Tygodniowy bonus +5 opali Otrzymuje Warsir!
|
|
Drzewo genealogiczne
Okres zbioru (1 porcja):
Cis pospolity
Wulkan Burgess Shale, Ognisty Las, Źródło Życia |
Pogoda
|
Postać miesiąca:
Sierpień Naiwny, strachliwy i delikatny. Lwie dziecko zagubione pośród sawanny, odnalazło ciepło rodziny w śnieżnym Cesarstwie choć niedawno spotkał nieświadomie prawdziwego ojca.
|
Cytat września
Nadesłany przez Vasanti Vei
Stężenie fanatyków księżyca na poziomie zerowym kazało mu się zastanowić, czy przypadkiem nie zabłądził.
~ Gunter, Wodospad w Ognistym Lesie
|
Vasanti Vei Zgryźliwa | Iskra Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:Wiek średni Tytuł fabularny:Medyk Liczba postów:2,979 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Życie: 100
Siła: 82 Zręczność: 88 Spostrzegawczość: 82 |
10-02-2018, 13:05
Prawa autorskie: Koseki-Leonheart (Kami), tło Disney / OwlyBlue (Ghalib)
Tytuł pozafabularny: Główny Administrator / Prowadzący Radia / Mistrz Kalamburów / Najpiękniejsze miano
Chcesz napisać opowiadanie, które da Ci wymarzony tytuł Młodszego Medyka/Znachora lub Młodszego Szamana/Zaklinacza?
Dobrze trafiłeś! Wystarczy, że napiszesz tu propozycję tematu, na który chciałbyś napisać swoje opowiadanie (np. leczenie rannego lamparta, lokalizacja ducha babci), a po zaakceptowaniu go przez kogoś z administracji (co objawi się kolorowym dopiskiem na dole Twojego posta, tak samo jak przy akceptowaniu zapisów do gry) umieścisz w tym dziale gotowe opowiadanie. Załóż w tym celu osobny temat. Opowiadanie również musi zostać zaakceptowane przez administrację - jeśli nie będzie co do niego żadnych uwag, to od razu otrzymasz odpowiedni tytuł oraz punkty doświadczenia za niego przysługujące. Opowiadanie liczy się również do puli postów fabularnych napisanych w danym miesiącu, co może mieć znaczenie przy sporządzaniu Listy aktywnych. Szczegółowe informacje odnośnie opowiadań znajdziesz odpowiednio w tematach Medycy i znachorzy i Duchy, szamani i zaklinacze. Jeśli po napisaniu opowiadania i zdobyciu tytułu Twoja postać przeprowadziła już kilka akcji fabularnych związanych ze swoją medyczną czy szamańską profesją, to możesz domagać się awansu na "pełnego" Medyka/Znachora/Szamana/Zaklinacza. W tym celu umieść w swoim temacie z opowiadaniem posta z linkami do swoich akcji fabularnych, a administracja na ich podstawie oceni, czy zasłużyłeś już na awans. Formularz: Kod: [b]Tytuł, który chcę zdobyć:[/b] |
|||
|
Kykczor Konto zawieszone Gatunek:Moręgówka Płeć:Samiec Wiek:dorosły(3 lata) Liczba postów:173 Dołączył:Paź 2017 STATYSTYKI
Życie:
Siła: 10 Zręczność: 55 Spostrzegawczość: 80 Doświadczenie: 10 |
20-02-2018, 21:42
Prawa autorskie: Samiya
Tytuł pozafabularny: Junior Admin / Mistrz Gry / Duch shoutboxa
Tytuł, który chcę zdobyć: Trująca kaczka. (Młodszy medyk? Nawet nie o tytuł jak o fabularną możliwość zdobycia wiedzy o truciznach mi chodzi. )
Proponowany temat: Przepis na trujące kaczki. (Czyli jak to się dzieje, że kaczka zna trochę trucizn) Ok, po doprecyzowaniu w prywatnej rozmowie - możesz pisać. |
|||
|
Athastan Radca Gatunek:Lew Płeć:Samiec Wiek:Młody Dorosły Tytuł fabularny:Posłaniec / Młodszy Szaman Liczba postów:384 Dołączył:Paź 2016 STATYSTYKI
Siła: 61 Zręczność: 76 Spostrzegawczość: 81 Doświadczenie: 8 |
07-03-2018, 02:15
Prawa autorskie: Subi-cub(generator) Ja (edycja)
Tytuł pozafabularny: Mistrz Gry / Przodownik pracy
Tytuł, który chcę zdobyć: Młodszy Szaman
Proponowany temat: " Wizyta z przeszłości" , czyli zlokalizowanie ducha będącego właścicielem kości znalezionych na Kilimandżaro podczas przystosowywania tamtejszych grot na użytek Cesarstwa, wraz z opisem wcześniejszego szkolenia. Okej, możesz pisać. :)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-03-2018, 00:40 przez Athastan.)
|
|||
|
Kamui Wódz Gatunek:Lew Tsavo Płeć:Samiec Wiek:Dorosły Towarzysz:Nietoperz borsuczy Liczba postów:496 Dołączył:Wrz 2015 STATYSTYKI
Życie: 86
Siła: 81 Zręczność: 69 Spostrzegawczość: 69 Doświadczenie: 15 |
10-04-2018, 17:22
Prawa autorskie: Ian Hinley/kosekiasai/XylaX
Tytuł, który chcę zdobyć: Młodszy Szaman
Proponowany temat: 'Za horyzontem gdy ostatni promyk zgaśnie'- Opowiadanie będzie składać się z kilku wpisów na wzór 'dziennika' prowadzonego przez Kamuiego, który badając kilka miejsc, natrafi na różnego rodzaju przejawy niematerialnego/materialnego(w postaci szczątków) bytowania zjaw. Odwiedzi on takie upiorne miejsca jak cmentarzysko słoni, kanion na terenach dawnego LZ, wąwóz śmierci i obrzeża bagnisk. Pozna też pewnego Fenka dręczonego przez zjawy, ten poprosi go o pomoc w rozwiązaniu swojego problemu. Spodziewać należy się kilku niedługich rozdziałów :v Już wszystkie uwagi wyjaśnione, możesz pisać. ;3 |
|||
|
Taal Samotnik Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:Młoda Dorosła Towarzysz:Dudek Liczba postów:231 Dołączył:Cze 2015 STATYSTYKI
Życie: 0
Siła: 70 Zręczność: 80 Spostrzegawczość: 61 Doświadczenie: 10 |
21-04-2018, 22:24
Prawa autorskie: Lineart - Red-Cayenne | Cała reszta - Skadim; Mała Taal - ciocia Vult :3
Tytuł, który chcę zdobyć: Młodszy Zaklinacz
Proponowany temat: Wizyta w nawiedzonym lesie, rozmowa z duchami niegdyś mieszkających tam zwierząt, które nie mogą opuścić świata żywych, rozwiązywanie ich problemów. Ok, możesz pisać. :) |
|||
|
Arvo Samotnik Gatunek:Lew Płeć:Samiec Wiek:Młody dorosły Tytuł fabularny:Młodszy Zaklinacz Zezwolenia:Może zbierać kocimiętkę i lulka. Liczba postów:134 Dołączył:Sty 2016 STATYSTYKI
Siła: 80 Zręczność: 62 Spostrzegawczość: 70 Doświadczenie: 21 |
05-05-2018, 16:32
Prawa autorskie: Koseki-Leonheart | lineart - TheSiubhan, kolory - Salvathi
Tytuł, który chcę zdobyć: Młodszy Szaman Zaklinacz, tfu
Proponowany temat: Spotkanie z szamanką, która nauczy Arvo nie tylko radzenia sobie z bolączkami własnej duszy, ale także i tych cudzych, odkrywając jego naturalny dar do uważnego obserwowania świata, także tych niematerialnych aspektów. Spoiler alert: wkrótce jego mentorka sama umrze z przyczyn naturalnych, jednak zostanie jego duchem stróżem, i przy jej wskazówkach młody będzie próbował odnaleźć w świecie duchów swą rodzinę. Z różnym skutkiem, bo wszak żywi tam nie bywają :v Jo, dodaje notkę, że jo i możesz skrobać. |
|||
|
Usian Samotnik Gatunek:Lew Płeć:Samiec Wiek:Dorosły Liczba postów:31 Dołączył:Sie 2018 STATYSTYKI
Życie:
Siła: 60 Zręczność: 75 Spostrzegawczość: 75 Doświadczenie: 5 |
18-08-2018, 17:34
Prawa autorskie: Rudranee
Tytuł, który chcę zdobyć: Młodszy znachor
Proponowany temat: Najbardziej wstydliwa historia z życia Usiana. Jedyny moment, w którym okazał jakiekolwiek uczucia. Śmierć jego przyjaciela i mentora. Chwila, w której zorientował się, że nawet jego inteligencja nie ma szans ze śmiercią. Rozpaczliwa walka o życie przyjaciela, który wcześniej nauczył go tego co wiedział o medycynie. Początek wielu problemów psychicznych. Jednym słowem najpilniej strzeżona tajemnica, świadcząca o jego słabości. Ok, możesz pisać. |
|||
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości