Tygodniowy bonus +5 opali Otrzymuje Warsir!
|
|
Drzewo genealogiczne
Okres zbioru (1 porcja):
Cis pospolity
Wulkan Burgess Shale, Ognisty Las, Źródło Życia |
Pogoda
|
Postać miesiąca:
Sierpień Naiwny, strachliwy i delikatny. Lwie dziecko zagubione pośród sawanny, odnalazło ciepło rodziny w śnieżnym Cesarstwie choć niedawno spotkał nieświadomie prawdziwego ojca.
|
Cytat września
Nadesłany przez Vasanti Vei
Stężenie fanatyków księżyca na poziomie zerowym kazało mu się zastanowić, czy przypadkiem nie zabłądził.
~ Gunter, Wodospad w Ognistym Lesie
|
Maru Wiarus Gatunek:Lew Płeć:Samiec Wiek:5,5 roku, dorosły Tytuł fabularny:Strażnik Liczba postów:543 Dołączył:Lis 2015 STATYSTYKI
Życie: 100
Siła: 75 Zręczność: 80 Spostrzegawczość: 64 Doświadczenie: 57 |
28-11-2015, 18:28
Prawa autorskie: Sambirani & Inn
To może i ja spróbuję: "Kiedy umiera nadzieja ostatnią tarczą wojownika jest jego honor."
Tak, Fani 'Gothic Mrocznych Tajemnic' na pewno kojarzą ;P |
|||
|
Samiya Niezłomna | Kapłanka Gatunek:Serwal Płeć:Samica Wiek:Dorosła Znamiona:4/4 Tytuł fabularny:Medyk / Młodszy Szaman Liczba postów:2,003 Dołączył:Gru 2012 STATYSTYKI
Siła: 50 Zręczność: 70 Spostrzegawczość: 67 Doświadczenie: 15 |
02-12-2015, 19:28
Prawa autorskie: Owlyblue (Ghalib) / LeftDuality
Tytuł pozafabularny: VIP / Maskotka Felki / Mistrz Cytatów
A ja ostatnio narzekałam, że mały wybór... Cóż. Może to kogoś zaskoczy, ale wygrywa Maru z cytatem "Kiedy umiera nadzieja ostatnią tarczą wojownika jest jego honor." z gry Gothic: Mroczne Tajemnice.
Oczywiście dostaje w nagrodę 20 opali a ja mam nadzieję, że cytatów na styczeń będzie więcej. Sweet Crescent Moon, up in the sky
Won't you sing your song to Earth as she passes by?
Your sweetest silver melody, a rhythm and a ryme
A lullaby of pleasant dreams as you make your climb.
Send the forests off to bed, the mountains tuck in tight
Rock the ocean gently, and the deserts kiss goodnight.
Sweet Crescent Moon, up in the sky
You sing your song so sweetly after sunshine passes by.
|
|||
|
Machafuko Konto zawieszone Gatunek:lew Płeć:Samiec Wiek:4 lata 2 miesiące Liczba postów:786 Dołączył:Lip 2012 STATYSTYKI
Siła: 80 Zręczność: 73 Spostrzegawczość: 68 Doświadczenie: 38 |
15-12-2015, 10:01
Prawa autorskie: Avatar: Nataka || Podpis: Kami (szkic), Cynka (kolory), Inn (cienie)
Tytuł pozafabularny: Pomoc techniczna / Prowadzący Radia
To ja wrzucę formie graficznej cytacik :v
Głos // Sylwetka // A tu w nowej roli // I prezencik od synka
___ I rzekł do mnie główny admion: "Zbanuj wszystkich, ja rozpoznam swoich". Zielony? Czy czerwony? :v |
|||
|
Sadism Prekursor | Konto zawieszone Gatunek:Żmija sykliwa Płeć:Samiec Wiek:5 lat 3 miesiące Liczba postów:794 Dołączył:Mar 2015 STATYSTYKI
Siła: 17 Zręczność: 79 Spostrzegawczość: 50 Doświadczenie: 43 |
15-12-2015, 10:20
Prawa autorskie: Cyt. Ja Avek. by Eidel
"Varium et mutabile semper femine"
(Chwiejna i zmienna jest zawsze kobieta) Wergiliusz
Wróciłem na prochy tego co niegdyś stworzyłem.
Dziś we mnie wątpią jak na samym początku. Dziś znowu ich zaskoczę. GŁOS Temat muzyczny Sadisma |
|||
|
Amai Wtajemniczony Gatunek:lew Płeć:Samica Wiek:młoda dorosła Znamiona:1/4 Liczba postów:306 Dołączył:Sty 2014 STATYSTYKI
Siła: 65 Zręczność: 87 Spostrzegawczość: 60 Doświadczenie: 20 |
18-12-2015, 22:15
Prawa autorskie: ja
Księżniczki to nic dobrego. Karma dla smoków i preteksty do okupu, rozpieszczone bachory które wymienia sie na nieruchomości.
~Christopher Moore Błazen |
|||
|
Maru Wiarus Gatunek:Lew Płeć:Samiec Wiek:5,5 roku, dorosły Tytuł fabularny:Strażnik Liczba postów:543 Dołączył:Lis 2015 STATYSTYKI
18-12-2015, 22:43
"Plaudite, amici, comedia finita est."
Klaszczcie, przyjaciele, komedia skończona Tak kończono komedie w starożytnym Rzymie, i - podobno - były to też ostatnie słowa Ludwiga van Beethovena. |
|||
|
Zephyr Samotnik Gatunek:Gepard grzywiasty Płeć:Samiec Wiek:Dorosły Tytuł fabularny:Wędrowiec Liczba postów:642 Dołączył:Cze 2015 STATYSTYKI
Siła: 66 Zręczność: 90 Spostrzegawczość: 70 Doświadczenie: 46 |
31-12-2015, 19:47
Prawa autorskie: av: Kahawian, podpis: DemiReality (lineart)
Tytuł pozafabularny: Junior Admin / Mistrz Gry / Meteorolog / Mistrz Kalamburów
Czy nie lepiej byłoby zamiast tępić zło szerzyć dobro? ~ Antoine Marie Roger de Saint-Exupéry
Bądź wytrwały i bez przerwy potrząsaj drzewem, a zawsze z niego coś spadnie ~ przysłowie indiańskie Każdy jest geniuszem. Ale jeśli ocenisz rybę po jej zdolności do wspinania się po drzewie, całe życie będzie wierzyła, że jest głupia. ~ Albert Einstein |
|||
|
Nathaniel Konto zawieszone Gatunek:Lew Płeć:Samiec Wiek:6 lat Znamiona:4/4 Tytuł fabularny:Strażnik Liczba postów:155 Dołączył:Paź 2012 STATYSTYKI
Siła: 79 Zręczność: 68 Spostrzegawczość: 63 Doświadczenie: 15 |
31-12-2015, 19:56
Prawa autorskie: kira-immoral
"Sposobem na zaczęcie jest skończenie mówienia i podjęcie działania."
~ Walt Disney "Nigdy nie żałuj tego, co sprawiło, że choć przez chwilę byłeś szczęśliwy." ~ Tutaj niestety nie udało mi się znaleźć autora ;-; |
|||
|
Samiya Niezłomna | Kapłanka Gatunek:Serwal Płeć:Samica Wiek:Dorosła Znamiona:4/4 Tytuł fabularny:Medyk / Młodszy Szaman Liczba postów:2,003 Dołączył:Gru 2012 STATYSTYKI
01-01-2016, 19:40
Okej, tym razem już miałam wątpliwości, co wybrać. Widzę, że cytaty są nadsyłane w kratkę ^^" A w tym miesiącu wygrywa Machafuko z cytatem: "„Lepiej jest iść słuszną drogą potykając się, niż wielkimi krokami błądzić po bezdrożach. Kto kuleje na słusznej drodze, idzie wprawdzie powoli, ale zbliża się do celu. Ktokolwiek zaś błądzi po bezdrożach, im szybciej podąża, tym bardziej oddala się od celu.”" Świętego Tomasza z Akwinu.
W nagrodę dostaje 20 opali. Piszcie cytaty na luty! Sweet Crescent Moon, up in the sky
|
|||
|
Felija Administrator Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:5,5 roku Liczba postów:4,347 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Siła: 84 Zręczność: 88 Spostrzegawczość: 50 Doświadczenie: 14 |
06-01-2016, 19:55
Prawa autorskie: Malaika, tło: Disney | AtomicIceCream
To ja coś podeślę, a co!
Dobroczynność nie polega na dawaniu kości psu. Dobroczynność to kość dzielona z psem wówczas, gdy jesteś równie głodny jak on. Jack London - Zew krwi The person who risks nothing does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn and feel and change and grow and love and live. ~ Leo F. Buscaglia Nie płacz, że coś się skończyło, tylko uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło. ~ Gabriel García Márquez |
|||
|
Nafasi Samotnik Gatunek:lew Afrykański Płeć:Samica Wiek:Dorosła Liczba postów:64 Dołączył:Gru 2015 STATYSTYKI
Siła: 78 Zręczność: 71 Spostrzegawczość: 64 Doświadczenie: 22 |
06-01-2016, 21:24
Prawa autorskie: Nine-NeckFur, Vasanti Vei, Inn, Mayor, ja
"Niektórzy sądzą, że bohater to ten, który ocali komuś życie. Bywa jednak, że bohaterem możesz zostać dziergając skarpetki na drutach."
Autorką cytatu jestem ja. Co masz czynić, gdy się zgubisz? Pozwól, że Ci powiem...
Idź za głosem gwiazd... One wskażą Ci drogę. |
|||
|
Cherry Konto zawieszone Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:2,04 roku Liczba postów:161 Dołączył:Maj 2014 STATYSTYKI
Siła: 76 Zręczność: 76 Spostrzegawczość: 58 Doświadczenie: 35 |
10-01-2016, 00:45
Prawa autorskie: Av: sketch by malaika4. podpis: lineart by Kuwaki kolory by Kifo i cienie (ew. poprawki) by Felka
Mądra osoba nie zawsze zna odpowiedź.
Mądra osoba zawsze wie, gdzie ją znaleźć. ~Nieznany. Jeżeli wściekły pies cię ugryzie, a ty ugryziesz go w odwecie, sam staniesz się psem. ~Nieznany. Lepiej mieć prawdziwego wroga niż fałszywego przyjaciela. ~Nieznany ...:I Wystarczy jednak na prawdę chcieć, A w sercu wiarę głęboką mieć, I wtedy nagle nadejdzie dzień, Gdy marzenia spełnią się. |
|||
|
Theeb Konto zawieszone Gatunek:Lew Płeć:Samiec Wiek:7 miesięcy Liczba postów:13 Dołączył:Sty 2016 STATYSTYKI
Życie: 0
Siła: 20 Zręczność: 18 Spostrzegawczość: 22 Doświadczenie: 5 |
31-01-2016, 01:54
Prawa autorskie: Chotara
Nie da się pomóc ludziom, którzy sami nie chcą sobie pomóc.
Poczucie winy jest pasożytem, robalem, który rośnie i rośnie, karmiąc się każdą sekundą ulotnej radości. Kiedy się śmiejesz, wymierza cios. Kiedy zachwycasz się pięknem, okazujesz czułość, doświadczasz radości - kłuje cię. Przypomina ci, że zrobiłeś coś złego i nie zasługujesz na szczęście. Oba cytaty z książki "Posłaniec Strachu" Micheala Granta |
|||
|
01-02-2016, 00:31
A zatem wybieram na cytat lutego cytat nadesłany przez Theeb!
Poczucie winy jest pasożytem, robalem, który rośnie i rośnie, karmiąc się każdą sekundą ulotnej radości. Kiedy się śmiejesz, wymierza cios. Kiedy zachwycasz się pięknem, okazujesz czułość, doświadczasz radości - kłuje cię. Przypomina ci, że zrobiłeś coś złego i nie zasługujesz na szczęście ~ Posłaniec Strachu Miechael Grant Oczywiście Theeb dostaje 20 opali, a ja proszę o nadsyłanie cytatów na marzec. Sweet Crescent Moon, up in the sky
|
|||
|
01-02-2016, 17:06
To ja zacznę:
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym. ~Charlie Chaplin |
|||
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 16 gości