Tygodniowy bonus +5 opali Otrzymuje Warsir!
|
|
Drzewo genealogiczne
Okres zbioru (1 porcja):
Cis pospolity
Wulkan Burgess Shale, Ognisty Las, Źródło Życia |
Pogoda
|
Postać miesiąca:
Sierpień Naiwny, strachliwy i delikatny. Lwie dziecko zagubione pośród sawanny, odnalazło ciepło rodziny w śnieżnym Cesarstwie choć niedawno spotkał nieświadomie prawdziwego ojca.
|
Cytat września
Nadesłany przez Vasanti Vei
Stężenie fanatyków księżyca na poziomie zerowym kazało mu się zastanowić, czy przypadkiem nie zabłądził.
~ Gunter, Wodospad w Ognistym Lesie
|
Destiny Gość |
18-08-2012, 10:41
Bez zbędnych ceregieeeli
potrzebuję pomocy przy tym: http://leftduality.deviantart.com/#/d5bmldg Liczę na dużo krytyki, żadnych komplementów nie przyjmuję (jeszcze). |
|||
|
Skanda Bliznopyski | Duch Płeć:Samiec Wiek:7 lat Tytuł fabularny:Wędrowiec Liczba postów:1,840 Dołączył:Lip 2012 STATYSTYKI
Życie: 0
Siła: Zręczność: Spostrzegawczość: Doświadczenie: 94 |
18-08-2012, 15:39
Prawa autorskie: moje
Tytuł pozafabularny: VIP
Jak chcesz to mogę spróbować zrobić redline. Za dużo tu byłoby wyjaśniania, a jestem leniwa i nie chce mi się pisać.
|
|||
|
Skanda Bliznopyski | Duch Płeć:Samiec Wiek:7 lat Tytuł fabularny:Wędrowiec Liczba postów:1,840 Dołączył:Lip 2012 STATYSTYKI
19-08-2012, 00:06
Szczerze mówiąc to sama miałam z tą pozycją niemały problem, no ale zrobiłam http://sta.sh/01170q1eekss
|
|||
|
Destiny Gość |
19-08-2012, 17:44
http://leftduality.deviantart.com/art/Ho...-321860788
Yaaay! :D Dzięki twojej (i ludu dA) zajebistości, udało mi się cośtam wystrugać :) Jak mogę Ci się za tego redlinea odwdzięczyć? <33 Przeczytaj opis obrazka ;) Tam masz podziękowanie ;) --- Leci Meopkittka: http://leftduality.deviantart.com/art/Is...-321961924 |
|||
|
19-08-2012, 18:55
Właściwie to nie widzę, w czym ten mój redline Ci pomógł, bo wszystko jest inaczej i dalej z błędami w anatomii XD
|
|||
|
Destiny Gość |
19-08-2012, 19:12
Będą nierówności w terenie, także wtedy powinno wyglądać to bardziej poprawnie, myślę.
A dzięki redline'owi dorysowałam resztę tak, że nie wygląda tak tragicznie, jak miałoby. |
|||
|
19-08-2012, 21:28
Tak, czytałam już, ale poza nie ma nic do rzeczy, po prostu anatomia i proporcje się nie zgadzają. Choćby tyłek, który mimo, że to normalne u lwów, że jest drobniejszy+ tutaj jest oddalony i tak jest tutaj bardziej masywny od przodu. Radzę dobie oglądnąć trochę zdjęć lwów i ich szkieletów, bo wydaje mi się, że anatomii "uczyłaś" się bardziej z Disneya niż z rzeczywistości :P
|
|||
|
Ayari Reinmar Gość |
20-08-2012, 17:33
Zgasili mnie ;_;
Wciąż wszystkiego się uczę ;) Rysować lwy zaczęłam niecały rok temu i zaczęłam od samych łebków olewając resztę ciała. Do teraz jest ono dla mnie wyzwaniem i najwięcej czasu zawsze spędzam na szkicu :P Nad tym, który teraz wysłałam z pewnością posiedzę jeszcze trochę, ale jestem dumna z aktualnego rezultatu :) W szczególności, że perspektywiczny rysunek też mi nie wychodzi... xD A uczyć to się uczę z kilku źródeł ;) Akurat Królem Lwem nie miałam jeszcze szansy się inspirować, ale spoglądam na obrazki autorów, którzy często w takim stylu właśnie rysują. Przede wszystkim jest to Malaika, Levisovaa, Reddy, Darth Mishee... itd. mam dodatkowo swoją książkę z dokładną anatomią zwierzaków, ale chyba jeszcze za słabo rysuję, by odp. jej używać >.< Cała historia :3 [ Dodano: 2012-08-20, 17:22 ] Jak wygląda teraz? |
|||
|
20-08-2012, 20:02
Ja nie piszę tu po to żeby Cię zdołować, tylko pomóc :P Rozumiem, aczkolwiek nie polecam uczenia się na cudzych stylach, bo każdy ma swoje maniery i w pewien charakterystyczny dla siebie sposób przeinacza rzeczywistość. Najlepszą drogą do ukształtowaniania swojego stylu jest nauka bazowej anatomii, a potem eksperymentowanie z nią (oczywiście w granicach zdrowego rozsądku), upraszczanie lub dodawanie szczegółów do niektórych jej elementów.
To trochę dziwne, że nie inspirowałaś się TLK, bo rysunek wygląda jak żywcem wyjęty z filmu :P Swoją drogą przez taki sposób jak teraz rysujesz nie robisz postępów. No racja-możesz sobie ten disneyowski styl wypracować do perfekcji tak dobrze, że mogłabyś robić przy produkcji 4 części, tylko co Ci to da? I tutaj pojawia się pytanie- traktujesz rysowanie jako tylko i wyłącznie zabawę czy może chcesz się w tym doskonalić i wiążesz z nim swoją przyszłość? Jeśli odpowiedź brzmi zabawa, to nie mam Ci nic więcej do powiedzenia XD Ale jeśli wybierasz opcję drugą powinnaś trochę się zastanowić i pomyśleć nad tym, co napisałam. Wydaje mi się, że podstawą dobrego artysty jest styl, a takie lewki nie pomogą Ci niestety wyrobić kreski. PS. Ja w swojej "karierze" zrobiłam może 3-5 rysunków w stylu TLK i mimo, że rysuję od 2 lat, próbując różnych technik, stylów to dalej nie znalazłam niczego, co by mnie satysfakcjonowało. Na to trzeba w gruncie rzeczy wielu lat pracy, ale jeśli myśli się o tym poważniej to lepiej zacząć od konkretów. PS. Mam nadzieję, że nie zrażasz się tą krytyką z mojej strony, bo uwierz, że ja równie krytycznie (a może i bardziej) podchodzę do swoich prac :P UHH DŁUGI POST JEST DŁUGI |
|||
|
Akira Konto zawieszone Gatunek:Panthera leo Płeć:Samiec Wiek:Podrostek. Liczba postów:207 Dołączył:Lip 2013 STATYSTYKI
Życie: 50
Siła: 30 Zręczność: 35 Spostrzegawczość: 25 Doświadczenie: 14 |
13-02-2014, 22:19
Tytuł pozafabularny: MISTRZ MELODYJ
Hmmmh, pilnie potrzebna krytyka!
Cytat:Smoczy Las, Wielka Puszcza, Gadzi Azyl: wiele nazw dla jednego miejsca, w którym ludzka stopa nie ma szansy witać zbyt często. Okiem człowieka było to tylko kolejne, nieciekawe miejsce, które nie może przynieść żadnego zysku. Technologia wciąż gnała do przodu, a miasta rozrastały się w szaleńczym tempie. Ludzie zapomnieli, co jest ważne. Czasy, w których każdy chce więcej, lepiej i szybciej. Nikt nie miał czasu, by interesować się miejscem, w którym nawet drzewa nie nadają się na ścinkę. Nic dziwnego, że w końcu zamieszkały tam smoki: kiedyś zwierzęta samotne, teraz stworzyły ogromną społeczność. Każde z nich wpasowało się w naturę. Jedne przypominały ogromne, pokrzywione pnie, inne korony drzew, niektóre skały. Znaleźć też można było błękitne smoki, chowające się na dnach jezior. Ogromne, czarne smoczyska żyjące w jaskiniach i wychodzące o zmroku, oraz mniejsze, zielone liszki żyjące w wysokich trawach na otwartym terenie. Były częścią natury, a natura była częścią ich. Jedna tylko istota zdawała się nie pasować. Młoda, niesforna i kłopotliwa. Wszędzie, gdzie się zjawiła, wprowadzała zamieszanie, a jej niesamowicie jasne, białe łuski na myśl przywoływały jedynie śnieg, który pojawiał się tylko raz do roku. Nie pasowała do nich Ostra krytyka D: [ Dodano: 2014-03-04, 00:28 ] Bump? |
|||
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości