Tygodniowy bonus +5 opali Otrzymuje Warsir!
|
|
Drzewo genealogiczne
Okres zbioru (1 porcja):
Cis pospolity
Wulkan Burgess Shale, Ognisty Las, Źródło Życia |
Pogoda
|
Postać miesiąca:
Sierpień Naiwny, strachliwy i delikatny. Lwie dziecko zagubione pośród sawanny, odnalazło ciepło rodziny w śnieżnym Cesarstwie choć niedawno spotkał nieświadomie prawdziwego ojca.
|
Cytat września
Nadesłany przez Vasanti Vei
Stężenie fanatyków księżyca na poziomie zerowym kazało mu się zastanowić, czy przypadkiem nie zabłądził.
~ Gunter, Wodospad w Ognistym Lesie
|
Vasanti Vei Zgryźliwa | Iskra Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:Wiek średni Tytuł fabularny:Medyk Liczba postów:2,979 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Życie: 100
Siła: 82 Zręczność: 88 Spostrzegawczość: 82 |
10-04-2016, 21:41
Prawa autorskie: Koseki-Leonheart (Kami), tło Disney / OwlyBlue (Ghalib)
Tytuł pozafabularny: Główny Administrator / Prowadzący Radia / Mistrz Kalamburów / Najpiękniejsze miano
Tzn. mnie się zdaje, że sprzedaż nieafrykańskich ziół od Hekimy, który pozyskiwałby je od wędrownych ptaków, nie byłaby problemem (i tak prowadzi sklepik, a mieliśmy dodać tam zioła za opale). Po prostu te zioła byłyby droższe, a za to mogłyby być nieco skuteczniejsze.
I można ustalić jakiś konkretny czas, w którym można je kupować, czyli określić miesiące, w których jest pora deszczowa. |
|||
|
Chikja Poszukujący Gatunek:Hydra vulgaris Płeć:Samica Wiek:Dorosły Tytuł fabularny:Młodszy Szaman Liczba postów:766 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Siła: 63 Zręczność: 83 Spostrzegawczość: 80 Doświadczenie: 10 |
19-04-2016, 19:08
Prawa autorskie: Vegava/ Koseki-L/Lioden
Tytuł pozafabularny: VIP
Szukam o przydomkach i znaleźć nie mogę :v halp!
|
|||
|
Vasanti Vei Zgryźliwa | Iskra Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:Wiek średni Tytuł fabularny:Medyk Liczba postów:2,979 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
19-04-2016, 19:18
Tytuł pozafabularny: Główny Administrator / Prowadzący Radia / Mistrz Kalamburów / Najpiękniejsze miano
Możliwe, że nie jest to nigdzie uregulowane. Generalnie przydomki są nadawane postaciom za osiągnięcia fabularne. Przydomki należą się postaciom wyrazistym, mającym znaczący wpływ na fabułę. Administracja decyduje o tym, komu należy przyznać przydomek, a użytkownik sam decyduje, jaki konkretnie ma to być przydomek.
|
|||
|
Chikja Poszukujący Gatunek:Hydra vulgaris Płeć:Samica Wiek:Dorosły Tytuł fabularny:Młodszy Szaman Liczba postów:766 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Siła: 63 Zręczność: 83 Spostrzegawczość: 80 Doświadczenie: 10 |
19-04-2016, 19:38
Prawa autorskie: Vegava/ Koseki-L/Lioden
Wydawało mi się że kiedyś gdzieś to było cnie.
|
|||
|
19-04-2016, 19:48
Możliwe. Postaram się nie zapomnieć, żeby napisać o tym gdzieś w ABC.
|
|||
|
Kami Kanibal | Abajifo Gatunek:Panthera spelaea+ Płeć:Samica Wiek:Antyk Znamiona:5/5_{1} Tytuł fabularny:Znachor Zezwolenia:Cechy Panthera spelaea 500kg/ 350cm(bez ogona) / Postać Specjalna Liczba postów:1,637 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Życie: 80
Siła: 95 Zręczność: 80 Spostrzegawczość: 74 Doświadczenie: 15 |
27-04-2016, 12:48
Prawa autorskie: ~KamiLionheart/ *jollyjack/ bethesda
Po kliknięciu w nazwę Grupy nad SB pojawia sie spis członków, co wy na to by dodać w "opisie" link z odsyłaczem do opisu grupy?
My Lioden Den
~X~ A co jeśli życie jest zbyt krótkie, by poddać się mądrości milczenia? MÓJ GŁOS! Twój koszma Moje Rozmiary |
|||
|
27-04-2016, 15:49
Takie odsyłacze do opisów są już w Ogłoszeniach, ale mogę dodać i tam, nie zaszkodzi. ;P
|
|||
|
Kami Kanibal | Abajifo Gatunek:Panthera spelaea+ Płeć:Samica Wiek:Antyk Znamiona:5/5_{1} Tytuł fabularny:Znachor Zezwolenia:Cechy Panthera spelaea 500kg/ 350cm(bez ogona) / Postać Specjalna Liczba postów:1,637 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
29-04-2016, 11:59
Czy moszna opis BJ przesunąć do Archiwum o stadach?
My Lioden Den
~X~ A co jeśli życie jest zbyt krótkie, by poddać się mądrości milczenia? MÓJ GŁOS! Twój koszma Moje Rozmiary |
|||
|
29-04-2016, 12:15
Tak, moje niedopatrzenie, już przenoszę.
|
|||
|
30-04-2016, 12:34
Kolejne pytanie, może nawet temat w propozycjach założę potem o ile będzie po co?
Odnośnie wątków na Marginesach, część dzieje sie 'gdzieś' bez sprecyzowania, podobnie jest z odniesieniem w czasie do fabuły. Czy może pojawić się zapis regulujący ten bałagan? Napisanie kilku zdań co i kiedy nie jest jakoś diabelnie trudne, a wątki z marginesu maja często gęsto poważny wpływ na fabułę. Robi sie po prostu zamieszanie i bajzel.
My Lioden Den
|||
|
Tyrvelse NAJSEKSOWNIEJSZY | SAMOTNIK Gatunek:Lew Płeć:Samiec Wiek:Młody dorosły Liczba postów:365 Dołączył:Kwi 2014 STATYSTYKI
Życie: 90 :I
Siła: 78 Zręczność: 70 Spostrzegawczość: 68 Doświadczenie: 23 |
30-04-2016, 12:53
Prawa autorskie: Salvathi
Miejsce chyba nie jest tak ważne?
Co do czasu to nawet się zgodzę, ale jak konkretnie trzeba by to napisać? Zazwyczaj ludzie wiedzą, między którymi wątkami w fabule to się dzieje. Więc co, mieliby pisać "między spotkaniem z x a rozmową z y"? A nie mogą tego po prostu wpleść w treść posta? Choć szczerze wolałabym takie rzeczy pozostawiać w gestii graczy. Jeżeli będą mieli przez to bajzel, to będzie ich bajzel. O jak ja kocham to miejsce! Tu jest tyle policji i czuję się bezpiecznie Kochanie, czemu szepczesz? Możemy być spokojni Opuśćmy ręce Opuśćmy ręce
Ale najważniejsze, to że kiedy zamkniesz oczy że kiedy zamkniesz oczy nic nie zaskoczy cię . |
|||
|
30-04-2016, 13:29
Własnie Tyr o ile miałoby to tylko wpływ na parkę czy grupkę która się bawi w Margines, a ma to wpływ na wszystkich własnie.. umiejscowienie marginesu w linii czasowej fabuły musi być, starczy podać czas obecny i link do który jest odniesieniem?
Prosty przykład wątku Vult i Bractwa, gdzie się dowiaduje z SB że to się dzieje w niedalekiej przyszłości.. do tego ponoć na skale Yehisses? A teoretycznie.. gdyby już nie mogło, bo ta skała nie byłaby ich? I nie mogliby być tam? Toteż sądzę że wątki 'w przyszłości' powinny byc zakazane.
My Lioden Den
|||
|
Kiu Konto zawieszone Gatunek:krokuta cętkowana Płeć:Samica Wiek:5,3 lat (dorosła) Liczba postów:752 Dołączył:Lip 2013 STATYSTYKI
Siła: 70 Zręczność: 67 Spostrzegawczość: 51 Doświadczenie: 30 |
30-04-2016, 13:30
Prawa autorskie: lineart BlackNemera- podpis'/ awek -Trollberserker
to "gdzieś" pewnie tyczy się mojego wątku, jednak w postach jest napisane, ze dziej się to gdzieś an bagnach. Nie w sprecyzowanym miejscu. To sa wątki między jedną a druga postacią i grunt aby one wiedziały gdzie sie to dzieje, osoby postronne nie muzą o tym wiedzieć skoro i tak nie biorą w tym udziału.
do wątków przyszłościowych, to w sumie sie zgadze, bo nie wiadomo na dobrą sprawę czy w czasie takiego watku jakakolwiek zmian nie nastąpi. Nie chodzi tylko o przejęcia czy coś. |
|||
|
30-04-2016, 13:35
Tak jak mówi Sami. Ja wiem, które wątki u mnie są które i z moich postów też da się to wywnioskować. Nie wiem, czy trzeba to odgórnie regulować, każdy powinien pilnować swojej fabuły, a w razie wątpliwości co do cudzych wątków zawsze można spytać daną osobę.
|
|||
|
30-04-2016, 13:43
Najpierw trzeba mieć te wątpliwości prawda?
Wychodzą czasem z tego jakieś jajca, są to przypadki rzadkie, ale są i robią niepotrzebny zamęt.
My Lioden Den
|||
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości