Tygodniowy bonus +5 opali Otrzymuje Warsir!
|
|
Drzewo genealogiczne
Okres zbioru (1 porcja):
Cis pospolity
Wulkan Burgess Shale, Ognisty Las, Źródło Życia |
Pogoda
|
Postać miesiąca:
Sierpień Naiwny, strachliwy i delikatny. Lwie dziecko zagubione pośród sawanny, odnalazło ciepło rodziny w śnieżnym Cesarstwie choć niedawno spotkał nieświadomie prawdziwego ojca.
|
Cytat września
Nadesłany przez Vasanti Vei
Stężenie fanatyków księżyca na poziomie zerowym kazało mu się zastanowić, czy przypadkiem nie zabłądził.
~ Gunter, Wodospad w Ognistym Lesie
|
Firrael Samotnik Gatunek:Złotokot afrykański Płeć:Samiec Wiek:Dorosły Towarzysz:Pustułka ciemna Liczba postów:152 Dołączył:Mar 2016 STATYSTYKI
Życie: 100
Siła: 55 Zręczność: 55 Spostrzegawczość: 50 Doświadczenie: 35 |
09-04-2016, 17:45
Prawa autorskie: Vei, Inn, Ate/podpis (lineart): Lady-Tzi
To też. Choć zamierzam niedługo stworzyć lokację z takim drzewem. Dżungla ma zdecydowanie za mało tematów ;P
|
|||
|
Samiya Niezłomna | Kapłanka Gatunek:Serwal Płeć:Samica Wiek:Dorosła Znamiona:4/4 Tytuł fabularny:Medyk / Młodszy Szaman Liczba postów:2,003 Dołączył:Gru 2012 STATYSTYKI
Siła: 50 Zręczność: 70 Spostrzegawczość: 67 Doświadczenie: 15 |
09-04-2016, 19:10
Prawa autorskie: Owlyblue (Ghalib) / LeftDuality
Tytuł pozafabularny: VIP / Maskotka Felki / Mistrz Cytatów
Taka lokacja, z tego co poczytałam o tym drzewie, stanowiłaby źródło silnej trucizny, byłaby więc do obgadania wśród administracji. Akurat teraz część jest na Pyrkonie, więc musisz niestety trochę poczekać ^^"
Sweet Crescent Moon, up in the sky
Won't you sing your song to Earth as she passes by?
Your sweetest silver melody, a rhythm and a ryme
A lullaby of pleasant dreams as you make your climb.
Send the forests off to bed, the mountains tuck in tight
Rock the ocean gently, and the deserts kiss goodnight.
You sing your song so sweetly after sunshine passes by.
|
|||
|
Vasanti Vei Zgryźliwa | Iskra Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:Wiek średni Tytuł fabularny:Medyk Liczba postów:2,979 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Siła: 82 Zręczność: 88 Spostrzegawczość: 82 |
10-04-2016, 00:38
Prawa autorskie: Koseki-Leonheart (Kami), tło Disney / OwlyBlue (Ghalib)
Tytuł pozafabularny: Główny Administrator / Prowadzący Radia / Mistrz Kalamburów / Najpiękniejsze miano
Owszem, różnie to jest z naszymi ziołami, ale ja optuje za tym, żeby zamienić je na afrykańskie. Jednak wolałabym, żeby nie było tu roślin z Ameryki, skoro nie ma zwierząt; bądźmy konsekwentni.
|
|||
|
Maru Wiarus Gatunek:Lew Płeć:Samiec Wiek:5,5 roku, dorosły Tytuł fabularny:Strażnik Liczba postów:543 Dołączył:Lis 2015 STATYSTYKI
Siła: 75 Zręczność: 80 Spostrzegawczość: 64 Doświadczenie: 57 |
10-04-2016, 00:40
Prawa autorskie: Sambirani & Inn
Skoro w Warszawie rośnie palma to można dać Manchineel/Hippomane mancinella do Afryki.
|
|||
|
Firrael Samotnik Gatunek:Złotokot afrykański Płeć:Samiec Wiek:Dorosły Towarzysz:Pustułka ciemna Liczba postów:152 Dołączył:Mar 2016 STATYSTYKI
Siła: 55 Zręczność: 55 Spostrzegawczość: 50 Doświadczenie: 35 |
10-04-2016, 01:41
Prawa autorskie: Vei, Inn, Ate/podpis (lineart): Lady-Tzi
Sugerowałem się właśnie tym, że rośliny lecznicze uniknęły tej konsekwencji. Ale jeśli wszystkie zostaną zastąpione afrykańskimi, to nie mam argumentu.
|
|||
|
Israel Duch Gatunek:Hiena cętkowana Płeć:Samiec Wiek:4 lata Liczba postów:458 Dołączył:Kwi 2015 STATYSTYKI
Życie:
Siła: Zręczność: Spostrzegawczość: |
10-04-2016, 01:47
Prawa autorskie: Inn, Venety, Vasanti Vei, Skanda
Maru napisał(a): http://d-pt.ppstatic.pl/k/r/1/e2/9e/55c5...1441326566
Gdy zapadła ta noc niewygodnie mi było
Przeżywałem koszmary w ciemności bez dna Widziałem obok, tuż tuż Że trup psuje się już I zmartwiałem na myśl, że nieboszczyk to ja! Gram w FH, IW, DD, LM, IT PL, WS pod nickiem Ognik |
|||
|
Vult Duch Gatunek:Sęp uszaty Płeć:Samica Wiek:6 lat Liczba postów:849 Dołączył:Mar 2015 STATYSTYKI
Życie: 0
Siła: Zręczność: Spostrzegawczość: |
10-04-2016, 10:36
Prawa autorskie: Dirke, Kami, Rag.
A których dokładnie ziół nie ma w Afryce? Spis, który ja robiłam (aktualnie jeszcze nie dodany) opierałam na informacjach szukając ich występowania w tym kontynencie. Chociaż może i mi coś umknęło.
|
|||
|
Samiya Niezłomna | Kapłanka Gatunek:Serwal Płeć:Samica Wiek:Dorosła Znamiona:4/4 Tytuł fabularny:Medyk / Młodszy Szaman Liczba postów:2,003 Dołączył:Gru 2012 STATYSTYKI
10-04-2016, 11:28
Wczoraj sprawdzałam z ciekawości, ale mogłam coś pokrecic. W Afryce nie występuje rumianek, żeń szeń oraz lapacho, a konkretnie roślina z której się to robi, bo samo lapacho to "herbata" :p W dodatku miłorząb japoński występował początkowo tylko w Chinach, ale w wieku XIII został rozprzestrzeniony przez ludzi. Więc to mi jeszcze zgrzyta, ale ostatecznie można uznać, że i tu dotarł.
|
|||
|
Kahawa Konto zawieszone Gatunek:Ratel Płeć:Samica Wiek:11 lat Tytuł fabularny:Wędrowiec / Znachor Liczba postów:269 Dołączył:Kwi 2015 STATYSTYKI
Życie: 0
Siła: 28 Zręczność: 48 Spostrzegawczość: 82 Doświadczenie: 70 |
10-04-2016, 11:40
Prawa autorskie: Madkakerlaken, Eyal Bartov
Rumianek występuje w azji więc jeszcze można przymknąć na to oko tak jak wcześniejsza migrację tygrysów. Tak samo zostawiłabym zeń-szeń. Skoro tyle czasu był i nikomu nie wadził. Ewentualnie zrobić sklepik zielarski za opale jak proponowałam. I stamtąd ściągać różne towary nawet te z sąsiednich krajów.
|
|||
|
Vasanti Vei Zgryźliwa | Iskra Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:Wiek średni Tytuł fabularny:Medyk Liczba postów:2,979 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
10-04-2016, 16:58
Tytuł pozafabularny: Główny Administrator / Prowadzący Radia / Mistrz Kalamburów / Najpiękniejsze miano
O, może być i sklepik. Cynka mówi, że mogłaby taki prowadzić Hekimą.
|
|||
|
10-04-2016, 16:59
Nie no, nie po to likwidowaliśmy tygrysy, które z Afryki nie są, żeby teraz sobie zostawiać azjatyckie rośliny. I nie mam pojęcia, jak zwierzęta miałyby ściągać rośliny z innego kontynentu :'D
|
|||
|
10-04-2016, 17:02
A znajdziemy ciekawe odpowiedniki np. rumianku?
|
|||
|
Kiu Konto zawieszone Gatunek:krokuta cętkowana Płeć:Samica Wiek:5,3 lat (dorosła) Liczba postów:752 Dołączył:Lip 2013 STATYSTYKI
Siła: 70 Zręczność: 67 Spostrzegawczość: 51 Doświadczenie: 30 |
10-04-2016, 17:07
Prawa autorskie: lineart BlackNemera- podpis'/ awek -Trollberserker
Tytuł pozafabularny: VIP
Ptakmi mogłby by przynosic, duzo ptaków migruje.
|
|||
|
10-04-2016, 17:08
O, mnie pasuje.
|
|||
|
10-04-2016, 17:32
Tytuł pozafabularny: VIP / Maskotka Felki / Mistrz Cytatów Cytat:Rumianek Działa przeciwgorączkowo, napotnie -> czarny bez działa dezynfekująco na rany, odkażająco -> mięta ma działanie bakteriobójcze, melisa przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie przeciwzapalny -> melisa, jak już wyżej zacytowałam przeciwskuroczowy -> też melisa Reguluje trawienie -> czarny bez Czego nie ma? Regulowania pracy nerek, ale ja sama nie wiem, na co to komu na forum lwów w fikcyjnej Afryce. Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której chory przychodzi do medyka, a ten mu mówi "o nie, to na pewno problem z nerkami! Masz tu rumianku". Zwierzęta, którymi gramy nie mają takiej samej wiedzy o zdrowiu jak my :p W naszym zielniku inne rośliny nie mają wypisanego działania przeciwbiegunkowego, ale wystarczy poszperać w necie, by dowiedzieć się, że mięta pieprzowa czy melisa lekarska mają równie dobry wpływ na trawienie itp. Zresztą, mieliśmy wprowadzić również węgiel, którego używa się również w przypadkach biegunki. Czego jeszcze nie mamy? Leczenia chorób skóry. Tyle. A jestem przekonana, że da się znaleźć roślinę rosnącą w Afryce, która będzie miała takie działanie, choć nie bardzo wiem, po co to komu. Na blizny Vult rozpisała lek, nic innego mi do głowy nie przychodzi. Jeżeli juz ptaki mają przynosić, to ja wolałabym, żeby jakiś ptak je sprzedawał za opale :d Można też zrobić tak, że skoro migruje, to tylko np. w czasie pory mokrej jest on na forum i można od niego kupować zioła. Jednak uważam, że w Afryce występuję wystarczająca ilość medykamentów, nie trzeba ich transportować z Azji czy Europy. Już nie mówiąc o tym, że można te nie afrykańskie wywalić i nie zrobi to wielkiej różnicy xd Sweet Crescent Moon, up in the sky
|
|||
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 12 gości