Tygodniowy bonus +5 opali Otrzymuje Warsir!
|
|
Drzewo genealogiczne
Okres zbioru (1 porcja):
Cis pospolity
Wulkan Burgess Shale, Ognisty Las, Źródło Życia |
Pogoda
|
Postać miesiąca:
Sierpień Naiwny, strachliwy i delikatny. Lwie dziecko zagubione pośród sawanny, odnalazło ciepło rodziny w śnieżnym Cesarstwie choć niedawno spotkał nieświadomie prawdziwego ojca.
|
Cytat września
Nadesłany przez Vasanti Vei
Stężenie fanatyków księżyca na poziomie zerowym kazało mu się zastanowić, czy przypadkiem nie zabłądził.
~ Gunter, Wodospad w Ognistym Lesie
|
Sadism Prekursor | Konto zawieszone Gatunek:Żmija sykliwa Płeć:Samiec Wiek:5 lat 3 miesiące Liczba postów:794 Dołączył:Mar 2015 STATYSTYKI
Życie: 100
Siła: 17 Zręczność: 79 Spostrzegawczość: 50 Doświadczenie: 43 |
10-09-2015, 19:34
Prawa autorskie: Cyt. Ja Avek. by Eidel
Hmm... czyli co?
Bo miś o takim małym rozumku jak ja nie ogarnia xD A tak serio, to po prostu dla mnie to dużo zamieszania. Czyli jak Cavum byłby synem agresora, ale jakim cudem w ten sposób byłby powiązany rodzinnie z Ahati?
Wróciłem na prochy tego co niegdyś stworzyłem.
Dziś we mnie wątpią jak na samym początku. Dziś znowu ich zaskoczę. GŁOS Temat muzyczny Sadisma |
|||
|
Nuru Konto zawieszone Płeć:Samiec Liczba postów:158 Dołączył:Kwi 2015 STATYSTYKI
Życie: 0
Siła: Zręczność: Spostrzegawczość: Doświadczenie: 40 |
10-09-2015, 21:37
@Sadism,
jak napisałem, kuzynem mógłby być, czyli synem brata lub siostry ojca/matki Ahati. O inne powiązania raczej ciężko, zważywszy na wiek Cavuma. Nie zmienia to jednak faktu, mimo skomplikowania, że na pisanie jestem tak czy inaczej chętny. |
|||
|
Kalani Dobrotliwa | Konto zawieszone Płeć:Samica Liczba postów:722 Dołączył:Lis 2013 STATYSTYKI
Siła: 80 Zręczność: 82 Spostrzegawczość: 67 Doświadczenie: 17 |
10-09-2015, 22:05
Prawa autorskie: MadKakerlaken
Tytuł pozafabularny: VIP
Jeśli chodzi o mnie, to może tak być :) Masz jakiś obmyślony rys czasowy, w sensie jak dawno od tej chwili się to stało? Vol mógłby zwiać jakiś rok (ew. trochę mniej) temu z rodzinnych terenów (z obszarów dawnej Persji do tutaj jest raczej daleka droga na piechotę) i przy okazji spędzić jakiś czas w stadzie syna razem z wnuczkami/wnuczętami (jeśli Cavum się pisze na syna drugiego syna lub córki Volundra).
|
|||
|
Sadism Prekursor | Konto zawieszone Gatunek:Żmija sykliwa Płeć:Samiec Wiek:5 lat 3 miesiące Liczba postów:794 Dołączył:Mar 2015 STATYSTYKI
10-09-2015, 23:18
Też pytanie! Oczywiście że się piszę :D
Ale potwierdźcie mój tok rozumowania. Cavum jako syn brata matki Ahati ( zdecydowałem już że ze strony ojca będą więzy rodzinne). I ojciec Cavuma byłby jednym z dzieci Vola, tak?
Dziś we mnie wątpią jak na samym początku. Dziś znowu ich zaskoczę. GŁOS Temat muzyczny Sadisma |
|||
|
Damaja Konto zawieszone Płeć:Samiec Liczba postów:205 Dołączył:Kwi 2015 STATYSTYKI
Życie: 99
Siła: 80 Zręczność: 60 Spostrzegawczość: 70 Doświadczenie: 45 |
10-09-2015, 23:41
Nie wiem w końcu, jak to będzie z Cavumem, ale w sumie mógłby też być synem siostry ojca Ahati.
|
|||
|
11-09-2015, 07:30
Już pisałem Kalani, że chciałem by to była rodzina ze strony ojca Cavuma.
Byłby on bratem matki Ahati (ojciec a nie Cavum rzecz jasna)
|||
|
Ahati Konto zawieszone Płeć:Samica Liczba postów:35 Dołączył:Wrz 2015 STATYSTYKI
Życie: 0
Siła: Zręczność: Spostrzegawczość: |
11-09-2015, 10:37
Prawa autorskie: Malaika4
@Sadism, @Kalani,
jeżeli tylko macie faktycznie ochotę ze mną pisać, pozostawię ocenę akurat sprawy Cavuma Wam. Nie chcę wyrazić wiążącej opinii, jednak ja ani w jednym, ani w drugim wyjściu nie widzę żadnego problemu - z punktu widzenia fabuły różnica również nie powinna być duża. Bardzo mnie cieszy, że w ogóle udało nam się to tak głęboko rozkminić. Jakby nie patrzeć, każda osoba, która odezwała się w tym temacie została w coś zaangażowana. Super, bardzo mi na tym zależało i cieszę się, że się udało. Przede wszystkim, dziękuję za odzew! Dzisiaj Ahati zostanie przeze mnie oficjalnie wprowadzona do fabuły, o wszystkich naszych ustaleniach będę pamiętał, jednak nie będę ich w żaden sposób rozmieszczał w czasie - zobaczymy kto i kiedy będzie mieć czas. Jeszcze zobaczę, które miejsce nią odwiedzę - być może wejdę komuś w temat, być może wejdę sam, się zobaczy. Chyba, że ktoś już dziś jest chętny coś ze mną zacząć, wtedy bardzo proszę o wiadomość. PS. Dzisiaj wymieniam klawiaturę na mechaniczną, więc bez chrztu bojowego się nie obejdzie. |
|||
|
Kalani Dobrotliwa | Konto zawieszone Płeć:Samica Liczba postów:722 Dołączył:Lis 2013 STATYSTYKI
11-09-2015, 10:46
Przepraszam, zrozumiałam to zdanie tak, że masz już pomysł na rodzinę od strony ojca.
Gdyby był synem brata matki Ahati, to wtedy nie byłby wnukiem Völundra. Ojciec, a nie matka Ahati jest dzieckiem Vola. Jak wejdę na kompa, to dodam schemat, jak ja to rozumiem. |
|||
|
Cavum Konto zawieszone Gatunek:Leweł Płeć:Samiec Wiek:21 miesięcy Liczba postów:142 Dołączył:Lip 2015 STATYSTYKI
Życie: 90
Siła: 80 Zręczność: 60 Spostrzegawczość: 55 Doświadczenie: 20 |
11-09-2015, 15:32
Prawa autorskie: Av. - Chotara
Mi tow sumie wszystko jedno. Byle nie było więzów rodzinnych na siłę.
Czekam na to jak Kalani to rozumie. |
|||
|
11-09-2015, 16:25
Sadi, a chcesz pokrewieństwa z moją postacią czy jak? Ojciec Ahati jest synem Vola, więc tak. jak pisałam wyżej - gdyby C. miał być jego wnukiem, ojciec C. byłby bratem ojca Ahati, nie matki, jak wymyśliłeś wcześniej.
|
|||
|
11-09-2015, 17:06
To ja mogę z Volem być spokrewniony. Ale nie z blisko bo lwem azjatyckim nie chce być.
Najbardziej chciałbym byc spokrewniony właśnie z Ahati.
|||
|
Völundr Duch Gatunek:Lew azjatycki, P. leo persica Płeć:Samiec Wiek:10 lat i 3 miesiące. Liczba postów:113 Dołączył:Cze 2015 STATYSTYKI
Siła: 78 Zręczność: 67 Spostrzegawczość: 74 Doświadczenie: 20 |
14-09-2015, 12:34
Ustaliłam z Naarą poza KLem, że reszta rodziny waszych postaci będzie "normalnymi", afrykańskimi lwami i nie będzie po was zbytnio widać cech lwów azjatyckich.
|
|||
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości