Tygodniowy bonus +5 opali Otrzymuje Warsir!
|
|
Drzewo genealogiczne
Okres zbioru (1 porcja):
Cis pospolity
Wulkan Burgess Shale, Ognisty Las, Źródło Życia |
Pogoda
|
Postać miesiąca:
Sierpień Naiwny, strachliwy i delikatny. Lwie dziecko zagubione pośród sawanny, odnalazło ciepło rodziny w śnieżnym Cesarstwie choć niedawno spotkał nieświadomie prawdziwego ojca.
|
Cytat września
Nadesłany przez Vasanti Vei
Stężenie fanatyków księżyca na poziomie zerowym kazało mu się zastanowić, czy przypadkiem nie zabłądził.
~ Gunter, Wodospad w Ognistym Lesie
|
Kamui Wódz Gatunek:Lew Tsavo Płeć:Samiec Wiek:Dorosły Towarzysz:Nietoperz borsuczy Liczba postów:496 Dołączył:Wrz 2015 STATYSTYKI
Życie: 86
Siła: 81 Zręczność: 69 Spostrzegawczość: 69 Doświadczenie: 15 |
26-10-2015, 09:14
Prawa autorskie: Ian Hinley/kosekiasai/XylaX
Tak sie nad tym zastanawiałam od dłuższego czasu. Może przydatne linki umieścić w lewitującym boxie przy forum? Nie wiem czy to zadziała, ale co szkodzi spróbować? :D
Wtedy Można by dać cześć dupereli po boku i skrócić ogłoszenia :3 |
|||
|
Venety Rekrut Płeć:Samica Wiek:Wiek średni Liczba postów:1,177 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Życie: 100
Siła: 72 Zręczność: 75 Spostrzegawczość: 69 Doświadczenie: 105 |
26-10-2015, 10:02
Prawa autorskie: Bjorn | BaxiaArt
Tytuł pozafabularny: Administrator / Pomoc Techniczna
Ja osobiście nie lubię takich boxów, niepraktyczne, przy najeżdżaniu myszką przez przypadek wyskakuje i zasłania forum. Jeśli już, to bardziej byłabym za tym, aby przeorganizować ogłoszenia na podgrupy, przemieszczasz się myszką. Z tym, że ja tego napisać nie umiem, mogę jedynie zerżnąć kod. :P
Pytanie tylko, po co? Wydaje mi się, że te ogłoszenia wcale takie złe nie są. |
|||
|
Felija Administrator Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:5,5 roku Liczba postów:4,347 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Siła: 84 Zręczność: 88 Spostrzegawczość: 50 Doświadczenie: 14 |
26-10-2015, 10:09
Prawa autorskie: Malaika, tło: Disney | AtomicIceCream
Cytat:przeorganizować ogłoszenia na podgrupy, przemieszczasz się myszką Nie wiem o co chodzi. Mnie też te boxy wkurzają, Cynka już wyjaśniła dlaczego. Nie mam nic więcej do dodania. |
|||
|
Chikja Poszukujący Gatunek:Hydra vulgaris Płeć:Samica Wiek:Dorosły Tytuł fabularny:Młodszy Szaman Liczba postów:766 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Siła: 63 Zręczność: 83 Spostrzegawczość: 80 Doświadczenie: 10 |
26-10-2015, 10:09
Prawa autorskie: Vegava/ Koseki-L/Lioden
Tytuł pozafabularny: VIP
To nie jest taki boks który się rozwija ani lata sobie w przestrzeni :v tylko podpięty gdzieś szczerze ..Ogłoszenia są w jakimś artystycznym nieładzie |D wszystko wszędzie trochę z czapy..
Zasadniczo można by zrobić w ogólę blok na forum na głównej w FAQ i przeorganizować ten blok całkowicie bo obecnie w ogłoszeniach jest częśc tego co w FAQ poniżej >u> Takie dublowanie zbędne. W ogóle obecny układ Forum jest juz bardzo archaiczny i taki.. no można to serio zrobić lepiej. |
|||
|
Felija Administrator Gatunek:Lew Płeć:Samica Wiek:5,5 roku Liczba postów:4,347 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
26-10-2015, 10:15
Ale że co jest w ogłoszeniach, co jest też w FAQ?
Ja je przestawiałam na różne sposoby kilka razy w tym miesiącu, obecny układ jest zrobiony wg propozycji Neski. Nie wiem, co jeszcze można w nim poprawić, jak masz pomysł, to mnie oświeć. A grafiką i "układem" (?) forum nie będziemy się teraz bawić, booo nikt się na tym nie zna. Zresztą jest szansa, że w przyszłym roku przeniesiemy forum na jakiś stabilniejszy serwer i wtedy możemy kombinować ze zmianami. Ale czy i kiedy to wyjdzie, to nie zależy ode mnie. |
|||
|
Venety Rekrut Płeć:Samica Wiek:Wiek średni Liczba postów:1,177 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
Siła: 72 Zręczność: 75 Spostrzegawczość: 69 Doświadczenie: 105 |
26-10-2015, 10:29
Prawa autorskie: Bjorn | BaxiaArt
Tytuł pozafabularny: Administrator / Pomoc Techniczna
Wyobraź sobie zeszyt podzielony na 5 części, z zakładkami. Na pierwszej stronie są informacje o administracji. W drugiej zakładce mapa i pogoda, w trzeciej cytaty.Gdy zamkniesz zeszyt, widzisz jedynie małe fragmenty marginesu, podpisane. Chcesz mapę, to wybierasz "mapa" i otwierasz. To samo jest tutaj - widzisz pierwszą zakładkę (admini), tu jest treść o adminach, dodatkowo na górze/po boku te marginesy. Naciskasz myszką "mapa" i wyskakuje Ci inną zakładka (ale tylko w ogłoszeniach, cała strona jest nieruchomy).
No nie wiem, jak to jaśniej wytłumaczyć, ale to często spotykane ogłoszenia na forach. Z tym, że ja nie widzę potrzeby, aby się w to bawić jak na obecny stan. Znaczy, ogłoszenia średnio mi się podobają, ale są funkcjonalne i nie mamy lepszego rozwiązania, tak więc nie ma sensu czegoś teraz zmieniać. |
|||
|
26-10-2015, 10:47
Okej, mniej więcej wiem, o co Ci chodzi, chyba spotkałam się z czymś takim. Nie mam nic przeciwko, ale nie wydaje mi się, żebym umiała sama coś takiego zrobić (inna kwestia, że to by zajęło sporo czasu, którego nie mam + trzeba mieć pomysł, jak to konkretnie ma wyglądać).
|
|||
|
Chikja Poszukujący Gatunek:Hydra vulgaris Płeć:Samica Wiek:Dorosły Tytuł fabularny:Młodszy Szaman Liczba postów:766 Dołączył:Cze 2012 STATYSTYKI
26-10-2015, 10:52
Pwahahaha.. serio, morze zostawcie piratom i Dzekowi :'D
Ogólnie wygląda to bardzo bidnie i prosto, przy czym wcale nie sprawia to że łatwiej cokolwiek odnaleźć (Jak całość foruma, tak się przelećcie po innych forach z długim stażem.), a co do dublowania to opisy stad chociażby. Wiem że Neska cos usiłował poukładać, ale własnie skupił sie na samym bloku Ogłoszeń który znowu rozciągnął się po dodaniu pierdół.. :I Inne znowu zajmuje sporo miejsca w dodatku.. pustka po bokach :P Bez ambitnego moderowania FAQ proponuje: Wywalić Stada, wstawić tam Inne, a Link do opisów stad dać we Ważne.. Tabela z inne za często zmienia drastycznie swoja długość.. pogoda chyba w tym miejscu była mniej inwazyjna i ładniej wypełniała stopke. Zmniejszyć troche na szerokości bloczek z Komunikatami jeśli zajdzie taka potrzeba. Ambitniej: Moszna tez w ogóle pomyśleć nad przeorganizowaniem "Opisy stad"+"Zapisy", tak by Zapisy np do LZ i opis stada był w jednym podforum, a całość w FAQ w forum Stada i Zapisy >u> Jeszcze Ambitniej >:D Co do całości forum 'rozległymi' terenami stad i wolnymi terenami moszna wszystko upchnąć ciaśniej dając wszystko w "jednym temacie" i utworzyć "pod fora" nie wiem czy wiecie ale spora częśc obrazków była/ jest linkiem do tematu, część nie, bo zwaliliście :V (Zmniejszy to długość i ograniczy bajciki przy ładowaniu.) Zrobić jeden porządny obrazek dla stada- jako link do przekierowania i zrezygnować z dodatkowych dla terenów, które znajdą sie w pod forach. ładnie opisac tereny stad w kilku zdaniach i zostawić wypisanych obecnych władców jak są. Tereny Wolne potraktować w podobny sposób. Brzmi jak sporo roboty.. i faktycznie jest :D Ewentualnie na starcie tez można by spróbować: - wywalić belki z td.cathead, zastąpić Logiem stada (odpowiednio przyszykowanym) zniknie jakieś 6 tematów. napis FAQ i Inne i Topic Off nieco spreparować żeby wyglądały lepiej i nie były na całkiem pustym tle, czy cos w ten deseń ;3 https://i.imgur.com/k2fzvnE.jpg Po otwarciu samego terytorium stada wyglądałoby to tak: https://i.imgur.com/3shOcsf.jpg oczywiście czcionka jest robocza.. Władców przeniosło by się do opisu "skał", druga korzyść z takiego loga to o jedna grafikę mniej :3 |
|||
|
Neska Konto zawieszone Gatunek:lew Płeć:Samiec Wiek:koło 3 lat Liczba postów:75 Dołączył:Wrz 2015 STATYSTYKI
Siła: 68 Zręczność: 84 Spostrzegawczość: 58 Doświadczenie: 20 |
27-10-2015, 14:53
Prawa autorskie: ja
co do ogłoszeń... najlepiej to skonfigurować portal i tam wszystkie niusy i przypominajki wpieprzyć o :o
a dla pewności że każdy widział niusa/zmianę w regulaminie wysyłać masowe PW jeśli jest taka opcja XD o. I tym sposobem KAŻDY chociaż raz zwróci uwagę na niusa. O. Jestem genialna. |
|||
|
Myr Odnowiciel | Konto zawieszone Gatunek:lew przylądkowy- P. l. melanochaita Płeć:Samiec Wiek:5 lat Znamiona:4/4 Liczba postów:1,924 Dołączył:Maj 2015 STATYSTYKI
Życie: 90
Siła: 95 Zręczność: 76 Spostrzegawczość: 61 Doświadczenie: 23 |
27-10-2015, 14:58
Prawa autorskie: ja-Dirke
Co do zmiejszenia wystarczyło by zainstalować moda, który pozwalałby tak jak ogłoszenie kategorie chować.
|
|||
|
28-10-2015, 09:54
Hm, jesli znałoby się taki kod który za to odpowiada to czemu i nie.. wiecie ja zawsze proponuje rzeczy które jestem w stanie sama ogarnąć, o tyle by właśnie było komu to zrobić :d
|
|||
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości