Tygodniowy bonus +5 opali Otrzymuje Warsir!
|
|
Drzewo genealogiczne
Okres zbioru (1 porcja):
Cis pospolity
Wulkan Burgess Shale, Ognisty Las, Źródło Życia |
Pogoda
|
Postać miesiąca:
Sierpień Naiwny, strachliwy i delikatny. Lwie dziecko zagubione pośród sawanny, odnalazło ciepło rodziny w śnieżnym Cesarstwie choć niedawno spotkał nieświadomie prawdziwego ojca.
|
Cytat września
Nadesłany przez Vasanti Vei
Stężenie fanatyków księżyca na poziomie zerowym kazało mu się zastanowić, czy przypadkiem nie zabłądził.
~ Gunter, Wodospad w Ognistym Lesie
|
Felija Administrator Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:5,5 roku Liczba postów:4,347 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Życie: 100
Siła: 84 Zręczność: 88 Spostrzegawczość: 50 Doświadczenie: 14 |
13-10-2012, 19:07
Prawa autorskie: Malaika, tło: Disney | AtomicIceCream
Cooo? W październiku...?
Tak, kochani, w październiku. :D Nie chcę powtórki z sytuacji z poprzednich tego typu akcji, kiedy niektórzy dostawali swoje rysunki dwa tygodnie później. Teraz każdy powinien się wyrobić, bo będziecie mieli na to ponad miesiąc. Idea jest taka - każdy może uzyskać od kogoś rysunek jako prezent na mikołajki (6 grudnia), o ile sam narysuje go innej osobie. Proste. Rysujemy, oczywiście, postacie z forum. Jak ma wyglądać pw zgłoszeniowe do mnie, na to konto)? Temat: Secret Santa Treść: imię1, ew. też imię2, imię3... (Można zgłosić dowolną ilość swoich postaci z forum, tylko pamiętajcie, że wtedy wy również będziecie musieli wykonać taką liczbę rysunków!) Z tłem / bez tła / jeden z tłem, dwa bez tła. Po co ten ostatni podpunkt? Ano, chodzi o to, że nie każdy czuje się dobrze w tłach lub może chcieć zgłosić więcej swoich postaci, a nie będzie mieć czasu na narysowanie teł im wszystkim. Chcę tak dobrać osoby, żeby ci, którzy narysują tło, również dostali rysunek z tłem. A jeśli ktoś sam nie będzie rysował tła, to najpewniej również trafi na rysunek bez tła. Możecie też dodać jakieś specjalne życzenia, np. 'chciałabym, żeby moja postać siedziała/była smutna', ale nie przesadzajcie z tym. Mówię tu o drobnych sugestiach. :) Aha, rysujemy całą postać! W kolorze! Digital, tradigional - wszystko jedno, tylko pamiętajcie, że to ma być porządne, a nie szybki szkic wykonany na karce w kratkę. Nie będę tu nikogo dyskryminować za zdolności plastyczne, ale ma być widać, że się staraliście. Prace powinny być wykonane samodzielnie, ew. z czyjąś drobną pomocą. Jeśli jednak uprzesz się, że potrafisz kolorować tylko lineaty - w porządku, możesz się zgłosić. Jeśli znajdzie się druga osoba, która również będzie chciała zrobić lineartową pracę, wtedy będziesz mogła/mógł wziąć udział w SS. Zachęcam jednak do robienia własnych prac! PW zgłoszeniowe możecie wysyłać do 21.10 (niedziela) do godz. 18, później zrobię losowanie. Tu możecie obejrzeć część efektów zeszłorocznej edycji SS: http://krollew.deviantart.com/gallery/34080311 A tu całość: http://krollew.mojeforum.net/viewtopic.php?t=3307 Wszelkie pytania proszę zadawać w tym temacie. Edit: Jako 'tło' rozumiem coś więcej niż jednolity kolor. |
|||
|
Khayaal Konto zawieszone Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:5 lat i 9 miesięcy Tytuł fabularny:Znachor Liczba postów:1,030 Dołączył:Sie 2012 STATYSTYKI
Siła: 68 Zręczność: 78 Spostrzegawczość: 79 Doświadczenie: 10 |
13-10-2012, 23:24
Prawa autorskie: av: malaika4
Tytuł pozafabularny: VIP
czy pokolorowany lineart, ale nie komputerowo, a ręcznie i kredkami, będzie liczony jako praca trochę mniej beznadziejna? xP
przykład: http://bibainfo.pl/pub/178/73/48/129/201...loured.jpg (oryginał: klik) bo rysować nie umię, ale te linearty to się mię podobają, no i pracy też wymagają sporo, więcej niż niektóre metody kolorowania w PSie. to jaaak?
Postać specjalna: Khayaal posiada zdolność pośredniczenia między światami żywych i umarłych. W miejscach mistycznych, związanych silnie z daną postacią, przy Ołtarzu Staroone, nad Jeziorem Duchów potrafi przyzwać daną duszę i dać jej głos. W jej obecności duchy stają się silniejsze i bardziej stabilne - nie są zagrożeniem fizycznym, ale stają się lepiej widoczne i słyszalne.
|
|||
|
Ashley Gość |
14-10-2012, 17:37
Prawa autorskie: av: malaika4
Tytuł pozafabularny: VIP
ja się zgłaszam ale czy mogę robić w paincie (wiem gorsza jakość ale chce), i mogę wybrać kogo lubię?.
|
|||
|
Moran Konto zawieszone Płeć:Samiec Wiek:2 lata i 8 miesięcy Liczba postów:899 Dołączył:Lip 2012 STATYSTYKI
Siła: 88 Zręczność: 73 Spostrzegawczość: 73 Doświadczenie: 29 |
14-10-2012, 17:40
Prawa autorskie: avatar: MadKakerlaken, edit by Ragous/sygnatura: Disney, edit by MadKakerlaken
Nie, nie możesz wybrać - Felija losuje wśród zgłoszonych, kto komu ma sprawić prezent. Inaczej nie miałoby to przecież sensu - ktoś lubiany dostałby mnóstwo podarunków, a ktoś inne wcale.
Może być w Paincie. Program nie musi warunkować jakości pracy.
[center]
Karta Postaci | Karta Postaci na CharaHub (ang.) | Moje przedstawienia Morana | Moran oczami innych | Głos Kudłacza |
|||
|
Felija Administrator Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:5,5 roku Liczba postów:4,347 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
14-10-2012, 17:42
Hm, mogę to liczyć na tym stopniu co własna praca bez tła. :)
Ash, zgłoszenia są na pw. Najlepiej byłoby zrobić to w czymś innym niż paint, ale skoro musisz... I nie, nie ma wybierania sobie osób. |
|||
|
Naomi Gość |
14-10-2012, 17:58
Ashley, o ile wiem, to lepiej jest dać własny rysunek.
|
|||
|
Ashley Gość |
14-10-2012, 18:02
No wiem i właśnie będę robić własnoręcznie. Może uda mi się ze skanować pracę na kartce i pokaże.
|
|||
|
22-10-2012, 15:17
Każdy już został poinformowany o tym, kogo ma rysować (lub stanie się tak za kilka minut). Jeśli ktoś ma problem ze znalezieniem odpowiedniego wizerunku danej postaci, niech zgłasza się z tym do mnie, pomogę. :)
6 grudnia w tym temacie każdy wstawi swoje dzieło tutaj i, jeśli zechce, na deviantArta. W grupie naszego forum, podobnie jak w zeszłym roku, powstanie specjalny folder do zamieszczania prac z Secret Santa. Jeśli ktoś nie będzie miał możliwości zamieszczenia pracy 6 grudnia, niech wcześniej podeśle ją do mnie, a ja ją tu wrzucę 6 grudnia. Pamiętajcie, że rysujemy całe postacie, z kolorem! I nie zapominajcie, czy zgłosiliście się na pracę z tłem, czy bez tła. A jeśli już zapomnieliście, to piszcie do mnie, przypomnę wam. :) |
|||
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości