Tygodniowy bonus +5 opali Otrzymuje Warsir!
|
|
Drzewo genealogiczne
Okres zbioru (1 porcja):
![]() Wulkan Burgess Shale, Ognisty Las, Źródło Życia |
Pogoda
|
Postać miesiąca:
Sierpień Naiwny, strachliwy i delikatny. Lwie dziecko zagubione pośród sawanny, odnalazło ciepło rodziny w śnieżnym Cesarstwie choć niedawno spotkał nieświadomie prawdziwego ojca.
|
Cytat września
Nadesłany przez Vasanti Vei
Stężenie fanatyków księżyca na poziomie zerowym kazało mu się zastanowić, czy przypadkiem nie zabłądził.
~ Gunter, Wodospad w Ognistym Lesie
|
Ema Konto zawieszone Gatunek:Panthera leo Płeć:Samica Wiek:Młody Dorosły Tytuł fabularny:Znachor Liczba postów:342 Dołączył:Cze 2016 STATYSTYKI
Życie: 100
Siła: 70 Zręczność: 75 Spostrzegawczość: 69 Doświadczenie: 19 |
16-07-2016, 00:44
Prawa autorskie: Danni-Minoptra (line-art) | Emkay-MLP (emblemat) | Bjorn (sygna)
Eragon mi się nigdy, aż tak mocno nie spodobał. Przeczytałam tylko ze względu na postacie smoków i ciekawy ich opis. Postacie były dla mnie w większości drętwe i nijakie, a samo ich zachowanie irytowało mnie w takim stopniu, że sama nie mogę uwierzyć, iż przeczytałam wszystkie tomy dwa razy. (Ale jak się nie ma co się lubi, to się czyta co się ma.)
A ja aktualnie czytam sobie następną serię wujcia Ricka Riordana ~ Apollo i Boskie Próby |
|||
|
Samiya Niezłomna | Kapłanka ![]() Gatunek:Serwal Płeć:Samica Wiek:Dorosła Znamiona:4/4 Tytuł fabularny:Medyk / Młodszy Szaman Liczba postów:2,003 Dołączył:Gru 2012 STATYSTYKI
Siła: 50 Zręczność: 70 Spostrzegawczość: 67 Doświadczenie: 15 |
17-07-2016, 01:10
Prawa autorskie: Owlyblue (Ghalib) / LeftDuality
Tytuł pozafabularny: VIP / Maskotka Felki / Mistrz Cytatów
Riordan strzela książkami jak z automatu :| Aż mi się przejadły. Już OH to nie było to samo co PJ czy Kroniki Rodu Kane, to z Apollo kupiłam nieświadoma, że to kolejna seria ;-; Myślałam, że zwykłe opowiadanie w jednym tomie ;-;
Riordan, przystopuj, pls Sweet Crescent Moon, up in the sky
Won't you sing your song to Earth as she passes by?
Your sweetest silver melody, a rhythm and a ryme
A lullaby of pleasant dreams as you make your climb.
![]() Send the forests off to bed, the mountains tuck in tight
Rock the ocean gently, and the deserts kiss goodnight.
Sweet Crescent Moon, up in the sky
You sing your song so sweetly after sunshine passes by.
|
|||
|
Zenzelé Konto zawieszone Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:Dorosła Liczba postów:180 Dołączył:Wrz 2015 STATYSTYKI
Życie: 0
Siła: 70 Zręczność: 77 Spostrzegawczość: 64 Doświadczenie: 25 |
19-07-2016, 15:47
Prawa autorskie: Ragnar
Mój Dictator Roberta Harrisa, ostatnia część trylogii o Cyceronie, wygląda jakby wybrał się na roczny voyage po Europie, kiedy była to tylko jedna ulewa w Gorcach, a samą książkę pochłonęłam w cztery dni, genialna rzecz! Druga część też była świetna, ale tutaj narracja Harrisa przerosła samą siebie. Paskudnie lakoniczna, ale uhhhh! właśnie przez to genialna. Hm teraz może poskubię trochę Boże Igrzysko, bo obiecałam sobie przez wakacje odświeżyć historię Polski.
|
|||
|
Gyda Konto zawieszone Gatunek:Lew Płeć:Samiec Wiek:Młody dorosły Liczba postów:378 Dołączył:Wrz 2015 STATYSTYKI
Siła: 70 Zręczność: 65 Spostrzegawczość: 79 Doświadczenie: 16 |
16-10-2016, 23:38
W ramach mojej prywatnej akcji oswajania tego tematu napiszę, że przeczytałam dziś "Asmundr", cały tom, wszystkie 452 strony, i było to fantastyczne przeżycie. Jestem na samym początku drugiej części, chcę jej dzisiaj trochę zjeść, ktoś może śledzi?
Haiku o pełnym przygód życiu utalentowanego Gydy i o jego przyjacielu bardzie Kuro:
Wybrałem podróż – o świcie spadł w lesie śnieg leciało pióro |
|||
|
Askari Wódz ![]() Gatunek:lew Płeć:Samica Wiek:Dorosły Tytuł fabularny:Mentor Liczba postów:352 Dołączył:Kwi 2016 STATYSTYKI
Siła: 76 Zręczność: 72 Spostrzegawczość: 60 Doświadczenie: 5 |
06-11-2016, 17:41
Prawa autorskie: av - Shimyur; podpis - Ja
Tytuł pozafabularny: Junior Admin
Teraz czytam komiks "Baśnie" Willingama (to ten na podstawie którego była gra The Wolf Among Us :P). w końcu doczekałam się dostawy nowych tomów do wypożyczalni xD
A oprócz tego mam zamiar zacząć drugi tom serii Starship Mike'a Reisnicka. Jak za sf nie szaleję, to to jest zajebiście dobre. ![]() Bring me the head of the lion king Let me see the things he's seen |
|||
|
Samiya Niezłomna | Kapłanka ![]() Gatunek:Serwal Płeć:Samica Wiek:Dorosła Znamiona:4/4 Tytuł fabularny:Medyk / Młodszy Szaman Liczba postów:2,003 Dołączył:Gru 2012 STATYSTYKI
Siła: 50 Zręczność: 70 Spostrzegawczość: 67 Doświadczenie: 15 |
06-11-2016, 17:49
Prawa autorskie: Owlyblue (Ghalib) / LeftDuality
Tytuł pozafabularny: VIP / Maskotka Felki / Mistrz Cytatów
Naznaczeni, tom 2, jakikolwiek jest podtytuł.
Właśnie skończyłam, kryminały w stylu YA, nawet nie wiem co o tym sądzić, ale jak widać sięgnęłam już po drugi tom .-. Ten uczuć, kiedy sprawa jest już rozwiązana, ale ty wiesz, że to tylko zmyła, bo zostało jeszcze dużo stron książki. Sweet Crescent Moon, up in the sky
Won't you sing your song to Earth as she passes by?
Your sweetest silver melody, a rhythm and a ryme
A lullaby of pleasant dreams as you make your climb.
![]() Send the forests off to bed, the mountains tuck in tight
Rock the ocean gently, and the deserts kiss goodnight.
Sweet Crescent Moon, up in the sky
You sing your song so sweetly after sunshine passes by.
|
|||
|
Alaba Konto zawieszone Gatunek:krokuta Płeć:Samica Wiek:2 lata Liczba postów:38 Dołączył:Lis 2016 STATYSTYKI
Siła: 51 Zręczność: 66 Spostrzegawczość: 58 Doświadczenie: 5 |
13-12-2016, 20:42
Prawa autorskie: Ja
Mike Reisnick - Starship: Najemnik
![]() |
|||
|
Gyda Konto zawieszone Gatunek:Lew Płeć:Samiec Wiek:Młody dorosły Liczba postów:378 Dołączył:Wrz 2015 STATYSTYKI
09-03-2017, 09:42
Gangsterzy Klasa Östergrena
Haiku o pełnym przygód życiu utalentowanego Gydy i o jego przyjacielu bardzie Kuro:
|||
|
Kasill Konto zawieszone Gatunek:Lew //Złotogrzywy Płeć:Samiec Wiek:Młodzik Liczba postów:68 Dołączył:Cze 2015 STATYSTYKI
Życie: 75
Siła: 30 Zręczność: 30 Spostrzegawczość: 30 Doświadczenie: 3 |
11-03-2017, 17:01
Prawa autorskie: Ssaku
Lauren Oliver - Panika
|
|||
|
19-03-2017, 10:52
Hanya Yanagihara małe życie
|||
|
Venety Rekrut ![]() Płeć:Samica Wiek:Wiek średni Liczba postów:1,177 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Siła: 72 Zręczność: 75 Spostrzegawczość: 69 Doświadczenie: 105 |
19-03-2017, 11:39
Prawa autorskie: Bjorn | BaxiaArt
Tytuł pozafabularny: Administrator / Pomoc Techniczna
Podręczniki do biologii Nowej Ery. xD
|
|||
|
Athastan Radca ![]() Gatunek:Lew Płeć:Samiec Wiek:Młody Dorosły Tytuł fabularny:Posłaniec / Młodszy Szaman Liczba postów:384 Dołączył:Paź 2016 STATYSTYKI
Siła: 61 Zręczność: 76 Spostrzegawczość: 81 Doświadczenie: 8 |
19-03-2017, 12:55
Prawa autorskie: Subi-cub(generator) Ja (edycja)
Tytuł pozafabularny: Mistrz Gry / Przodownik pracy
Ja z koleji wczytuje się, w jedną z lepszych nowszych serii sci-fi, Honor Harrington, autorstwa Dawida Webera, w tym momęcie część nr.7 głównej linii serii.
|
|||
|
Huntrees Duch ![]() Gatunek:lew Płeć:Samica Wiek:młodzik Liczba postów:212 Dołączył:Wrz 2016 STATYSTYKI
Życie:
Siła: 65 Zręczność: 70 Spostrzegawczość: 60 Doświadczenie: 30 |
23-03-2017, 18:54
Prawa autorskie: lineart: Malaika4, kolory: Fileera, cienie: Salvathi
Seria,, Kroniki Pradawnego Mroku" -Michelle Paver.
Smukła, mała lwica. Zielone oczy.
|
|||
|
03-04-2017, 21:51
Podręcznik żołnierza Chrystusowego nauk zbawiennych pełny Erazma z Rotterdamu
|||
|
Bomvu Konto zawieszone Gatunek:Lew Płeć:Samiec Wiek:3,5 Znamiona:1/4 Tytuł fabularny:Strażnik Liczba postów:93 Dołączył:Wrz 2016 STATYSTYKI
Siła: 71 Zręczność: 67 Spostrzegawczość: 72 Doświadczenie: 30 |
06-04-2017, 20:14
Prawa autorskie: Av: Kami; Podpis: Ja
Po skończeniu serii Starship zaczytałam się w opowiadania sf Mike'a Reisnicka osadzone w tym samym uniwersum. Skończyłam opowiadanie Egzekutor i jutro wybieram się po więcej ksiunżeczek xD
![]() |
|||
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: