Tygodniowy bonus +5 opali Otrzymuje Warsir!
|
|
Drzewo genealogiczne
Okres zbioru (1 porcja):
Cis pospolity
Wulkan Burgess Shale, Ognisty Las, Źródło Życia |
Pogoda
|
Postać miesiąca:
Sierpień Naiwny, strachliwy i delikatny. Lwie dziecko zagubione pośród sawanny, odnalazło ciepło rodziny w śnieżnym Cesarstwie choć niedawno spotkał nieświadomie prawdziwego ojca.
|
Cytat września
Nadesłany przez Vasanti Vei
Stężenie fanatyków księżyca na poziomie zerowym kazało mu się zastanowić, czy przypadkiem nie zabłądził.
~ Gunter, Wodospad w Ognistym Lesie
|
Kiu Konto zawieszone Gatunek:krokuta cętkowana Płeć:Samica Wiek:5,3 lat (dorosła) Liczba postów:752 Dołączył:Lip 2013 STATYSTYKI
Życie: 100
Siła: 70 Zręczność: 67 Spostrzegawczość: 51 Doświadczenie: 30 |
13-10-2015, 20:06
Prawa autorskie: lineart BlackNemera- podpis'/ awek -Trollberserker
Tytuł pozafabularny: VIP
zawiało grozą D:
|
|||
|
Felija Administrator Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:5,5 roku Liczba postów:4,347 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Siła: 84 Zręczność: 88 Spostrzegawczość: 50 Doświadczenie: 14 |
13-10-2015, 20:09
Prawa autorskie: Malaika, tło: Disney | AtomicIceCream
No napisałam to poważnym stylem, bo chcę, żeby osoby-tak-robiące wzięły sobie do serca, że to nie jest w porządku. Ale nikomu niczym nie grożę, zresztą na końcu jest emotka. ;p
|
|||
|
Kiu Konto zawieszone Gatunek:krokuta cętkowana Płeć:Samica Wiek:5,3 lat (dorosła) Liczba postów:752 Dołączył:Lip 2013 STATYSTYKI
Siła: 70 Zręczność: 67 Spostrzegawczość: 51 Doświadczenie: 30 |
13-10-2015, 20:16
Prawa autorskie: lineart BlackNemera- podpis'/ awek -Trollberserker
to pokazcie im, ze sa pilnowane i ich złapcie xp
ja tez mam w planach do was wpasc |
|||
|
Felija Administrator Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:5,5 roku Liczba postów:4,347 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
13-10-2015, 20:34
Wiesz, ja jak mogę to łapię, ale na ogół te zdania typu "te ziemie nie są pilnowane i nikogo tu nie czuć" pojawiają się w pierwszym czy drugim poście, więc zanim ktokolwiek zdąży wejść do takiej osoby. xP
|
|||
|
Tyrvelse NAJSEKSOWNIEJSZY | SAMOTNIK Gatunek:Lew Płeć:Samiec Wiek:Młody dorosły Liczba postów:365 Dołączył:Kwi 2014 STATYSTYKI
Życie: 90 :I
Siła: 78 Zręczność: 70 Spostrzegawczość: 68 Doświadczenie: 23 |
13-10-2015, 20:43
Prawa autorskie: Salvathi
Też uważam, że będzie to bardziej widać, kiedy Lwioziemcy będą łapać obcych :D
Ogólnie nie powinno się wbijać głęboko na ziemie jakiegokolwiek stada, przecież to oczywiste, że takie terytoria są strzeżone xd Wchodząc od razu do tematu w środku czyichś ziem automatycznie zakłada się, że postać po drodze nikogo nie spotkała, co jest niezbyt miłe w stosunku do członków stada .-. O jak ja kocham to miejsce! Tu jest tyle policji i czuję się bezpiecznie Kochanie, czemu szepczesz? Możemy być spokojni Opuśćmy ręce Opuśćmy ręce
Ale najważniejsze, to że kiedy zamkniesz oczy że kiedy zamkniesz oczy nic nie zaskoczy cię . |
|||
|
13-10-2015, 20:56
Dokładnie to mam na myśli.
Ja kiedy mogę to łapię, a na innych nie bardzo mam wpływ. Czasem ktoś wcześniej wejdzie do obcego na terenie stada, a czasem później, ale nie pamiętam, kiedy ostatnio ktoś sobie pisał na LZ i żaden Lwioziemiec się tam nie pojawił. Co nie zmienia faktu, że ziemie SĄ strzeżone i na pewno czuć tam lwy, bo tam kurde mieszkają. |
|||
|
Machafuko Konto zawieszone Gatunek:lew Płeć:Samiec Wiek:4 lata 2 miesiące Liczba postów:786 Dołączył:Lip 2012 STATYSTYKI
Siła: 80 Zręczność: 73 Spostrzegawczość: 68 Doświadczenie: 38 |
13-10-2015, 21:04
Prawa autorskie: Avatar: Nataka || Podpis: Kami (szkic), Cynka (kolory), Inn (cienie)
Tytuł pozafabularny: Pomoc techniczna / Prowadzący Radia
Cóż czuje się niejako wywołany do tablicy bo także sporo o tym pisałem kiedyś tam w przemyśleniach (głownie o słabej robocie strażników, nie o tym, że was nie widać, bo widać i czuć :v), ja miałem tylko obiekcje dotyczące puszczenia mnie samego przez wasze tereny, przy czym wiedzieliście ze tam jestem, ale to Fuko on się lubi czepiać (w sumie ja też :v)
Głos // Sylwetka // A tu w nowej roli // I prezencik od synka
___ I rzekł do mnie główny admion: "Zbanuj wszystkich, ja rozpoznam swoich". Zielony? Czy czerwony? :v |
|||
|
13-10-2015, 21:20
Nie no, u Ciebie to było uzasadnione. Zresztą trochę czym innym jest pisanie, że zupełnie nikogo nie widać, a czym innym - tak jak Ty pisałeś - że strażnicy źle się wywiązują ze swoich obowiązków czy że puszczają Fuko samemu. Fuko miał prawo dojść do takich wniosków, akurat o takie sytuacje jak Twoja mi tu nie chodzi. ;P
|
|||
|
Kalani Dobrotliwa | Konto zawieszone Płeć:Samica Liczba postów:722 Dołączył:Lis 2013 STATYSTYKI
Siła: 80 Zręczność: 82 Spostrzegawczość: 67 Doświadczenie: 17 |
13-10-2015, 21:44
Prawa autorskie: MadKakerlaken
Bardzo dobrze, że dałaś tą informację. Już jakiś czas temu była przecież mowa, że Lwi się mobilizują i strasznie mnie dziwi fakt, że nikt tego nie bierze pod uwagę.
Poza tym, mam propozycję - może zapiszmy gdzieś główne fabularne ustalenia, żeby wszyscy je znali i się ich trzymali? Oczywiście, muszą to być ustalenia poparte fabularną działalnością stada. O Zachodzie wszyscy wiedzą, że jest zorganizowany i mocno patrolowany (dowód tego jest w fabule - gdy tylko ktoś obcy wlezie, jest odzew kogoś ze stada), a i tak niedawno pojawił się post, który temu zaprzecza. Podobnie będzie teraz z Lwimi. Można też dodać, że nie wszyscy wiedzą o istnieniu Bractwa, bo w końcu miało być tajną organizacją. |
|||
|
13-10-2015, 22:50
Jestem jak najbardziej za. Można by to wrzucić do ogłoszeń (choć nie bardzo wiem gdzie, trzeba by coś poprzestawiać) albo założyć temat na takie "ogłoszenia fabularne".
|
|||
|
Inn Konto zawieszone Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:Dorosła Tytuł fabularny:Strażnik Liczba postów:892 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Siła: 80 Zręczność: 75 Spostrzegawczość: 60 Doświadczenie: 59 |
13-10-2015, 23:19
Prawa autorskie: ~Malaika4
Kal, fajny pomysł, też jestem za :D Ale też nie wiem, gdzie to można by wcisnąć, żeby było widoczne. Fajnie by było, jakby zrobić takie oddzielne miejsce na takie informacje, bo Komunikaty są bardziej pozafabularne.
|
|||
|
Tjalve Konto zawieszone Płeć:Samiec Liczba postów:62 Dołączył:Sie 2015 STATYSTYKI
Życie: 0
Siła: Zręczność: Spostrzegawczość: Doświadczenie: 5 |
14-10-2015, 01:22
A teraz totalny offtop, żeby została pamiątka po tym, jacy ja i Shida jesteśmy zajebiści :v
Nawet Kami to przyznała XD Cytat:Kami |
|||
|
05-12-2015, 13:29
*wskrzesza*
Hej, wrzuciłam Kronikę: https://pbf.krollew.pl/showthread.php?ti...9#pid61839 Ta jest z dwóch miesięcy, więc trochę tego wyszło i zastanawia mnie, czy ktoś to wszystko przeczyta, ale miło by było, bo trochę pracy to od nas wymagało. ;d Kolejne już będą miesięczne (tak zakładam). |
|||
|
Myr Odnowiciel | Konto zawieszone Gatunek:lew przylądkowy- P. l. melanochaita Płeć:Samiec Wiek:5 lat Znamiona:4/4 Liczba postów:1,924 Dołączył:Maj 2015 STATYSTYKI
Życie: 90
Siła: 95 Zręczność: 76 Spostrzegawczość: 61 Doświadczenie: 23 |
05-12-2015, 13:52
Prawa autorskie: ja-Dirke
Mi u bractwa brakuje sprawy z osądem kahawy czy też ostatniego zdarzenia z Vult, ze ja tam jej córka pokaleczyła i ze została uprowadzona z ziem bractwa.
Skupiło sie an karze śmierci i synu Sadiego a wątków troche więcej było u nich, szkoda, ze tylko skupiono sie tylko na rzeczach związanych z Sadismem. |
|||
|
05-12-2015, 14:11
Cóż, mnie w LZ trochę brakowało, więc napisałam do Sadisma, co na pewno powinien dopisać (choć ja bym tam zawarła jeszcze więcej).
|
|||
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości