a drugie to, że jej oczka powinny byc bardziej morskie, a u ciebie wyszły zielone :) Dałabys radę to poprawić? Jesli nie to ok, wstawię sobie taka.
|
|||
|
03-08-2015, 18:32
Oczywiście zaraz to naprawię. :)
[ Dodano: 2015-08-03, 18:27 ] http://i61.tinypic.com/2ni1ywz.jpg już :) |
|||
|
03-08-2015, 19:50
Jest super dziękuje! Jak założę konto to wstawię do podpisu :3
|
|||
|
Makari Konto zawieszone Gatunek:Lef Płeć:Samiec Wiek:Młody Dorosły Znamiona:1/4 Tytuł fabularny:Medyk Liczba postów:434 Dołączył:Maj 2015 STATYSTYKI
Siła: 80 Zręczność: 80 Spostrzegawczość: 50 Doświadczenie: 105 |
03-08-2015, 20:00
Prawa autorskie: Nukooooooooooteeek podpis:DeadFishEye-0
Okej
|
|||
|
Skanda Bliznopyski | Duch Płeć:Samiec Wiek:7 lat Tytuł fabularny:Wędrowiec Liczba postów:1,840 Dołączył:Lip 2012 STATYSTYKI
Siła: Zręczność: Spostrzegawczość: Doświadczenie: 94 |
03-08-2015, 23:02
Prawa autorskie: moje
Tytuł pozafabularny: VIP
Dziecko najdroższe, fajnie, że próbujesz rysować, ale to, że Twoje prace są najzwyczajniej przerysowane z innych naprawdę razi w oczy i nie trzeba być geniuszem, żeby to zauważyć. Gołym okiem da się odróżnić partie przerysowane, które mają jakiś logiczny, estetyczny kształt i Twoje "dodatki" nieumiejętnie dolepione do reszty np. grzywka u Amani. Rysowanie niezbyt ładnych krzywusów i praktyka to znacznie lepsza opcja w Twoim przypadku bo i czegoś się nauczysz, i nie będziesz żerować na twórcach prac, z których je kalkujesz, a którzy nie byliby zadowoleni z takiego obrotu spraw.
|
|||
|
Sadism Prekursor | Konto zawieszone Gatunek:Żmija sykliwa Płeć:Samiec Wiek:5 lat 3 miesiące Liczba postów:794 Dołączył:Mar 2015 STATYSTYKI
Siła: 17 Zręczność: 79 Spostrzegawczość: 50 Doświadczenie: 43 |
04-08-2015, 00:02
Prawa autorskie: Cyt. Ja Avek. by Eidel
Popieram Skandę/Ragnara . Moim zdaniem musisz po prostu trenować :)
Wróciłem na prochy tego co niegdyś stworzyłem.
Dziś we mnie wątpią jak na samym początku. Dziś znowu ich zaskoczę. GŁOS Temat muzyczny Sadisma |
|||
|
15-08-2015, 01:07
Ehh... znowu. Ludzie ile razy mam powtarzać. Nie jadę piksel po pikselu niedawno dorobiłam się tabletu graficznego i avatar Niraia jest moją pierwszą pracą na nim. Robię tak jak uczyła mnie moja pani z zajęć plastycznych ( biorę wzór) czyli jakąś pozę lwa/ lwicy różne kształty oczu, ogona, nosa , pyska itp i " wzoruję" się na tym i składam to w kupę, kurcze nie każdy odrysowywuje linia po linii, nie mówię że nie mam takich rysunków ale nie robię już tak od dobrych 2 lat ;-;. Nie chcę oszukiwać innych a tymbardziej siebie samej.
|
|||
|
Vult Duch Gatunek:Sęp uszaty Płeć:Samica Wiek:6 lat Liczba postów:849 Dołączył:Mar 2015 STATYSTYKI
Siła: Zręczność: Spostrzegawczość: |
15-08-2015, 01:12
Prawa autorskie: Dirke, Kami, Rag.
Myślę, że nikt nie będzie się czepiał jeśli będziesz brała za wzór zdjęcia lwów. Przynajmniej będziesz miała pewność, że anatomia się zgadza.
|
|||
|
15-08-2015, 02:10
Czasami próbuję ale wychodzą takie pokraki że w końcu sie poddaję i znowu robię swoim sposobem ;-; :D
|
|||
|
Kalani Dobrotliwa | Konto zawieszone Płeć:Samica Liczba postów:722 Dołączył:Lis 2013 STATYSTYKI
Siła: 80 Zręczność: 82 Spostrzegawczość: 67 Doświadczenie: 17 |
15-08-2015, 09:54
Prawa autorskie: MadKakerlaken
Tytuł pozafabularny: VIP
Powtórzę, co napisały Skanda i Vult - nie bierz za wzór rysunków (nawet, jeśli część bierzesz stąd, część z innego rysunku), bo to kradzież cudzej własności intelektualnej i zniewaga dla ich pracy. Chcesz się nauczyć rysować i ogarnąć anatomię? Próbuj na zdjęciach. Zawsze możesz podpatrzeć, jak sobie ze stylem kreskówkowym poradził Disney w filmie, ale pozy wymyślaj sama. Ćwicz własną kreskę.
Ot, będą wychodzić pokraki i właśnie dlatego się trenuje, żeby w pewnym momencie przestały one wychodzić ;) Jak będziesz się poddawać i wracać do kopiarstwa, nigdzie nie zajdziesz. Dalej będziesz zdana na prace innych i nic sama nie stworzysz. Nie przejmuj się, że gdy rysujesz sama, to wychodzą ci jakieś paskudy - każdy kiedyś zaczynał. Tylko zacznij, do jasnej cholerki, rysować bez podkładki z innych rysunków, god dammit. |
|||
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości