Tygodniowy bonus +5 opali Otrzymuje Warsir!
|
|
Drzewo genealogiczne
Okres zbioru (1 porcja):
![]() Wulkan Burgess Shale, Ognisty Las, Źródło Życia |
Pogoda
|
Postać miesiąca:
Sierpień Naiwny, strachliwy i delikatny. Lwie dziecko zagubione pośród sawanny, odnalazło ciepło rodziny w śnieżnym Cesarstwie choć niedawno spotkał nieświadomie prawdziwego ojca.
|
Cytat września
Nadesłany przez Vasanti Vei
Stężenie fanatyków księżyca na poziomie zerowym kazało mu się zastanowić, czy przypadkiem nie zabłądził.
~ Gunter, Wodospad w Ognistym Lesie
|
Felija Administrator Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:5,5 roku Liczba postów:4,347 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Życie: 100
Siła: 84 Zręczność: 88 Spostrzegawczość: 50 Doświadczenie: 14 |
02-05-2014, 02:03
Prawa autorskie: Malaika, tło: Disney | AtomicIceCream
Szeroko pojętym: fora, sesje przy stole czy czymkolwiek innym, larpy, wszystko (może poza mmo, bo to trochę inna beczka).
Zakładam, że u większości cokolwiek związanego z rpg zaczęło się od KLa (albo i na tym zakończyło), ale może się mylę? ;3 PS Pozdrowienia dla Akiry za pomoc w wymyśleniu pytania! |
|||
|
Ariusz Konto zawieszone Gatunek:Hybryda lwa (z czymś bardziej puchatym) Płeć:Samiec Wiek:8 miesięcy Liczba postów:693 Dołączył:Lip 2013 STATYSTYKI
Siła: 20 Zręczność: 20 Spostrzegawczość: 21 Doświadczenie: 00 |
02-05-2014, 11:00
Prawa autorskie: Ragi et mo
Tytuł pozafabularny: VIP
Heh, z takim prawdziwym rp oraz tym terminem zaznajomiła mnie Domee (Arne), w pierwszej klasie gimnazjum so, z 5 lat temu. Acz czy rysowanie wspólnego komiksu z Manią w wielku lat 10-ciu było pierwszym posmakiem rp, to już zależy od gustu~
A rp to mi się wcale nie kojarzą głównie z wszelkimi forami, a właśnie przez gg czy skype prywatnie face to face bądź max 4 osoby i lecimy. Na takiej zasadzie dogłębniej można chyba rozwinąć postacie i skusić się na fetysze, na które publicznie nie wypada, bądź zwyczajnie by nie były zrozumiane (świnki morskie na przykład, acz tak po prawdzie są to fasolki), a i ciągłość, jeśli piszemy ze stałymi osobami/ osobą, daje możliwości, które w przypadku ciągłej zmiany eeee partnera nie byłyby dane. |
|||
|
Derion Duch ![]() Gatunek:lew Płeć:Samiec Wiek:zdechł, miał wtedy ok. 7 lat Znamiona:Stada ZG na lewym barku Tytuł fabularny:Znachor Liczba postów:964 Dołączył:Paź 2013 STATYSTYKI
Siła: 87 Zręczność: 75 Spostrzegawczość: 70 Doświadczenie: 44 |
02-05-2014, 11:21
Prawa autorskie: av - Rag, obrazek w podpisie - Szczurzysława, ref - ja
od września joł
plus w gimnazjum rysowałam z dwójką-czwórką znajomych podszyte grzybami komiksy o naszych zwierzęcych odpowiednikach (byłam sarniną JEEEE) i, dżizu, żyłyśmy wtedy w naszym wyimaginowanym świecie, w który wrabiałyśmy kozły ofiarne z klasy. WIERZYLI. ale zaznaczam opcyję drugą, bo eee no nie, tamto nie było zbyt świadomym erpegiem |
|||
|
Ariusz Konto zawieszone Gatunek:Hybryda lwa (z czymś bardziej puchatym) Płeć:Samiec Wiek:8 miesięcy Liczba postów:693 Dołączył:Lip 2013 STATYSTYKI
Siła: 20 Zręczność: 20 Spostrzegawczość: 21 Doświadczenie: 00 |
02-05-2014, 11:31
Prawa autorskie: Ragi et mo
He, ja moich pół-mózgich braci też wkręciłam w świat nindży z kuzynką :"D wierzyli xD
|
|||
|
Khayaal Konto zawieszone Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:5 lat i 9 miesięcy Tytuł fabularny:Znachor Liczba postów:1,030 Dołączył:Sie 2012 STATYSTYKI
Siła: 68 Zręczność: 78 Spostrzegawczość: 79 Doświadczenie: 10 |
02-05-2014, 11:44
Prawa autorskie: av: malaika4
zaraz stuknie dziewięć lat, odkąd w tym siedzę. jeszcze chwila i będzie pół życia. x)
zaczęło się od sesji w Warhammera w podstawówce - kółko RPG założył nasz historyk, podówczas świeżo po studiach. wsiąkłam na dobre. a na KLa dotarłam już z dużym stażem. ;p
Postać specjalna: Khayaal posiada zdolność pośredniczenia między światami żywych i umarłych. W miejscach mistycznych, związanych silnie z daną postacią, przy Ołtarzu Staroone, nad Jeziorem Duchów potrafi przyzwać daną duszę i dać jej głos. W jej obecności duchy stają się silniejsze i bardziej stabilne - nie są zagrożeniem fizycznym, ale stają się lepiej widoczne i słyszalne.
|
|||
|
Derion Duch ![]() Gatunek:lew Płeć:Samiec Wiek:zdechł, miał wtedy ok. 7 lat Znamiona:Stada ZG na lewym barku Tytuł fabularny:Znachor Liczba postów:964 Dołączył:Paź 2013 STATYSTYKI
02-05-2014, 11:46
Tytuł pozafabularny: VIP Khayaal napisał(a):kółko RPG ej, mój równoległy świat był bardzo nudny, nie miałam tam kółek RPG ://// |
|||
|
Khayaal Konto zawieszone Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:5 lat i 9 miesięcy Tytuł fabularny:Znachor Liczba postów:1,030 Dołączył:Sie 2012 STATYSTYKI
Siła: 68 Zręczność: 78 Spostrzegawczość: 79 Doświadczenie: 10 |
02-05-2014, 11:49
Prawa autorskie: av: malaika4
a ja w podstawówce i w gimnazjum x)
Postać specjalna: Khayaal posiada zdolność pośredniczenia między światami żywych i umarłych. W miejscach mistycznych, związanych silnie z daną postacią, przy Ołtarzu Staroone, nad Jeziorem Duchów potrafi przyzwać daną duszę i dać jej głos. W jej obecności duchy stają się silniejsze i bardziej stabilne - nie są zagrożeniem fizycznym, ale stają się lepiej widoczne i słyszalne.
|
|||
|
Soth Bestia z Bagien | Duch ![]() Gatunek:Pół lew, pół tygrys i wszycho na ten temat Płeć:Samiec Wiek:5,5 lat. Towarzysz:Dzięcioł duży Liczba postów:331 Dołączył:Lut 2013 STATYSTYKI
Życie: 38
Siła: 88 Zręczność: 69 Spostrzegawczość: 58 Doświadczenie: 7 |
02-05-2014, 13:47
Prawa autorskie: Ja/gokcegokcen
Tytuł pozafabularny: Cnotliwy Woj
Ja siedzę w tym krótko bo od.... trzech lat może czterech. Gdzieś ostatnie lata gimnazjum, wkręciło się do klubu i tam chodziło na rpgi. I się wkręciło.
Sycophants on velvet sofas
Lavish mansions, vintage wine I am so much more than Royal Snatch your chain and mace your eyes If it feels good, tastes good It must be mine Heroes always get remembered But you know legends never die ![]() Mortal kings are ruling castles Welcome to my world of fun I'm taking back the crown I'm all dressed up and naked I see what's mine and take it |
|||
|
Inn Konto zawieszone Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:Dorosła Tytuł fabularny:Strażnik Liczba postów:892 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Siła: 80 Zręczność: 75 Spostrzegawczość: 60 Doświadczenie: 59 |
02-05-2014, 14:01
Prawa autorskie: ~Malaika4
U mnie zaczęło się rpg na jakimś forum o pokemonach. To było w połowie 2008r. Dość szybko jednak zrezygnowałam, bo nie za wiele ogarniałam i byli tam bardziej doświadczeni ludzie, którzy pisali długie posty, więc czepiali się o długość moich. Zniechęciłam się xd
Potem, dość szybko (gdzieś po miesiącu?) trafiłam na pbf o psach i mniej więcej w tym samym czasie na KL. No. I tak to się zaczęło. Więc to będzie blisko 6 lat. ![]() |
|||
|
Felija Administrator Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:5,5 roku Liczba postów:4,347 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
02-05-2014, 14:30
Soth, ale pbfy też się liczą, a w nich jesteś tyle co ja czy trochę dłużej.
|
|||
|
Chikja Poszukujący ![]() Gatunek:Hydra vulgaris Płeć:Samica Wiek:Dorosły Tytuł fabularny:Młodszy Szaman Liczba postów:766 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Siła: 63 Zręczność: 83 Spostrzegawczość: 80 Doświadczenie: 10 |
02-05-2014, 15:29
Prawa autorskie: Vegava/ Koseki-L/Lioden
A od kiedy ja jestem na Klu wgle? D: nie pamiętam ;-;
|
|||
|
02-05-2014, 15:42
Od 2009; czerwiec bodajże?
[ Dodano: 2014-05-02, 14:43 ] No :D http://krollew.forumoteka.pl/profile.php...file&u=789 |
|||
|
Soth Bestia z Bagien | Duch ![]() Gatunek:Pół lew, pół tygrys i wszycho na ten temat Płeć:Samiec Wiek:5,5 lat. Towarzysz:Dzięcioł duży Liczba postów:331 Dołączył:Lut 2013 STATYSTYKI
Życie: 38
Siła: 88 Zręczność: 69 Spostrzegawczość: 58 Doświadczenie: 7 |
02-05-2014, 16:10
Prawa autorskie: Ja/gokcegokcen
Tytuł pozafabularny: Cnotliwy Woj
Ale Pbf to nie rpg. Rpgi to jest przesiadywanie z ludźmi w hui długo i gadaniu o swoich postaciach. Pisanie na forach to nie to samo.
Sycophants on velvet sofas
Lavish mansions, vintage wine I am so much more than Royal Snatch your chain and mace your eyes If it feels good, tastes good It must be mine Heroes always get remembered But you know legends never die ![]() Mortal kings are ruling castles Welcome to my world of fun I'm taking back the crown I'm all dressed up and naked I see what's mine and take it |
|||
|
02-05-2014, 17:04
No tak, wiadomo, ale pbfy to taka namiastka 'pełnego' rpg i ogólnie zaliczają się do rpg. Pisałam o tym w pierwszym poście.
|
|||
|
02-05-2014, 17:05
Tytuł pozafabularny: VIP Soth napisał(a):Pbf to nie rpg Forum na zasadach pbf to platforma do RPG. Istnieje RP w formie literackiej i RP w formie mówionej. Tak, pisanie na forach "to nie to samo" - odbywa się na innych zasadach i dostarcza innych przeżyć. Jak najbardziej rozumiem, że można preferować jedno, nad drugie, ale żeby bazując na swojej opinii zaprzeczać takim oczywistościom? eee |
|||
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości