Tygodniowy bonus +5 opali Otrzymuje Warsir!
|
|
Drzewo genealogiczne
Okres zbioru (1 porcja):
Cis pospolity
Wulkan Burgess Shale, Ognisty Las, Źródło Życia |
Pogoda
|
Postać miesiąca:
Sierpień Naiwny, strachliwy i delikatny. Lwie dziecko zagubione pośród sawanny, odnalazło ciepło rodziny w śnieżnym Cesarstwie choć niedawno spotkał nieświadomie prawdziwego ojca.
|
Cytat września
Nadesłany przez Vasanti Vei
Stężenie fanatyków księżyca na poziomie zerowym kazało mu się zastanowić, czy przypadkiem nie zabłądził.
~ Gunter, Wodospad w Ognistym Lesie
|
Ariusz Konto zawieszone Gatunek:Hybryda lwa (z czymś bardziej puchatym) Płeć:Samiec Wiek:8 miesięcy Liczba postów:693 Dołączył:Lip 2013 STATYSTYKI
Życie: 100
Siła: 20 Zręczność: 20 Spostrzegawczość: 21 Doświadczenie: 00 |
12-01-2014, 19:23
Prawa autorskie: Ragi et mo
Tytuł pozafabularny: VIP Sprawa prosta i tak jak w temacie :)
Postać z piosenką może się skojarzyć na sposobów wiele. Tekst- odnoszący się do historii, wyznawanych wartości czy aktualnie przeżywanych uczuć. Melodia, sam nastrój utworu również może przynieść nam na myśl postać i odwrotnie. Dla jajec jak i na serio, nie ma co się strachać, nie strzelamy fochów i kojarzymy ludzie. Nikt się nie obrazi jeśli napisze ktoś również zdanie czy więcej wyjaśnienia- dlaczego właśnie ta piosenka :) Z racji iż nie mam nikogo nad sobą... zapraszam pierwszego ochotnika. Wszystko przez Deri |
|||
|
Derion Duch Gatunek:lew Płeć:Samiec Wiek:zdechł, miał wtedy ok. 7 lat Znamiona:Stada ZG na lewym barku Tytuł fabularny:Znachor Liczba postów:964 Dołączył:Paź 2013 STATYSTYKI
Siła: 87 Zręczność: 75 Spostrzegawczość: 70 Doświadczenie: 44 |
12-01-2014, 20:32
Prawa autorskie: av - Rag, obrazek w podpisie - Szczurzysława, ref - ja
Tytuł pozafabularny: VIP
Właściwie wszystko mi gra w tym utworze dla Ariusza. Szukałam piosenki przede wszystkim po instrumentach i przypomniałam sobie o tej, gdzie grają miękkie w brzmieniu gitarki dwunastostrunowe + flet + melotron. I to mi tak zupełnie pasuje do tego małego szkraba. Późniejsze wejście gitary elektrycznej i te mocniejsze frazy burzą tę dziecięcą sielankę i odnosiłabym je do starszej wersji zielonoookiego. Mogłabym naciągać tekst pod postać, ale zostańmy przy skojarzeniu z Ariuszem w płaszczyźnie instrumentalnej, bo wszystkiego bym i tak nie dała rady wytłumaczyć ;)
Genesis - Musical Box |
|||
|
Eleri Konto zawieszone Gatunek:Lwica Płeć:Samica Wiek:3,7 lat Liczba postów:165 Dołączył:Wrz 2013 STATYSTYKI
Siła: 59 Zręczność: 82 Spostrzegawczość: 70 Doświadczenie: 12 |
18-01-2014, 22:10
Prawa autorskie: Moi et only moi (Szczurzysława)
Nie umiałam znaleźć jednej piosenki, która potrafiłaby mi się z Derionem skojarzyć tak true really i na prawdę. Nie wiem czemu mam taki problem, ale eh. Absolutnie nie na płaszczyźnie melodycznej czy wykonania, ale
Thirty Seconds to Mars - "Night of the Hunter" Nawet tekst nie może mi się zgodzić tak by mi nie zgrzytało, ale skojarzenie w łepetynie padło. Mam ochotę nawet za nie przepraszać, nie wiem "D musiałabym przegrzebać mój mózg w poszukiwaniu czegoś szlachetniejszego, acz już. Niech będzie. One day it'll all just end (...) Honest to God, I'll break your heart Tear you to pieces and rip you apart
[center]Głos|Theme song I, II
I am wiser now So much wiser now But my wisdom is the wisdom of a fool somehow For I love you I still love you But I'm only Little miss Lonely A tear is such a very lonely thing But crying is the only thing That I can find to do Since I lost you Z tobą czystość zachować to gorzej każdy lew by się spalił już dawno las popiołu z jego grzywy nic więcej . |
|||
|
Manuela Konto zawieszone Gatunek:lew Płeć:Samica Wiek:2 lata 3 m-ce Liczba postów:172 Dołączył:Wrz 2013 STATYSTYKI
Siła: 64 Zręczność: 78 Spostrzegawczość: 63 Doświadczenie: 29 |
21-01-2014, 21:07
Prawa autorskie: AlaDyllus, arolinak(avatar)
Od razu skojarzyła mi się z tą piosenką:
http://www.youtube.com/watch?v=SJrG3RvI5S0 Dlaczego? Bo głos i melodia są takie delikatne no i tekst też mi się z Elerką kojarzy .w. Bo ona jest taka słodka, ufna, niewinna i potrzebuje kogoś, kto ją pokocha, przytuli, obejmie troską i ochroni przed złem. A jeśli ów ktoś odejdzie, to ta piosenka oddaje moim zdaniem jej nastrój. I love this place But it's haunted without you (...) Please don't make a fuss It won't go away The wonder of it all The wonder that I made I am here to stay I am here to stay -Wszyscy mówią: "nie oglądaj się za siebie i idź naprzód"
A ja mówię: oglądaj się za siebie. -Dlaczego? -Bo za tobą może iść ktoś, na kogo warto zaczekać. Głos[/center] |
|||
|
Ariusz Konto zawieszone Gatunek:Hybryda lwa (z czymś bardziej puchatym) Płeć:Samiec Wiek:8 miesięcy Liczba postów:693 Dołączył:Lip 2013 STATYSTYKI
Siła: 20 Zręczność: 20 Spostrzegawczość: 21 Doświadczenie: 00 |
29-01-2014, 19:21
Prawa autorskie: Ragi et mo
Ach, Mania :"D Trochę mi to zajęło, ale stwierdzam iż niech będzie |D
P. Rubik- Schody do nikąd Choć nie jest już dzieckiem i nie powiem by była dziecinna, o nie, ale zachowała w sobie dziecięcą niewinność, świeżość i radość z życia. I tak jakoś mi się tu skojarzyło z tym kontrastem między dziećmi a dorosłymi i tak jakoś no "D |
|||
|
Shaka Konto zawieszone Gatunek:Lew Płeć:Samiec Wiek:Dorosły Znamiona:4/4 Liczba postów:257 Dołączył:Cze 2013 STATYSTYKI
Siła: 74 Zręczność: 65 Spostrzegawczość: 71 Doświadczenie: 60 |
04-02-2015, 12:03
Prawa autorskie: ~Ki-Re/~Onalew
Szkoda, że taka fajna gra się zapomniała ;D
Dla Ariusza dam to: https://www.youtube.com/watch?v=mqiH0ZSkM9I Nie wiem dlaczego XD Może przez to: HOLD BACK THE RIVER, let me look in your eyes HOLD BACK THE RIVER so I Can stop for a minute and be by your side HOLD BACK THE RIVER, hold back HOLD BACK THE RIVER, let me look in your eyes HOLD BACK THE RIVER so I Can stop for a minute and be by your side HOLD BACK THE RIVER, hold back |
|||
|
Sadism Prekursor | Konto zawieszone Gatunek:Żmija sykliwa Płeć:Samiec Wiek:5 lat 3 miesiące Liczba postów:794 Dołączył:Mar 2015 STATYSTYKI
Siła: 17 Zręczność: 79 Spostrzegawczość: 50 Doświadczenie: 43 |
27-04-2015, 18:05
Prawa autorskie: Cyt. Ja Avek. by Eidel
https://www.youtube.com/watch?v=ClSDMvXY1zI
Jakaś taka tajemnicza i pasuje do stada z którego jest Shaka.
Wróciłem na prochy tego co niegdyś stworzyłem.
Dziś we mnie wątpią jak na samym początku. Dziś znowu ich zaskoczę. GŁOS Temat muzyczny Sadisma |
|||
|
Vult Duch Gatunek:Sęp uszaty Płeć:Samica Wiek:6 lat Liczba postów:849 Dołączył:Mar 2015 STATYSTYKI
Życie: 0
Siła: Zręczność: Spostrzegawczość: |
27-04-2015, 19:30
Prawa autorskie: Dirke, Kami, Rag.
https://www.youtube.com/watch?v=f_sMuo8Lujg
Powinno pasować do ambitnego węża. Wsłuchując się oczami wyobraźni widzę jak się skrada, jak atakuje, jak knuje intrygi, jak triumfuje :P |
|||
|
Kahawian Dwugrzywy | Konto zawieszone Płeć:Samica Liczba postów:1,101 Dołączył:Kwi 2013 STATYSTYKI
Siła: Zręczność: Spostrzegawczość: Doświadczenie: 17 |
27-04-2015, 19:37
Prawa autorskie: MadKakerlaken
|
|||
|
Vult Duch Gatunek:Sęp uszaty Płeć:Samica Wiek:6 lat Liczba postów:849 Dołączył:Mar 2015 STATYSTYKI
27-04-2015, 20:00
(Vult się raduje, ze trafiłeś :P)
Dla Ciebie https://www.youtube.com/watch?v=mLz61g0JLxQ Powinno pasować do nowej sytuacji jaka zapanowała w waszym stadzie. |
|||
|
Sadism Prekursor | Konto zawieszone Gatunek:Żmija sykliwa Płeć:Samiec Wiek:5 lat 3 miesiące Liczba postów:794 Dołączył:Mar 2015 STATYSTYKI
Siła: 17 Zręczność: 79 Spostrzegawczość: 50 Doświadczenie: 43 |
27-04-2015, 21:39
Prawa autorskie: Cyt. Ja Avek. by Eidel
Pioseneczka w sam raz na wyobrażanie sobie lecącego sępa a na nim węża :D
https://www.youtube.com/watch?v=axb2sHpGwHQ
Wróciłem na prochy tego co niegdyś stworzyłem.
Dziś we mnie wątpią jak na samym początku. Dziś znowu ich zaskoczę. GŁOS Temat muzyczny Sadisma |
|||
|
03-05-2015, 18:14
Jak się bawić to się bawić. Drzwi wywalić okna wstawić :P
https://www.youtube.com/watch?v=LOZuxwVk7TU |
|||
|
Trogg Konto zawieszone Gatunek:Goryl c: Płeć:Samiec Wiek:17 lat Liczba postów:7 Dołączył:Cze 2015 STATYSTYKI
Siła: 105 Zręczność: 45 Spostrzegawczość: 40 |
18-06-2015, 20:14
Prawa autorskie: ololxmanlolo
|
|||
|
Machafuko Konto zawieszone Gatunek:lew Płeć:Samiec Wiek:4 lata 2 miesiące Liczba postów:786 Dołączył:Lip 2012 STATYSTYKI
Siła: 80 Zręczność: 73 Spostrzegawczość: 68 Doświadczenie: 38 |
19-06-2015, 22:29
Prawa autorskie: Avatar: Nataka || Podpis: Kami (szkic), Cynka (kolory), Inn (cienie)
Tytuł pozafabularny: Pomoc techniczna / Prowadzący Radia
Głos // Sylwetka // A tu w nowej roli // I prezencik od synka
___ I rzekł do mnie główny admion: "Zbanuj wszystkich, ja rozpoznam swoich". Zielony? Czy czerwony? :v |
|||
|
Kiu Konto zawieszone Gatunek:krokuta cętkowana Płeć:Samica Wiek:5,3 lat (dorosła) Liczba postów:752 Dołączył:Lip 2013 STATYSTYKI
Siła: 70 Zręczność: 67 Spostrzegawczość: 51 Doświadczenie: 30 |
19-06-2015, 22:46
Prawa autorskie: lineart BlackNemera- podpis'/ awek -Trollberserker
https://www.youtube.com/watch?v=1qN72LEQnaU jakoś tak xD
|
|||
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: