Tygodniowy bonus +5 opali Otrzymuje Warsir!
|
|
Drzewo genealogiczne
Okres zbioru (1 porcja):
Cis pospolity
Wulkan Burgess Shale, Ognisty Las, Źródło Życia |
Pogoda
|
Postać miesiąca:
Sierpień Naiwny, strachliwy i delikatny. Lwie dziecko zagubione pośród sawanny, odnalazło ciepło rodziny w śnieżnym Cesarstwie choć niedawno spotkał nieświadomie prawdziwego ojca.
|
Cytat września
Nadesłany przez Vasanti Vei
Stężenie fanatyków księżyca na poziomie zerowym kazało mu się zastanowić, czy przypadkiem nie zabłądził.
~ Gunter, Wodospad w Ognistym Lesie
|
Vasanti Vei Zgryźliwa | Iskra Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:Wiek średni Tytuł fabularny:Medyk Liczba postów:2,979 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Życie: 100
Siła: 82 Zręczność: 88 Spostrzegawczość: 82 |
29-05-2017, 12:27
Prawa autorskie: Koseki-Leonheart (Kami), tło Disney / OwlyBlue (Ghalib)
Tytuł pozafabularny: Główny Administrator / Prowadzący Radia / Mistrz Kalamburów / Najpiękniejsze miano
W czerwcu będzie event z okazji rocznicy forum, najpewniej 23-25 czerwca.
Gdybyś zakładał/a stado, to jakie by ono było? |
|||
|
Sirisa Poszukujący Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:Młoda dorosła Znamiona:1/4 Towarzysz:Krogulec krótkonogi Liczba postów:113 Dołączył:Maj 2016 STATYSTYKI
Siła: 70 Zręczność: 70 Spostrzegawczość: 70 Doświadczenie: 30 |
29-05-2017, 12:38
Prawa autorskie: Orginał: dukacia, przeróbka: Chawa
Takiego typu jaka była frakcja nieustraszeni w ,, niezgodnej". Odwaga, spontaniczność, byłoby to bardzo ekspansywne stado. Byłaby w nim staranna selekcja, umiejętności członków. Zero jakiś wierzeń, ryzyk fizyk ;)
A pytanie? |
|||
|
Chikja Poszukujący Gatunek:Hydra vulgaris Płeć:Samica Wiek:Dorosły Tytuł fabularny:Młodszy Szaman Liczba postów:766 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Siła: 63 Zręczność: 83 Spostrzegawczość: 80 Doświadczenie: 10 |
17-06-2017, 22:01
Prawa autorskie: Vegava/ Koseki-L/Lioden
Tytuł pozafabularny: VIP
Nima :v..he :D ~
Czy prowadzenie postaci zgodnie z założeniami idzie Ci dobrze? Czy wręcz przeciwnie, naginasz czasem jej charakter by kogos nie urazić/ zrobić przykrości, tudzież z sympati lub strachu przed zwyzywaniem? >^> |
|||
|
Huntrees Duch Gatunek:lew Płeć:Samica Wiek:młodzik Liczba postów:212 Dołączył:Wrz 2016 STATYSTYKI
Życie:
Siła: 65 Zręczność: 70 Spostrzegawczość: 60 Doświadczenie: 30 |
17-06-2017, 23:46
Prawa autorskie: lineart: Malaika4, kolory: Fileera, cienie: Salvathi
/ sory. wybaczcie za moje ogarnięcie (albo raczej jego brak)/
Niezbyt mi idzie trzymanie się planu.Szczerze to na początku miałam w planach piękne charaktery dopracowane itp. Ale z tego i tak gówno wychodzi. No więc teraz raczej próbuję po prostu zadawać sobie pytanie co ta postać by zrobiła i w większości przypadków trochę zmieniam ten początkowy zamysł. Nie dlatego, że kogoś lubię albo nie, ale dlatego, że np. fabula wtedy będzie ciekawsza. No tylko zdarza mi się dać ponieść ( ekhm ekhm chciałam urozmaicić fabułę na Huntrees i zobaczcie jak to się skończyło ;) ) Czy swoje postacie wymyślasz przez dłuższy czas czy zakładasz je spontaniczne pod wpływem magii chwili?
Smukła, mała lwica. Zielone oczy.
|
|||
|
Kami Kanibal | Abajifo Gatunek:Panthera spelaea+ Płeć:Samica Wiek:Antyk Znamiona:5/5_{1} Tytuł fabularny:Znachor Zezwolenia:Cechy Panthera spelaea 500kg/ 350cm(bez ogona) / Postać Specjalna Liczba postów:1,637 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Życie: 80
Siła: 95 Zręczność: 80 Spostrzegawczość: 74 Doświadczenie: 15 |
18-06-2017, 11:03
Prawa autorskie: ~KamiLionheart/ *jollyjack/ bethesda
Tytuł pozafabularny: VIP
Nie powiem bym myślała nad założeniem którejkolwiek postaci dłużej niż tydzień :v
Jednak ciekawe jest to, że nim w ogóle można nazwać ten twór OCem mam w głowie kilka fajnych pomysłów. To jak dobieranie elementów z rożnych koszyków, każda z moich postaci ma w sobie cząstkę z mnie samej, więc można powiedzieć że odgrywam kawałki własnej złożonej osobowości. To takie czitowanie |"D Często też biorę sobie szablony z zodiaku, nie traktuje samego tematu mega poważnie, ale np są tam bardzo fajne wzorce. Polecam jeśli ktoś ma problemy w szczególności z dobraniem wad i zalet ;v Kolejną kwestia jest fakt, że na rozwój postaci mają wpływ czynniki zewnętrzne, jak wydarzenia losowe interakcja z innymi, dojrzewanie postaci. Więc Samo założenie postaci trwa szybko, ale jej dopicowanie i kilka lat :> Jaki jest twój stosunek do 'taxidermist' - czyli do rzeczy wykonywanych z zwierząt, ozdoby pokroju futra, wypchane zwierzątka, kości, naszyjniki, z pióra itp.
My Lioden Den
~X~ A co jeśli życie jest zbyt krótkie, by poddać się mądrości milczenia? MÓJ GŁOS! Twój koszma Moje Rozmiary |
|||
|
Kuanza Samotnik Gatunek:Krokuta cętkowana Płeć:Samica Wiek:Młoda dorosła Liczba postów:152 Dołączył:Paź 2016 STATYSTYKI
Siła: 67 Zręczność: 41 Spostrzegawczość: 69 Doświadczenie: 12 |
20-08-2017, 21:46
Prawa autorskie: Tło avatara: Disney Głos: Hearthstone Sygnatura: Zephyr, Vasante Vei & Soren
Zabijanie zwierząt po to, żeby zrobić z nich trofea jest dla mnie odrażające, nie rozumiem jak można się tym chwalić. Ale konserwacja tych, które same umarły lub zginęły np. na drodze jest dla mnie w porządku. W ten sposób można zachować ich wygląd na wieki.
Jaka była twoja pierwsza postać związana z Królem Lwem? (nieważne, czy na forum, czy gdzieś indziej) |
|||
|
Athastan Radca Gatunek:Lew Płeć:Samiec Wiek:Młody Dorosły Tytuł fabularny:Posłaniec / Młodszy Szaman Liczba postów:384 Dołączył:Paź 2016 STATYSTYKI
Siła: 61 Zręczność: 76 Spostrzegawczość: 81 Doświadczenie: 8 |
21-08-2017, 00:34
Prawa autorskie: Subi-cub(generator) Ja (edycja)
Tytuł pozafabularny: Mistrz Gry / Przodownik pracy
Z postaci, które zaistniały gdzieś 'na widoku' - Ath, choć w nieco prostszej wersji, pojawiający się na równoległym forum, choć jako postać jako taka zaistniał tylko w evencie i jednym czy dwóch storytellingach.
A z wersji które nie doczekały się pełnego zrealizowania - postacie, pojawiające się w różnych koncepcjach w zapiskach, które poczyniłem pod wpływem kilku fanficów, głównie ,,Dziedzictwa Skazy''. Takie coś pomiędzy próbą stworzenia postaci idealnej do danego ciągu sytuacji a wykreowaniem własnego alter-ego zgodnego z tamtejszymi realiami. Wolisz w miarę chronologiczny charakter głównej fabuły, czy też jednak preferujesz swobodny charakter marginesów? |
|||
|
Sirisa Poszukujący Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:Młoda dorosła Znamiona:1/4 Towarzysz:Krogulec krótkonogi Liczba postów:113 Dołączył:Maj 2016 STATYSTYKI
Siła: 70 Zręczność: 70 Spostrzegawczość: 70 Doświadczenie: 30 |
30-09-2017, 20:22
Prawa autorskie: Orginał: dukacia, przeróbka: Chawa
Chronologiczny.Jak grałam na pbf'ach z multilokacją to czasami było słabo i ludzie się gubili.
Jak według ciebie wygląda teraz sytuacja ze stadami. Lwia ziemia się odtworzy? A może jakieś inne stada zrobią tu zamieszanie? |
|||
|
Ua Weteran Gatunek:lew Płeć:Samica Wiek:Młoda dorosła Tytuł fabularny:Posłaniec Liczba postów:283 Dołączył:Cze 2016 STATYSTYKI
Siła: 50 Zręczność: 96 Spostrzegawczość: 68 Doświadczenie: 35 |
07-03-2018, 22:03
Prawa autorskie: ja
Tytuł pozafabularny: Mistrz Gry
Myślę, że LZ ma szansę, ale nie sądzę, by długo się utrzynała. Troszkę mało ogólnie stąd teraz, ale może się jakieś jeszcze potworzą, miejmy nadzieję.
W tworzeniu postaci inspirujesz się postaciami z innych filmów/książek/gier, czy wolisz robić coś zupełnie oryginalnego? |
|||
|
Moyo Wiarus Gatunek:lew Płeć:Samiec Wiek:Młody dorosły Tytuł fabularny:Strażnik Liczba postów:203 Dołączył:Lis 2016 STATYSTYKI
Życie: 77
Siła: 76 Zręczność: 66 Spostrzegawczość: 71 Doświadczenie: 37 |
07-03-2018, 22:11
Prawa autorskie: Angelo, disney
Tytuł pozafabularny: Marzyciel
Zależy. Cześć tak część tak zależy od humoru samego pomysłu i sytuacji.
Czy chcesz utworzyć stado? Chciałaś/ łeś kiedyś? |
|||
|
Ua Weteran Gatunek:lew Płeć:Samica Wiek:Młoda dorosła Tytuł fabularny:Posłaniec Liczba postów:283 Dołączył:Cze 2016 STATYSTYKI
Siła: 50 Zręczność: 96 Spostrzegawczość: 68 Doświadczenie: 35 |
09-09-2018, 21:25
Prawa autorskie: ja
Tytuł pozafabularny: Mistrz Gry
Chciałam kiedyś, ale wolę chyba być doradcą niż przywódcą
Chciałbyś/abyś, żeby odrodziła się Lwia Ziemia? |
|||
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości