♫ Audycja 36 ♫

Wszystkie audycje znajdziecie na audycje.krollew.pl
Tygodniowy bonus
+5 opali

Otrzymuje Warsir!
  • Forum zostało zarchiwizowane i dostępne jest jedynie w wersji do odczytu - poza ShoutBoxem i tematami pozafabularnymi. Dziękujemy za wspólną grę!
  • Oficjalny kanał na discordzie - do kontaktu z graczami.
  • Stale aktywny pozostaje dział z pożegnaniami, gdzie każdy będzie mógł dopisać swoje.
  • NIE zgadzamy się na kopiowanie jakiejkolwiek części tego forum, także po jego zamknięciu.

~ Administracja Król Lew PBF (2006-2018)
Generator statystyk
Drzewo genealogiczne
Okres zbioru (1 porcja):
Cis pospolity
Wulkan Burgess Shale, Ognisty Las, Źródło Życia
Pogoda
1-15 września
21 °C
16 °C
16-30 września
23 °C
17 °C
Postać miesiąca:
Sierpień

Naiwny, strachliwy i delikatny. Lwie dziecko zagubione pośród sawanny, odnalazło ciepło rodziny w śnieżnym Cesarstwie choć niedawno spotkał nieświadomie prawdziwego ojca.
Cytat września
Nadesłany przez Vasanti Vei

Stężenie fanatyków księżyca na poziomie zerowym kazało mu się zastanowić, czy przypadkiem nie zabłądził.
Znajdziecie nas na:
Jessica
Konto zawieszone

Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:6 miesięcy Liczba postów:37 Dołączył:Sie 2014

STATYSTYKI Życie: 100
Siła: 17
Zręczność: 23
Spostrzegawczość: 20

13-08-2014, 21:39
Prawa autorskie: kamirah.deviantart.com , dolldivine.deviantart.com i ja

- A w co? - zapytała siostrę. - Tylko nie latanie na liściach proszę Viki...
Popatrzyła na Viktorię trochę prosząc a zarazem ostrzegawczo i zdenerwowanie.
- Może złapiemy pierwsze sobie jakąś kolacje?
Jessi poczuła zimny wiatr wysunęła pyszczek z jaskini i popatrzyła na księżyc który już było widać.
- Pełnia - krzyknęła nagle wpatrując się w niebo. - Jakie to śliczne i popatrz nawet gwiazdki widać. Jessica położyła się i dalej patrzyła w niebo. Albo - mruknęła nie jestem głodna...
Opale: 1
Viktoria
Konto zawieszone

Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:6 miesięcy Liczba postów:48 Dołączył:Sie 2014

Siła: 18
Spostrzegawczość: 19

13-08-2014, 22:00

Podeszła za Jessi do krańca jeskini i też wyglądneła.
-Cudnie - wyszeptała. Z miejsca mogłaby się zakochać w nocy. Takie widoczki... To Vikę kompletnie oczarowało.
-W co.. - powtórzyła za siostrą i nagle zorientowała się że miała jej odpowiedzieć. Pomyślała trochę, przyklapnęła uszka, zmróżyła oczka i wyszeptała Jessice do ucha
-W kotołakii... - specjalnie przedłużyła i zciszyła ostatnie literki budując napięcie grozy. Przybrała dumną postawę i krocząc powoli usiadła przy wyjściu z jaskini tak że od tyłu księżyc oświetlał ją delikatną poświatą. Zamiotła ogonkiem i cicho powiedziała:
-Nie wiesz co to są kotołaki? Ja ci opowiem...
Jessica
Konto zawieszone

13-08-2014, 22:10

- Co? Kotołaki? Nie istnieją! Nie będę się bawić w coś co nie istnieję Viki!
Popatrzyła ze zdziwieniem na siostrę, zawsze miała bujną wyobraźnię ale teraz to już przesadza.
- Hamuj wyobraźnię siostrzyczko! - powiedziała szybko i liznęła siostrę po pyszczku.
- Idę złowić sobie kolacje... - żuciła do siostry i wyszła z jaskini.
[zt]
Viktoria
Konto zawieszone

13-08-2014, 22:13

Zdziwiona zachowaniem siostry przez chwilę miała na pyszczku wymalowaną naprawdę głupią minę. Ale zaraz się zreflektowała. Tego jej nie odpuści. Prędzej sto futer by zjadła niż zrezygnowała z tak wspaniałej opowieści. Opowiadanie było jednym z nielicznych spokojnych zajęć które Vika lubiła. Cichutko wyszła i nie robiąc hałasu zeszła na dół.
[zt]

[ Dodano: 2014-08-13, 21:42 ]
Razem z siostrą weszły do jaskini. Położyły się w jej drugim końcu.
-Odłóżmy tę rozmowę na jutro - powiedziała Viki. Liznęła siostrę po pyszczku, co jak na jej zachowanie było niezwykłym przejawem uczuć i kładąc się położyła łepek na grzbiecie siostry tym samym dając jej poczucie bezpieczeństwa. Obie usnęły.
Jessica
Konto zawieszone

14-08-2014, 09:42

Poprzedniego dnia weszła za siostrą do jaskini i usnęła.
Obudziła się i popatrzyła na siostrę jeszcze śpiącą. Wstała przeciągnęła się i zaczęła lizać swoją łapę a raczej łapki. Podskoczyła dwa lub nawet trzy razy. Wychyliła łebek z jaskini
było bardzo cieplutko wręcz gorąco.
Viktoria
Konto zawieszone

14-08-2014, 09:49

Wstała i przeciągneła się. Promienie światła wpadały do jaskini delikatnie pieszcząc jej futerko. Podeszła do Jessi.
-Jak się spało? - spytała. Powiew orzeźwiającego rannego, ale mimo to już i tak gorącego powietrza udeżył w jej nosek.
-Jak tu nikt nie przjdzie.. To może pójdziemy się gdzieś przejść. - powiedziała do siostry. Popatrzyła na nią i parsknęła śmiechem. Nie wredym krzywdzącym, ale radosnym.
-Wyczyść sobie futerko na łapkach. Wlazłaś wczoraj w jakieś błotko. - Jessi wyglądała tak jakby zaliczyła co najmniej kąpiel błotną. Viki natomiast była w bardzo dobrym humorze. Przeciągneła się jeszcze raz i usiadła obok siostry
Jessica
Konto zawieszone

22-08-2014, 11:02

Jessi popatrzyła na swoje łapki, naprawdę były one brudne. Zaczęła je lizać po chwili jednak oderwała się od tego i odpowiedziała siostrze.
- Tak nikt tu nie przychodzi... Możemy się przejść ale jeszcze nie teraz.
Lwiczka wróciła do czynności którą robiła wcześniej a po skończeniu jej położyła się mówiąc do Viki:
- Widzę że jesteś w dobrym humorze - uśmiechnęła się do niej - ja nawet też. Mi spało się dobrze a tobie.
Jessica zerknęła na siostrę, położyła główkę na ziemi i łapkami zaczęła ruszać kamyczki którymi jeszcze wczoraj się bawiła.
Viktoria
Konto zawieszone

22-08-2014, 11:10

Popatrzyła w górę i westchnęła. Chciała coś robić i to natychmiast. Przez chwilę rozważyła skok na Jessi. Ale to byłoby zbyt proste. A latnie na liściach? Nie, teraz nie bardzo miała na to ochotę. Pomyślała jeszcze trochę ale nic nie przyszło jej do głowy.
-No i co chcesz teraz robić? - zapytała.
Jessica
Konto zawieszone

22-08-2014, 11:16

- Nie wiem Viki, może.... - Jessi zawahała się - może byśmy się w coś pobawiły? Tylko w coś normalnego, naprzykład berka !
Jessi podniosła się przeskoczyła siostrę muskając ją w pyszczek ogonkiem i pobiegła w głąb jaskini... Krzyknęła jeszcze - Jesteś berek.
Viktoria
Konto zawieszone

22-08-2014, 11:23

Popatrzyła zdziwiona na siostrę. No tak, ona by się tylko w berka bawiła. Jak sobie chce. Viki naprężyła wszystkie mięśnie w jej ciałku i skoczyła w kierunku Jessi rozpędzając się ciut za bardzo. Oczywiście dogoniła siostrę ale wpadła wprost na nią przewracając przy tym i siebie i lwiczkę. Poturlały się kawłek a gdy już zatrzymały się, a właściwie zatrzymał je koniec jaskini, Viki podniosła łebek i uwolniła się z uscisku siostry. Rozbawiona przejechała jej łapką po pyszczku nie wysuwając pazurków, tak żeby jej nie zranić i powiedziała - Berek! - po tym odbiegła trochę z zamiarem dalszej ucieczki gdy tylko siostra się poniesie z ziemi.
Jessica
Konto zawieszone

22-08-2014, 11:27

- O ty zbuju! - Jessi krzyknęła rozbawiona do siostrzyczki i pobiegła w jej kierunku. Szybko więc tez dogoniła Viki pociągnęła pyszczkiem jej ogonek krzycząc - Berek! Odwróciła się pobiegła przed siebie
Viktoria
Konto zawieszone

22-08-2014, 11:31

- Aj! - krzyknęła Viki gdy poczuła że Jessi ciągnie ją za ogon. Szybko zmieniła kierunek biegu i popędziła za siostrą. Dogoniła ją i odwdzięczajęc się za to co śmiała uczynić Jessi też pociągneła ją za ogon. Zaśmiała się widząc reakcję Jessi i krzycząc - Berek! - zaczeła uciekać.
Jessica
Konto zawieszone

22-08-2014, 11:36

Jessi odwróciła się szybko i pobiegła za siostrzyczką dobiegły do wyjścia z jaskini gdzie Jessi dotknęła siostrę mówiąc - Berek ale już przestajemy sie bawić. Jessi położyłą się i zaczęła wpatrywać w wyjście z jaskini.
Viktoria
Konto zawieszone

22-08-2014, 11:44

-Co tam widzisz? - zapytała Jessicę Viki. Położyła się obok siostry i wpatrzyła w to samo miejsce. Widoczki rozciągające się z tego miejsca były cudne. Viki nie wiedziała czy bardziej jej się podobało to miejsce nocą cz w dzień. Nawet się nad tym nie zastanawiała.
Inn
Konto zawieszone

Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:Dorosła Tytuł fabularny:Strażnik Liczba postów:892 Dołączył:Cze 2012

Siła: 80
Zręczność: 75
Spostrzegawczość: 60
Doświadczenie: 59

22-08-2014, 22:09
Prawa autorskie: ~Malaika4

Inn zmęczona nieco tym łażeniem po wszystkich obcych jej terenach, zaszła w końcu na Lwią Ziemię, po czym niemal automatycznie skierowała swe kroki na Lwią Skałę.
Kiedy jednak weszła do środka, zobaczyła dwie młode lwiczki. Nie było tu nikogo innego. A i tych młodych nie kojarzyła. Zdziwionej lwicy zajęło chwilę, zanim ruszyła dalej wgłąb Groty.
- Um, cześć. - przywitała się, dalej nieco zdziwiona, siadając w przypadkowym miejscu, w którym się zatrzymała.
[Obrazek: innpodpismalaika_by_chotara-d92hlu4.png]

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości